ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NEW YORK, NEW ENGLAND, KANADA

New York, New England, Kanada

New England, a keleti part legkisebb földrajzi régiója az USA történelmének kiemelkedő szereplője. A lenyűgöző Boston egyszerre historikus és nagyvárosi hangulata mellett álmos, tengerparti kisvárosok gyönyörű épületei emlékeztetnek itt az Óvilágra. New York-ból északra, Rhode Island, majd Maine felé haladva, s Kanadába átlépve a festői vidékek nemcsak kulturális, de gasztronómiai meglepetéseket is tartogatnak. A partvidék szélfútta öblei a régiót különleges szemszögből mutatják meg. A csodálatos tájak az őszi New York színeivel, hangulatával és látnivalóival kiegészülve részesítik felejthetetlen élményekben az utazót.

1. nap

New York, New England, Kanada

Budapest – New York

Kedd, október 8.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással New Yorkba. Érkezést követően transzfer a manhattani szállodába. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása. Szállás New York-ban.

2. nap

New York, New England, Kanada

New York, USA

Szerda, október 9.

New York fantasztikus hely, mely mindig és mindenkor lenyűgözik látogatóit. Mégis, legtöbben az őszt tartják a város igazi évszakának, amikor vörös és aranyló faleveleket sodor a szél és a parkok szebbnél szebb őszi színekben pompáznak. Félnapos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Metropolitan múzeum, Fifth Avenue, St. Patrik Katedrális, Rockefeller Center, Grand Central Terminal. Látogatás Harlemben, ahol a fókuszban a zene és az afroamerikai kultúra áll. Délután szabadprogram, este fakultatív New York by night program: a kétórás sétahajózás során a Szabadság-szobor kivilágítva tekinthető meg. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

3. nap

New York, New England, Kanada

New York, USA

Csütörtök, október 10.

Félnapos autóbuszos városnézés Manhattan további látnivalóinak felfedezésével: Greenwich Village, az Empire State Building épülete, Vasalóház, Soho, Kínai negyed, Little Italy, Wall Street, World Trade Center emlékhely, Brooklyn híd, fotószünet az East River túloldalán. Pillantás a Szabadság szoborra a Battery Parkból. Este fakultatív Broadway show – est a rivaldafényben, egy musical megtekintése. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

4. nap

New York, New England, Kanada

New York, USA

Péntek, október 11.

Egész napos szabadprogram a város további felfedezésére. A Manhattan déli csücskében az ikertornyok helyén épült legújabb torony, a One World Observatory meglátogatása nem csupán a kilátás miatt ajánlott, építészetileg is felejthetetlen élményt nyújt (belépőjegy előre igényelhető). A művészetrajongók 150 múzeum közül választhatnak érdeklődésük szerint, a természetet kedvelők a Central Parkban gyönyörködhetnek a New York-i ősz színeiben: a Belvedere-kastély előtti rétre ilyenkor vöröslő lombszőnyeg terül, a Harlem Meer-nél a gingko fák sárgulása gyönyörködteti a szemet. A helyszínen az idegenvezető segítséget nyújt további programok megszervezésében. Szállás New York-ban, manhattani szállodában.

5. nap

New York, New England, Kanada

New York, USA

Szombat, október 12. Indulás: 17.00 óra

Reggeli, majd kijelentkezés a hotelből. Transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Regal Princess tengerjáró hajóra és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

New York, New England, Kanada

Newport, Rhode Island, USA

Vasárnap, október 13. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 17.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Newport-ban, ahol kishajókkal szállítják a vendégeket a szárazföldre. Félnapos fakultatív kirándulás az 1639-ben alapított elbűvölő Newportban, mely, a Brit Birodalom lefontosabb gyarmati kikötője volt az amerikai forradalom előtt, s gyönyörű házai, épületei ma is őrzik az aranykor hangulatát. A város a XIX. század fordulóján vált az iparmágnások és gazdagok pihenőhelyévé, ma is kedvelt nyaralóhely. Itt, a Szent Mária templomban kötött házasságot 1953-ban John és Jacky Kennedy. Híres „weekend házai” között olyan pazar villák találhatók, mint Isaac Bell egykori nyaralója, vagy a Vanderbildek grandiózus palotái. A program során a két legismertebb Vanderbilt kúriát, a Breakers-t és a Marble House-t keresik fel. A Breakers villát Richard Morris Hunt építész tervezte a Vanderbilt család megrendelésére itáliai reneszánsz stílusban. 7 millió dollárba került az építkezés, mely mai viszonylatban mintegy 200 millió dollárnak felel meg. Ezt követően az egyik légfényűzőbb amerikai birtok, a Marble House felkeresése. A csupa hófehér márvány kúriát Mr. Vanderbilt felesége, Alva születésnapjára építtette 1892-ben és a Vanderbilt család „művészeti templomának” szerepét töltötte be. A program után visszautazás a hajóra., ahol vacsora és szállás.

