ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KÖZÉP-MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK

mediterrán csodák

A francia Riviéra gyönyörű városai, a Baleár-szigetek ékköve, Palma de Mallorca és az örökké ragyogó Barcelona után a vadregényes Korzika, majd Róma és Firenze irányába hajózik az MSC Hajótársaság elegáns luxushajója, a Fantasia, hogy bepillantást engedjen a nyugat-mediterrán térség legnagyszerűbb látnivalóiba. Kifinomult stílusa tökéletesen illeszkedik a hajóút mediterrán látnivalóinak színes csokrához. A hajó remek fedélzeti szolgáltatásai pedig még a fantáziát is felülmúlják.

1. nap

Budapest-Milánó, Genova

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről átszállással, mentrendszerinti repülőjárattal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


2. nap

Cannes, Monaco, Monte Carlo, Nizza

Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba, Monte Carlóba és Nizzába. Monacoi hercegség a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfia, a Hercegi palota és a Katedrális épülete. Ez utóbbiban Grace Kelly és III. Rainer herceg fogadott örök hűséget egymásnak. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. A kirándulás utolsó állomása Nizza, a Francia Riviéra egyik legpezsgőbb városa. A Promenade des Anglais sétányról csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Palma de Mallorca

Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorca városában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítményként épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről és séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig megőrizték a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Barcelona irányába.


4. nap

Barcelona

A délelőtti órákban kikötés Barcelonában. A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található Szent Eulália katedrális megtekintése, amely építése a XIII. században kezdődött el, majd a XV. században folytatódott. A követően Gaudi másik két mesterművének, a Sagrada Famíliának és Casa Batllónak megtekintése kívülről, mindkét épület a Világörökség része. A Sagrada Familyát, vagyis a Szent Család Engesztelő templomát XVI. pápa emelte katedrálisi rangra, és elkészülte után a világ legnagyobb katedrálisa lett. A Csontok Házává Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, amely aztán az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példájává vált. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Korzika, Ajaccio

Érkezés a déli órákban Korzika fővárosába, Ajaccióba. A fakultatív program keretében gyalogos városnézés Ajaccio óvárosában. Itt található a Napóleon Múzeum, a XVI. századi Fellegvár, a Katedrális és a Kongresszusi Palota. A Fesch Múzeum meglátogatása. A XIX. századi palotát I. Napóleon nagybátyja, Fesch kardinális kezdte építtetni. A múzeum otthont ad Botticelli, Bellini és Tiziano alkotásainak. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Civatecchia, Róma

Kikötés a délelőtti órákban Civitavecchiában. Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

La Spezia, Firenze

Érkezés a déli órákban La Spezia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjeként is nevezett Firenzében, mely sokak szerint a világ legszebb városa. A program során a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio megtekintése, majd látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Genova, Milánó-Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer Milánó repülőterére. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. május 13-20.(7 éjszaka)
Időpont: 2018. július 1-8. (7 éjszaka)
Időpont: 2018. szeptember 23-30. (7 éjszaka)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó – Budapest útvonalon, turista osztályon,
transzfer autóbusszal,
7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
panorámás városnézés Milánóban,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
magyar idegenvezetés,
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
A helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Monte Carlo, Nizza / 25 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 6 óra

A kibővített, félnapos autóbuszos kirándulás Monacoval, Monte Carloval és Nizzával ismertet meg. Elsőnek autóbusszal utazunk a hercegségbe és annak legnagyobb városába. A Monaco Sziklához érve idegenvezetői kísérettel lesétálunk a keskeny utcákon, útközben látjuk az Oceanográfiai múzeumot, a székesegyházat, ahol Grace hercegnő és III. Rainer herceg sírja is található és a hercegi „mesekastélyt”. Megfigyelhetjük a hírneves Kaszinót is, amely közvetlenül a Hotel de Paris mellett található. Szabad idő áll rendelkezésre Monte Carloban az egyéni felfedezésre, majd a festői Moyenne Corniche úton továbbutazunk Nizzába. Nizzában autóbuszos körutat teszünk,melynek során megnézzük a város legjelentősebb látnivalóit: az elegáns Promenade des Anglais-t, a gazdagon díszített, fehér,rokokó homlokzatú legendás Negresco Hotelt, a pálmafák szegélyezte körutakat és a jellegzetes hagymakupolás, ragyogó színekben pompázó Orosz Ortodox templomot. Pihentető autóbuszos visszautazás zárja a túrát. A kirándulás nem tartalmazza a Kaszinó belépőt.

Palma de Mallorca / 22 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 4 óra

Városnézés Palma-ban, fotózási lehetőség a híres gótikus erődítménynél, a Bellver kastélynál. Szabad idő a Barrio Gotico-ban (gótikus negyed) és az 1230-ban egy ősi mecset alapjain épült gótikus katedrális megtekintése belülről. A spanyol hagyományok élnek, ennek bizonyítéka a „Plaza de Toros”,ahol a mai napig rendeznek bikaviadalokat. Egy másik, élő spanyol hagyomány a gyöngykészítés, melynek titkaiba magunk is bepillanthatunk egy közeli üzemben. Majorica gyöngy a XIX, század óta készül a szigeten. A gyöngyök nagyon jó minőségűek, csak szakértő szem tudja megkülönböztetni a valódi gyöngytől.

