ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK

Mediterrán szépségek

Bemutatkozik új csoportos hajóutunk és egy vadonatúj hajócsoda a Mediterrán-térség és a szépség rajongóinak! A 2019-ben debütáló Bellissima a Meraviglia hajóosztály második tagja, páratlan fedélzeti szolgáltatásokkal és újdonságokkal. A látnivalók a Mediterráneum szépséges városai és tájai Olaszország, Málta, Spanyolország és Franciaország partjainál!

1. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Budapest - Genova

Szombat, október 5.

Elutazás Budapestről a késő délutáni órákban átszállással, menetrendszerinti járatokkal Genovába. Transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

2. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Genova, Olaszország

Vasárnap, október 6.
Indulás: 17.00 óra

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Nápoly, Olaszország

Hétfő, október 7.
Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Kikötés a késő délelőtti órákban Nápolyban. Félnapos fakultatív kirándulás Sorrentóba, mely a délolasz tájakra jellemző olívafákkal és citrusligetekkel tarkított mészkőhegységek ölelésében található. A városnézés első állomása a Tasso tér, mely Torquato Tasso XVI. században élt olasz költőről kapta nevét. A keskeny történelmi utcákon sétálva a XV. századi Sedil Dominova épületéhez lehet eljutni, melyet gyűlésteremként használtak a főurak. A nemesi családok címerei és a XVIII. századbeli freskók még mai is ékes díszei a jellegzetes épületnek. Tovább sétálva a XI. században épült román stílusú katedrális látható, harangtornyának alapját már a római korban lerakták, ajtaja Konstantinápolyból származik. Ezután a Szent Ferenc templom és kolostor megtekintése következik, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Szabadprogram, majd visszautazás a nápolyi kikötőbe. Tovább hajózás Messina irányába.

4. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Messina, Olaszország

Kedd, október 8.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Messinába. Egész napos fakultatív program: elsőként látogatás Európa legmagasabb aktív vulkánjához, a mintegy másfél órás útra lévő Etnához. Először utazás autóbusszal, majd felvonóval, végül gyalog a Silvestri kráterekhez, melyek az 1892-es kitörésnél keletkeztek. Különleges látványt nyújt innen a kopár vulkanikus táj és a tenger mentén elhelyezkedő Catania távoli képe. A következő állomás a bájos Taormina. Érkezéskor szabadidő ebédre, majd a főbb látnivalók gyalogos megtekintése kívülről. Elsőként a festői fekvésű görög színház mellett halad a túra, melynek alapjait a hellén telepesek építették, de ma is látható romjai már a római korból származnak. Ez Szicília második legnagyobb színháza, napjainkban is gyakran helyszíne koncerteknek és operaelőadásoknak. Ezután a középkori Corvaia Palota látható kívülről, amely nevét Taormina egyik legősibb és legismertebb családjáról kapta. A XVI. századtól több mint négy évszázadon át szolgált lakhelyükként az épület. A városnézés utolsó állomása az erődítmény szerű, középkori St. Nicholas bazilika. A program befejezéseként szabadidő, majd visszautazás a kikötőben. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Valetta, Málta

Szerda, október 9.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Kikötés Vallettában, Málta fővárosában a reggeli órákban. Félnapos fakultatív kirándulás során elsőként a hangulatos Valetta látványosságainak megtekintése. A meseszép Barrakka kertből lélegzetelállító látvány tárul a kikötői öbölre. Következő látnivaló a Szent János katedrális, mely a barokk építészet ékköve. A templomot a XVI. század második felében építette a máltai lovagrend. A hatalmas katedrális belül is gazdagon díszített: értékes kárpitok és festmények láthatók itt, köztük Caravaggio két mesterműve: a Keresztelő Szent János lefejezése és Szent Jeromos című festmények. Továbbutazás a középkori fallal körülvett egykori fővárosba Mdinába, mely a sziget közepén található, és a motorizált járműforgalom korlátozása miatt „csendes városnak” is nevezik. Séta a város szűk utcácskáin, a barokk stílusú Szent Pál katedrális megtekintése. Visszautazás a hajóra.

6. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Tengeren

Csütörtök, október 10.

Egész napos hajózás Barcelona irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság legújabb úszó szállodájának az MSC Bellissima szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, olasz és amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek, míg a sétálóutcán a híres francia cukrász Jean- Philippe Mauray csokoládéüzlete kínál ínycsiklandó édességeket. A gyerekek önfeledten játszhatnak a különböző vízi parkokban és a klubszobákban. Az esti műsorok egyik kiemelkedő előadása a Cirque du Soleil at Sea. A sétálóutca mennyezetét 80 méter hosszan LED fal borítja, melyen egész nap minifilmek láthatók. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Barcelona, Sanyolország

Péntek, október 11.
Kikötés: 07.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. Félnapos fakultatív városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, majd a Casa Mila előtt halad az út. Ezt követően a Güell park mellett halad el a túra, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója, Gaudi máig befejezetlen mesterműve a Sagrada Família azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra. Elkészültét követően, melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek, a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Marseille, Franciaország

Szombat, október 12.
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés Marseille-be a reggeli órákba. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, ahol a látnivalók köre nagyon széles skálán mozog: templomok, művészeti galériák, fehér homokos strandok, elegáns éttermek, kifogyhatatlan szórakozási lehetőségek teszik vonzóvá az utazó számára. A várost görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. Félnapos fakultatív kirándulás egy hamisítatlan provence-i kis városba Aix en provence-be, mely 40 percre található Marseilletől. A kirándulás első látnivalója a XII. századi St. Saviour katedrális és kert. Ezután séta a történelmi belvárosban a neves Mazarino negyedhez. Szabadprogram és vásárlási lehetőség után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Genova, Olaszország

Vasárnap, október 13.
Kikötés: 08.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Genovában. Kijelentkezés után transzfer Milánóba, ahol félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában. Szabadidő vásárlásra. étkezésre, majd délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. október 5 - 13. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest –Genova és Milánó– Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelis ellátással,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • félnapos panoráma városnézés Genovában és Milánóban,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • Fakultatív kirándulások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

 

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Belissima

Katalógus ár: 319 000 Ft/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Nincs
Mediterrán szépségek útvonal
Illetékek: 89 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
Időpont és csomag kijelölése