7. nap

New York, New England, Kanada

Boston, USA

Hetfő, október 14. Kitötés: 11.00 óra Indulás: 20.00 óra

Érkezés a délelőtti órákban Boston kikötőjébe. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás az USA legrégebbi városában, az amerikai függetlenség bölcsőjében. A Copley tér felé induló panorámás városnézés először az ország legrégebbi parkját, a Boston Commont érinti, ahonnan a vörös téglával kirakott Freedom Trail – a „szabadság útja” indul, majd a New State House lenyűgöző arany kupolája, a közel 100 éves, hattyú alakú csónakjairól híres Public Garden és az 1773-as bostoni teadélutánt megelőző gyülekező helyszíne, az Old South Meeting House következik. Rövid megálló a Copley téren, ahol a város klasszikus és modern építészete egyaránt képviselteti magát. A tér fő látványossága a román stílusú Szentháromság Templom, amely 1877-ben nyerte el végleges formáját és tökéletes példája a kora amerikai építészetnek. A tér déli részén fekszik az Egyesült Államok első városi könyvtára, az olasz reneszánsz stílusjegyeit is viselő Boston Public Library. Szintén itt található New England legmagasabb épülete, az ultramodern John Hancock-torony. Az utat folytatva érkezés Paul Revere éjjeli vágtájának helyszínére, az Old North templomhoz; tornyában a mai napig látható az a két lámpás, mely egykor a brit vöröskabátosok hollétét jelezte. Továbbutazás Lynn, majd Salem városába. Ebéd egy partmenti étteremben, majd a kapitányok és kereskedők grandiózus házaival övezett Chestnut utcán a Salem Boszorkány Múzeum izgalmas interaktív kiállításának megtekintése. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

New York, New England, Kanada

Bar Harbor(Acadia Nemzeti Park), USA

Kedd, október 15. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 19.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban a Maine állambeli Bar Harbor-ban, ahol kishajókkal szállítják a vendégeket a szárazföldre. Csipkézett partjaival és az Acadia Nemzeti Parkkal Bar Harbor elsősorban a természetkedvelők népszerű kirándulóhelye. Jellegzetes világítótornyai és a dühös hullámok csapkodta sziklák képe nem hiába ragadta magával egykor Brooke Astort és a Rockefellereket. A reggelit követően félnapos fakultatív autóbuszos kirándulás Bar Harbor városán keresztül a Mount Desert szigeten fekvő Acadia Nemzeti Park területére. Az út során fantasztikus fotótémát kínálnak a park robusztus partszakaszai, a végeláthatatlan, örökzöld fenyőerdők és a föléjük magasodó hegycsúcsok. A kb. 43 km hosszú Park Loop úton haladva érkezés a Thunder Hole-hoz. A szikla falába vájt öböl híres a becsapódó tengervíz mennydörgő robajától. A kanyargós út során lenyűgöző kilátás nyílik az Otter Cliff-re és Maine méltán híres sziklás partjaira. Tovább haladva érkezés a közel 470 m magas Cadillac-hegy csúcsára, amely Észak-Amerika keleti partjának legmagasabb pontja. A rózsaszín gránitból álló hegy tetejéről pazar kilátás nyílik Bar Harborra, Frenchman Bay-re és a Cranberry-szigetekre. Visszautazás a kikötőbe a nemzeti parkon keresztül. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