Kérjük vegyék figyelembe: a katedrálisban csak villanófény nélkül lehet felvételeket készíteni. A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. Kerekes székes utasaink figyelmét felhívjuk arra, hogy az buszparkolóból a katedrálisig kb. 100 lépcső vezet és néhány lépcső a katedrálisban is található. Ha részt kívánnak venni a túrán, akkor saját, fizető segítő szükséges az autóbuszra való fel-és leszálláskor.

Barcelona / 22 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 7,5 óra,ebédet nem tartalmaz

Barcelona méltán világhírű, lenyűgöző építészeti remekei Önre várnak, hogy fedezze fel azokat egy egész napos kirándulás keretében. Utunkat a Paseo de Gracia-n, Barcelona egyik fő körútján kezdjük és kívülről megtekintjük Gaudi befejezetlen mesterművét, a Sagrada Familia templomot. A következő állomás sem kevésbé bámulatra méltó; a Montserrat hegycsoport szaggatott, fűrészfoghoz hasonló homokkő oszlopai, sziklaképződményei, rajta a Santa Maria del Montserrat kolostorral, a hegyről nyíló fenséges kilátással. Az apátság a katolikus zarándokok egyik jelentős helye, gazdagon díszített templomában található az un. Fekete Madonna szobor. Miután magunkba szívtuk a csodálatos helyszín atmoszféráját, ebédszünetet tartunk. (Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza.) Ebéd után autóbusszal továbbutazunk Sant Sadurni faluba, ahol a Cavas Vilarnau pincészetet látogatjuk meg. Itt bepillantást nyerhetünk a bor, a pezsgő és a palackban érlelt spanyol cava készítésének rejtelmeibe,és mindezeket meg is kóstolhatjuk, a katalóniai kirándulás méltó lezárásaként.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a montserrati kolostor meglátogatásához megfelelő öltözet javasolt.

Korzika, Ajaccio / 25 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 

A kirándulás keretében gyalogos városnézést teszünk Ajaccio óvárosában,kívülről megnézzük napóleon egykori rezidenciáját, a Foch palotát és az Ajaccio-i székesegyházat. Meglátogatjuk a Fesch múzeumot. A múzeum épületét I.Napóleon anyai nagybátyja, Fesch kadinális kezdte el építtetni. A múzeum gyűjteménye rendkívül jelentős, ugyanis a Louvre után itt található az országban a második legnagyobb gyűjtemény olasz mesterek műveiből. A művészet kedvelői Tiziano, Botticelli és Veronese alkotásaiban gyönyörködhetnek, a történelem iránt érdeklődőknek pedig a gazdag Napóleon gyűjteményt nyújt igazi élményt.

Kérjük vegyék figyelembe: a történelmi városközpontban egyenetlen talajon kell gyalogolni; kényelmes cipő javasolt.

Róma / 45 000,- Ft/fő-től

Róma, az örök város. Időtartam: egész nap, ebédet tartalmaz

A kirándulás Róma két arcát mutatja be : a keresztény és az antik emlékek városát. Másfél órás autóbuszos utazás után találkozunk az idegenvezetővel, és a Colosseum meglátogatásával kezdetét veszi a városnézés. Az építményt – melyet Flavius amfiteátrumaként is ismernek – 50.000 néző befogadására tervezték. A rómaiak a kegyetlen gladiátorviadalokat figyelték a lelátókról. Ezt követően sétát teszünk a Piazza Navona-n és a Parthenonnál. Az ókori templomot hét fontos római isten tiszteletére építették. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a délutánt a keresztény emlékek megtekintésének szenteljük. A Szent Péter téren szabad idő áll rendelkezésre,az idegenvezető a téren tájékoztatást ad a látnivalókról majd a Bazilikát egyénileg lehet megtekinteni. Visszautazás a kikötőbe.

Tavaszi és őszi kikötéseknél az egyes helyszíneken korai sötétedéssel kell számolni. A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. A kikötési időtől függően az ebéd lehet korábbi vagy későbbi időpontban. A hajóstársaságtól független okok miatt a Szent Péter bazilika zárva tarthat, melyről csak röviddel a kirándulás indulása előtt adnak tájékoztatást,ezért a Vatikán látogatást (szabad idős program) a hajón tudjuk visszaigazolni. A Szent Péter bazilikánál hosszú sorban állás lehetséges.

Firenze / 26 000,- Ft/fő-től

Kultúra, művészet, történelem: Firenze felfedezése. Időtartam: 8 óra, ebéd nélkül

Csodás toszkán tájakon autózva kb. 2,5 óra után érkezünk meg Firenzébe, a páratlan művészeti örökség otthonába, a divat meghatározó városába. Idegenvezetőnk már vár, hogy kíséretében autóbuszos körutat tegyünk a városban és megismerjük Firenze legfőbb művészeti, kulturális és építészeti látnivalóit, köztük a Michelangelo teret, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a környező toszkán hegyvidékre, az elbűvölő városközpontot és a XV. századi Santa Maria del Fiore katedrálist. Ezután gyalogosan folytatjuk utunkat a Piazza di Santa Croce-ra hogy megnézzük a Santa Croce bazilikát, ezt a gyönyörű, XIV. századi fehér és arany színekben pompázó építményt.
Ezután szabadidő az egyéni felfedezésre, vásárlásra és ebédre ( az ebédet a kirándulás ára nem tartalmazza).

Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.
 

KÖZÉP-MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK


Indulási kikötő:Genova, Olaszország
Hajó:MSC Fantasia

Katalógus ár: 269 000 Ft/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Repülő és hajó
All inclusive Teljes ellátás korlátozott italfogyasztással

Illetékek: 89 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
Időpont és csomag kijelölése