ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KELET-MEDITERRÁN - 6 ÉJSZAKÁS

Mediterrán Hajóút Genovából

Három mediterrán ország 7 nap alatt.

1. nap

Kelet-Mediterrán körút

Velence, Olaszország

Bejelentkezés az MSC Musica hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 16:30 óra

Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Szűk utcáit járva vagy a csatornákon hajózva meg kell csípni magunkat, hogy tudjuk, nem álmodunk. Velence páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

2. nap

Kelet-Mediterrán körút

Kotor, Montenegró

Kikötés: 13:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öbölben fekvő Kotor. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, óvárosát lenyűgöző városfal vette körül, amely nagyon jó állapotban maradt fenn. Az elegáns paloták és házak a város egykori jólétéről tanúskodnak, amely leginkább a tengeri kereskedelemnek volt köszönhető. Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

3. nap

Kelet-Mediterrán körút

Korfu, Görögország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

A Jón-tengerből kiemelkedő buja, zöld sziget Görögország és Olaszország között félúton található. A sziget hosszú és színes történelme magával ragadó. Korfu a rómaiak után hosszú időn keresztül a Velencei Köztársaság irányítása alatt állt, de brit és francia kormányzás alá is került. A sziget történelme során számos csata és hódítás színhelyéül szolgált, ezeknek az összecsapásoknak a maradványai és bizonyítékai ma is megtalálhatók Korfun. A sziget székhelyének óvárosát 2007-ben felvették az UNESCO Világörökségi Listájára mint kulturális értéket. A középkori és a modern harmonikusan keveredik itt, s ehhez jönnek még a homokos-fövenyes partszakaszok, a tengerparti sétányok és a garantált nyárias idő. Kívánni sem lehet tökéletesebbet!

4. nap

Kelet-Mediterrán körút

Tengeren

Hajózás Malaga felé. Ez a nap a felfedezésé és a pihenésé, amikor mindenki alaposan megismerheti az MSC Preziosa fedélzetét.

5. nap

Kelet-Mediterrán körút

Nápoly, Olaszország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Állandó lüktetés, kaotikus közlekedés, zajos helyiek, ez adja Olaszország harmadik legnagyobb városának, Nápolynak a báját. Óvárosa Európa egyik legnagyobb történelmi városközpontja és egyben Olaszország legsűrűbben lakott pontja, 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A történelmi központban több, mint 150 templom, több száz régi egyházi épület, múzeum, szabadtéri régészeti ásatás, valamint barokk emlékoszlopok, szökőkutak és obeliszkek sokasága található. Szerencsés fekvésének köszönhetően turisták kedvelt célpontja, innen könnyen elérhető Capri szigete, a festői Amalfi partszakasz, Pompei romjai, a háttérben pedig feltűnik a Vezúv.

6. nap

Kelet-Mediterrán körút

Livorno (Firenze) Olaszország

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Az Olaszország nyugati partján lévő Livorno kiváló adottságokkal rendelkezik: hatalmas, védett öbölben fekszik, magas dombok védik a szárazföld felől, klímája kellemes. Mint annyi minden Toszkánában, Livorno is a Medicieknek köszönheti fejlődését. Pisa alternatívájaként itt hoztak létre kereskedelmi kikötőt, mely végül Itália mai napig is meghatározó tengeri csomópontja lett.

7. nap

Kelet-Mediterrán körút

Genova, Olaszország

Kikötés: 09.00 óra
 

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város első számú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019. október 12. (6 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 6 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • a kikötőbe jutás költsége: repülőjegy
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

KELET-MEDITERRÁN - 6 ÉJSZAKÁS


Indulási kikötő:Velence
Hajó:MSC Musica

Katalógus ár: 269 EUR/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Nyugat-Mediterrán körút
Kikötői illeték: 120 EUR/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: 60 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!