New York, New England, Kanada

Saint John (New Brunswick), Kanada

Szerda, október 16. Kitötés: 05.00 óra Indulás: 16.00 óra

Kikötés a hajnali órákban Kanada partjainál, New Brunswick legnagyobb városában, Saint Johnban, mely a történelemrajongókat és a természetkedvelőket egyaránt megörvendezteti látnivalóival. Az egész napos fakultatív program első állomása az 1877-es fekete szerdaként is emlegetett tűzvészt követően újjáépített történelmi negyed, ahol Kanada viktoriánus stílusú épületeinek legszebbjei találhatók. Ezt követően látogatás a Carleton Martello toronyhoz, amely egykor a part menti védelmet szolgálta; lenyűgöző innen a városra, az öbölre és a Partridge-szigetre nyíló panoráma. Továbbutazás a Reversing vízesés partján fekvő Wolastoq parkba, majd ebéd egy helyi étteremben. Később a Reversing Falls Rapids természeti látnivalójának felkeresése, ahol Kelet-Kanada legnagyobb folyói és a világ legerőteljesebb áramlatai kerülnek szemtől szembe egymással. Dagály esetén, kisebb ház méretű hullámok, zuhatagok hangos morajlását lehet hallani a Saint John folyó hegyszorosán keresztül. A britek által a város védelmére emelt Fort Howe megtekintése, majd ezt követően látogatás a Brunswick Múzeumba, ahol életnagyságú barázdás bálna, ősi masztodon, valamint a régió erdőkitermelő és hajóépítő múltjának emlékei láthatók. A hajós részletei miatt építészetileg is különleges Old City piacon csábító helyi termékek és kézműves tárgyak kaphatók. Utazás St. Martin halászfaluba, ahol lehetőség nyílik helyi portékák vásárlására, majd rövid szabad program a parton és a tengeri barlangok környékén. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

New York, New England, Kanada

Halifax (Nova Scotia), Kanada

Csütörtök, október 17. Kitötés: 09.00 óra Indulás: 18.00 óra

Kikötés Halifaxban, a kanadai Nova Scotia tartományi székhelyén, mely az egyik első angol település volt az országban; nyüzsgő nagyvárosi hangulata mellett számtalan értékes történelmi épület és emlék is felfedezhető itt. A reggelit követően félnapos fakultatív program, mely során autóbuszos utazás Halifax városából Peggy’s Cove idilli kis halászfalvába. A szeles partok, a gömbölyű gránitsziklák, a színes házak és az elmaradhatatlan világtótorony képe békebeli tengerparti hangulatot áraszt. A falucska bebarangolása során lehetőség nyílik a hamisítatlan mézeskalács vagy a gőzölgő tengeri halleves megkóstolására és a helyi portékákat kínáló apró üzletek felfedezésére. A gránitszikla tetején magányosan álldogáló piros-fehér világítótorony 1914 óta védelmezi a szikláktól a tengerészeket és inspirálja alkotásra a művészeket és fotográfusokat. Egy homárbemutatót követően visszautazás Halifaxba. A festői út több jelentős történelmi látnivaló mellett halad el, mint a Province House vagy a Halifax óratorony. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

New York, New England, Kanada

Tengeren

Péntek, október 18.

Egész napos hajózás az Atlanti-óceánon New York irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik kipihenni az eddig szerzett élmények sokaságát, felfedezni a Regal Princess szolgáltatásait és még egyszer bekapcsolódni a hajó által szervezett programok egyikébe.

12. nap

New York, New England, Kanada

New York, USA

Szombat, október 19. Kikötés: 07.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban New York kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre, átszállással.

13. nap

Budapest

Vasárnap, október 20.

Érkezés Budapestre.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. októer 8-20. (7 éjszaka a hajón + 4 éjszaka New Yorkban)

Vízum: a biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – New York – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • transzfer autóbusszal,
 • 4 éjszakai szállás New Yorkban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban,
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
 • két félnapos kirándulás belépők nélkül New Yorkban,
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
 • szervizdíj New Yorkban USD 40/fő,
 • szervizdíj a helyszínen USD 95/fő (a hajón kijelentkezéskor fizetendő),
 • fakultatív kirándulások,
 • ESTA engedély.


A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 15 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos információ

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal. A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben előzetesen min. 15 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

NEW YORK, NEW ENGLAND, KANADA


Indulási kikötő:New York
Hajó:Regal Princess

Katalógus ár: 829 000 Ft/fő-től

Usa
New York (NY)
Nincs
Hajó
Nincs
Alaszka gleccserek földjén
Illetékek: 209 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 135 USD/fő  
Időpont és csomag kijelölése