ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÉSZAK-EURÓPAI HAJÓÚT

Észak-európai hajóút

Az MSC Preziosa fedélzetén fejedelmi pompa, az útvonalon királyi és cári városok látnivalói várnak az északi hajóúton részt vevőkre. Kikötőről kikötőre haladva fedezhetik fel Skandinávia egyedülálló szépségét, a Baltikum mesevilágát és Szentpétervár semmihez sem hasonlítható városát. Kulturális „kéjutazás” a történelem szerelmeseinek.

1. nap

Észak-európai hajóút

Kiel, Németország

Szombat. Bejelentkezés az MSC Preziosa hajóra, kabinok elfoglalása. Indulás 18:00-kor

A Balti-tenger partján lévő Kiel telis-tele van tengeri bájjal. Hosszú éveken keresztül fontos hajógyári és haditengerészeti város volt. Ez a hosszan elnyúló kieli fjordokban, a kikötőben vagy a hajógyár jellegzetes daruin,- amelyek Európában a legnagyobbak közé tartoznak-, mindenütt érződik, látszódik. A belváros a Dänische Straße-val, a hagyományokban gazdag utcával, és a Holstenstraße-val, Németország egyik legrégebbi gyalogosövezetével együtt hiteles hangulatot és igazi kieli nyugodtságot tükröz. A város múzeumai nemzetközi méreteket öltenek: a hajózási múzeum a Sartorikainál, a számítógép-múzeum, a gépmúzeum és a Műcsarnok csak néhány a legjelentősebbek közül. Ha most nem is fér bele minden a városnézésbe, nem kell aggódnunk, egy hét múlva folytathatjuk Kiel felfedezését.

2. nap

Észak-európai hajóút

Koppenhága, Dánia

Vasárnap. Kikötés: 08.00 óra Indulás 17:00 óra

Koppenhága egy egyszerű halászfaluból vált trendi, vibráló és barátságos fővárossá. A skandináv város tulajdonképpen több szigeten fekszik, a történelmi városközpont Slotsholmen szigetén található. A vár 1907-ben feltárt romjai ma is láthatók a Christiansborg palota alatt. Turistacsalogató látványosságokból nincs hiány, és mivel kompakt városról van szó, egy napba is rengeteg élmény besűríthető. A Városház tér, a Christiansborg palota (a dán parlament épülete), a régi tőzsdepalota (a város egyik jelképe), a bájos Nyhavn negyed (az egykori kikötő), az Amalienborg palota (a dán királyi család rezidenciája), a Kis Hableány szobra még délelőtt teljesíthető, így délután sétahajózásra indulhatunk a várost átszelő csatornákon, majd a világhírű vidámpark, a Tivoli meglátogatására vállalkozhatunk. Ha távolabbra is elmerészkednénk, akkor a gazdag túrakínálatban megtaláljuk Kronborg várkastélyát is, de a Frederiksborghoz is ellátogathatunk.

3. nap

Észak-európai hajóút

Tengeren

Hétfő.

Tengeren. Hajózás Stockholm felé. Pihenés az MSC Preziosa fedélzetén, ahol tizenöt bár, hat étterem, edzőterem, gyaloglópálya, kártyaszoba, kaszinó, diszkó és medencekomplexum található. Ezen felül Spa-részleg, színházterem, 4D moziterem, F1 szimulátor és internetsarok szolgálja a vendégek kényelmét.

4. nap

Észak-európai hajóút

Stockholm, Svédország

Kedd. Kikötés: 09.00 óra Indulás 16:00 óra

Svédország fővárosát Észak Velencéjének is nevezik, ezt a várost felszabdaló vízi utaknak köszönheti. A Balti-tenger által határolt város 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze egymással. A szigetvilág egy részét autóval is be lehet járni, de talán izgalmasabb program a sétahajózás, melyre előre befizethet. A város eredendően a Hanza kereskedelem miatt indult virágzásnak az óváros a Helgeandsholmen sziget közelében kezdett el kialakulni a 13. század közepétől kezdődően. A királyi várossal való ismerkedésünket érdemes Gamla stanban, az óvárosban kezdeni, itt található ugyanis a Stockholmi palota, a király hivatalos székhelye és Riddarholm-templom, ami pedig a hivatalos temetkezési helyük. A stockholmi városháza a Kungsholmen szigeten talán arról a legismertebb nemzetközi szinten, hogy minden évben december 10-én itt osztják ki a Nobel-díjakat. De különösebb cél nélkül lődörögni is élmény az egyedi hangulatú városban, rengeteg a zöld terület és a macskaköves utcácskák bármelyikében szembe jöhet velünk valami csoda.

5. nap

Észak-európai hajóút

Tallin, Észtország

Szerda. Kikötés: 09.00 óra Indulás 16:00 óra

Tallinn látnivalói zömmel a történelmi városközpontban találhatók és gyalogszerrel könnyen elérhetők. Van is mit megnézni, nem csoda hát, hogy az óváros UNESCO Világörökségi helyszín. Az ősi várfalakkal körülölelt történelmi negyedet kanyargós, macskaköves utcák hálózzák be. Tallin még manapság is tartja szép, történelmi arculatát, mintha egy mesekönyv illusztrációja lenne. A művészien restaurált épületeket kellemes sétával bejárhatjuk, így a Városháza, az elegáns Toompea-kastély, és Szent Olav-templom kényelmesen belefér a mai napi programba.

6. nap

Észak-európai hajóút

Szentpétervár, Oroszország

Csütörtök. Kikötés: 07.00 óra Indulás 19:00 óra

A cári várost nem titkoltan Velence és Amszterdam mintájára kívánta felépíttetni I.Péter cár. Sok belső kanálissal, hajózható csatornával mely egy egyedi,szinte csak itt fellelhető építészeti stílust, az úgynevezett péteri barokkot hívta életre. Szentpétervár építészeti remekműnek számít, széles, egyenes sugárutakkal, kellemes nagy parkokkal és rengeteg fényűző palotával, ezért kapta becenevét: „A paloták városa”. A lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Véren Megváltó templom ámulatba ejti az utazót. Több ezer! UNESCO által védett épület található Dosztojevszkij városában, ezek közül is kiemelkedő szépségű és fontosságú a Péterhof. Az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli. Pompázatos kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítják, igazi barokk műremek.

7. nap

Észak-európai hajóút

Tengeren

Péntek. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és még utoljára bekapcsolódni a hajón szervezett programok valamelyikébe.

8. nap

Észak-európai hajóút

Kiel, Németország

Szombat. Kikötés: 10.00 óra

Visszatérve Kielbe lehetőségünk adódik megkóstolni a helyi halspecialitást, a kieli sprotnit, vagy kellemes sétát tehetünk hangulatos sétáló-, és bevásárlóutcáin mielőtt hazaindulnánk.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019. augusztus 3. (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Utazás Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon,
helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 10 EUR/fő/nap,
a kikötőbe jutás költsége,
italcsomagok igény szerint,
fakultatív kirándulások,
útlemondási biztosítás,
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás,
(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

ÉSZAK-EURÓPAI HAJÓÚT


Indulási kikötő:Kiel
Hajó:MSC Preziosa

Katalógus ár: 769 EUR/fő-től

Németország
Kiel
Nincs
Hajó
Nincs
Észak-europai hajóút
Kikötői illeték: EUR 140/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 70/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!