ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

MEDITERRÁN SZIGETVILÁG

Mediterrán szigetvilág

E csodálatos körutazás három ország, Itália, Spanyolország és Franciaország izgalmas városaiba látogat el, miközben a hajó fedélzetén minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. Ami közös a megállókban, az a természet páratlan szépsége, a mediterrán életigenlés, a lebilincselő kultúra és történelem, valamint a kristálytiszta tenger.

1. nap

Mediterrán szigetvilág

Livorno, Olaszország

Péntek. Bejelentkezés az MSC Divina hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 19.30 óra

Az Olaszország nyugati partján lévő Livorno kiváló adottságokkal rendelkezik: hatalmas, védett öbölben fekszik, magas dombok védik a szárazföld felől, klímája kellemes. Mint annyi minden Toszkánában, Livorno is a Medicieknek köszönheti fejlődését. Pisa alternatívájaként itt hoztak létre kereskedelmi kikötőt, mely végül Itália mai napig is meghatározó tengeri csomópontja lett.

2. nap

Mediterrán szigetvilág

Genova, Olaszország

Szombat. Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni. Portofino és Cinque Terre színes házai egynapos kirándulás keretében is könnyen elérhetők a városból, de Rapallo is mindössze 36 km-re található.

3. nap

Mediterrán szigetvilág

Marseille, Franciaország

Vasárnap. Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.

4. nap

Mediterrán szigetvilág

Palma de Mallorca, Spanyolország

Hétfő. Kikötés: 10:00 óra.

Palma a nyaralók álma, hiszen az év 300 napján süt a Nap. Ideális helyszín a kikapcsolódni vágyóknak ahol az azúrkék tengert elhagyatott öblök szabdalják, a helyi éttermekben a spanyol konyha fenséges fogásait tálalják, a fővárosban fontos nevezetességek várják a kultúra szerelmeseit. A városban rengeteg galéria, művészeti múzeum működik. Érdemes gyalog, esetleg kerékpárral mozogni a belvárosban, hiszen a látnivalók gyorsan elérhetőek. Várja Önt a gótikus „La Seu” katedrális híres rózsaablakaival, az óváros zegzugos kis utcácskáival, a számtalan kávézó és a vásárlási lehetőség, valamint az Es Balurad múzeum a régi városfal mellett.

5. nap

Mediterrán szigetvilág

Palma de Mallorca, Spanyolország

Kedd, Indulás: 01:00 óra

Hajózás Ibiza felé.

5. nap

Mediterrán szigetvilág

Ibiza, Spanyolország

Kedd, Kikötés: 08.00 óra Indulás: 19.00 óra

A Földközi-tenger spanyol szigete bulifővárosként vált ismerté, de az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kap változatos tengerpartja is. Izgalmas turista paradicsom, ahol mindenki kedvére válogathat a változatos kikapcsolódási lehetőségek közül. Csodás homokos tengerpartján számtalan vízi sportot kipróbálhatunk, bárjaiban hűsítő koktélokat kortyolgathatunk, üzleteiben beszerezhetjük a szuvenírokat. Ibiza sármos óvárosra is érdemes időt szánni, kulturális-történelmi emlékei, és természeti szépségei miatt az UNESCO Ibiza teljes területét az a Világörökség részévé nyilvánította.

6. nap

Mediterrán szigetvilág

Tengeren

Szerda

Az előző napi kirándulásokat, a fergeteges éjszakai partit Olaszország felé hajózva, a tengeren pihenhetjük ki. Megannyi kényeztető szolgáltatás, vidám program várja a nap folyamán, a medencék partján pedig napozóágyakon relaxálhat és barnulhat.

7. nap

Mediterrán szigetvilág

Nápoly, Olaszország

Csütörtök, Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 17.00 óra

Állandó lüktetés, kaotikus közlekedés, zajos helyiek, ez adja Olaszország harmadik legnagyobb városának, Nápolynak a báját. Óvárosa Európa egyik legnagyobb történelmi városközpontja és egyben Olaszország legsűrűbben lakott pontja, 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A történelmi központban több, mint 150 templom, több száz régi egyházi épület, múzeum, szabadtéri régészeti ásatás, valamint barokk emlékoszlopok, szökőkutak és obeliszkek sokasága található. Szerencsés fekvésének köszönhetően turisták kedvelt célpontja, innen könnyen elérhető Capri szigete, a festői Amalfi partszakasz, Pompei romjai, a háttérben pedig feltűnik a Vezúv.

8. nap

Mediterrán szigetvilág

Firenze/ Pisa (Livorno), Olaszország

Péntek. Kikötés: 09.00 óra.

Az áhított Toszkánában, Livornóban köt ki a hajó, hogy innen induljunk Firenze vagy Pisa felfedezésére. De miért is választanánk, ha a fakultatív kirándulások között mindkettőt megtaláljuk? Firenze, a reneszánsz bölcsője, a dóm, az Uffizi és a Ponte Vecchio ismeretlen ismerősként vár ránk. A Mediciek városát egykoron Dante, Leonardo Da Vinci, Michelangelo and Galileo lakta. Aztán itt a nagy rivális, Pisa! A kiemelkedő építészeti és kulturális örökséggel rendelkező toszkán várost az Arno folyó szeli ketté, városközpontja és főbb nevezetességei a Piazza dei Miracoli környékén találhatók.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2019. április 17. - 2019. november 13. között minden pénteken (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Utazás diszkontrepülőjáratokkal Budapest – Pisa – Budapest útvonalon,
helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 10 EUR/fő/nap,
a kikötőbe jutás költsége,
italcsomagok igény szerint,
fakultatív kirándulások,
útlemondási biztosítás,
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás,
(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

MEDITERRÁN SZIGETVILÁG


Indulási kikötő:Livorno
Hajó:MSC Divina

Katalógus ár: 690 EUR/fő-től

Olaszország
LIVORNO (TOSCANA)
Nincs
Hajó
Nincs
Kelet-Mediterrán körút
Kikötői illeték: EUR 130/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 70/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!