ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Marseille-től Velencéig

Mediterrán Hajóút

Hat ország kilenc nap alatt, fedezze fel a mediterrán térség legszebb városait az MSC Magnifica 8 éjszakás hajóútján.

1. nap

Mediterrán Hajóút

Marseille, Franciaország

Bejelentkezés az MSC Magnifica hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18:00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.

2. nap

Mediterrán Hajóút

Barcelona, Spanyolország

Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 13:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

3. nap

Mediterrán Hajóút

Genova, Olaszország

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

4. nap

Mediterrán Hajóút

Civitavecchia (Róma), Olaszország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Mindenki tudja, aki Rómába látogat, hogy fantasztikus látnivalókban nincs hiány. A Vatikán Sixtus-kápolnája, a történelmi jelentőségű Colosseum, és persze a Trevi-kút, amelybe ha pénzérmét dobunk, garantáltan visszatérünk még az Örök Városba. Sétálgasson a történelmi látnivalók közt és közben élvezze a belvárosi kávézók nyüzsgését! Semmi kétség, meg fogja tapasztalni, mi is az a "la dolce vita" ("édes élet"), ha Rómába egyszer ellátogat.

5. nap

Mediterrán Hajóút

Tengeren

Ez a nap jó alkalom az MSC Magnifica szolgáltatásainak kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Egész nap a hajón Görögország, Korfu felé.

6. nap

Mediterrán Hajóút

Korfu, Görögország

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 17:00 óra

A Jón-tengerből kiemelkedő buja, zöld sziget Görögország és Olaszország között félúton található. A sziget hosszú és színes történelme magával ragadó. Korfu a rómaiak után hosszú időn keresztül a Velencei Köztársaság irányítása alatt állt, de brit és francia kormányzás alá is került. A sziget történelme során számos csata és hódítás színhelyéül szolgált, ezeknek az összecsapásoknak a maradványai és bizonyítékai ma is megtalálhatók Korfun. A sziget székhelyének óvárosát 2007-ben felvették az UNESCO Világörökségi Listájára mint kulturális értéket. A középkori és a modern harmonikusan keveredik itt, s ehhez jönnek még a homokos-fövenyes partszakaszok, a tengerparti sétányok és a garantált nyárias idő. Kívánni sem lehet tökéletesebbet!

7. nap

Mediterrán Hajóút

Kotor, Montenegró

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öbölben fekvő Kotor. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, óvárosát lenyűgöző városfal vette körül, amely nagyon jó állapotban maradt fenn. Az elegáns paloták és házak a város egykori jólétéről tanúskodnak, amely leginkább a tengeri kereskedelemnek volt köszönhető. Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

8. nap

Mediterrán Hajóút

Split, Horvátország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Dalmácia legnagyobb városa Split nem hétköznapi település, hiszen egész belvárosát, valamint a történelmi Diocletianus-palotát az UNESCO 1979-ben felvette világörökségi listájára. Split a legmediterránabb hangulattal büszkélkedő, gyönyörű, és hangulatos horvát város. A kikötőváros legérdekesebb része a hangulatos belváros és a Diocletianus palota. A település első lakója Diocletianus császár volt, aki 293-ban palotát épített a barátságos tengeröbölhöz. Lemondása után ide vonult vissza és itt, ebben a majd’ 40,000 négyzetméteres luxuspalotában töltötte élete utolsó éveit. Az egykori Diocletianus-palota falai között található a tulajdonképpeni óváros, melynek szűk, labirintusszerű utcáin, sikátoraiban, mindig zajlik az élet: zenészek, táncosok, koncertek dobják fel a hangulatot. Ha végeztünk Split óvárosának felfedezésével, sétáljunk ki a sétányra, s üljünk be valamelyik kávézóba egy kicsit felfrissülni! Sétánk közben ne felejtsük el megtekinteni a halpiacot, mert egy nem mindennapi látványban lesz részünk. És ha már látvány… A Szent Duje székesegyház tornyába mindenképpen menjünk fel, mert innen nagyon szép kilátás nyílik a teljes óvárosra és a szemközti Brac szigetre.

9. nap

Mediterrán Hajóút

Velence, Olaszország

Kikötés: 08:00 óra

Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Szűk utcáit járva vagy a csatornákon hajózva meg kell csípni magunkat, hogy tudjuk, nem álmodunk. Velence páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019. május 4. (8 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • a kikötőbe jutás költsége: repülőjegy
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaHAJÓÚT MARSEILLE-TŐL VELENCÉIG


Indulási kikötő:Marseille
Hajó:MSC Magnifica

Katalógus ár: 459 EUR/fő-től

Franciaország
Marseille
Nincs
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Kelet-Mediterrán körút
Kikötői illeték: EUR 160/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 80/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!