ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Hajós kalandokhoz keresve sem találhatnánk tökéletesebb kiindulópontot a Tejo folyó partján található Lisszabonnál. Itt szálltak hajóra a portugál tengerészek a nagy földrajzi felfedezések idején, a partról indult többek között Vasco da Gama is útnak 1497-ben. A tengeri utazások körülményei alaposan megváltoztak, mára olyan tengerjárókkal utazhatunk teljes kényelemben, mint az MSC Preziosa. A hajótársaság modern hajója csodás helyekre látogat, minden egyes kikötőben mesés tájakkal, egyedülálló látnivalókkal találkozhatunk. A fedélzeten pedig önfeledt szórakozás, kitűnő konyha, színes programok garantálják a teljes feltöltődést.

1. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Lisszabon, Portugália

Bejelentkezés az MSC Preziosa hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 16.00 óra

A portugál főváros lenyűgöző látnivalókkal, különleges hangulattal kényezteti az ide érkezőt. Az óváros eldugott utcái, az egykori arab negyed, az Alfama sikátorai rabul ejtenek. A mór stílusú őrtornyok, a nyitott erkélyek, Belém történelmi hangulatú városrészének monumentális épületei felfedezésére csábítanak. A modern városrészben pedig kozmopolita hangulat uralkodik, toronyházakat, stílusos éttermeket, futurisztikus bevásárlóközpontot, függővasutat és hosszú folyóparti sétányt találunk, ahonnan megcsodálhatjuk Európa leghosszabb hídját, a Vasco da Gama hidat.

2. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Tengeren

Egész napos utazás a tengeren, amely során a hajó fedélzetén mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb időtöltést. Míg Ön pihen, a hajó a spanyol partok felé halad, következő megálló Barcelona.

3. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Barcelona, Spanyolország

Kikötés: 12:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

4. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Marseille, Franciaország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.

5. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Genova, Olaszország

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek határozzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

6. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Tengeren

Tengeren. Ismét a spanyol partok felé vesszük az irányt, Malaga az új úti cél. Az Aurea spa kényeztető kezelései, a vidám animációs programok, a változatos színházi és moziműsor, a figyelmes személyzet a garancia a tökéletes kikapcsolódásra.

7. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Malaga, Spanyolország

Kikötés: 10.30 óra. Indulás: 17.30 óra

Andalúzia kikötővárosa, Malaga borairól, kellemes klímájáról ismert, egész évben ideális úti cél. Picasso szülővárosát érdemes bejárni; a Római színházat, a Plaza de la Merced-et, a Katedrálist, Santiago templomot,és az Alcazabát kár lenne kihagyni. A spanyol városok egyik nagy vonzereje a sok dúsan zöldellő park, melyek az ugyancsak sűrűn telepített szökőkutakkal együtt biztosítják a tiszta levegőt. Nincs ez másként Malagán sem, így egy kellemes napot lehet eltölteni a félmilliós metropoliszban. De kirándulást tehetünk a világhírű Nerjai cseppkőbarlangba vagy Granadaba is.

8. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Casablanca, Marokkó

Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 23.00 óra

Az Atlanti-óceán partján fekvő város Marokkó gazdasági fővárosa és egyben legnagyobb városa. Casablanca arculatát az eredeti marokkói stílus és a XX. századi modern francia várostervezés keveredése, a spanyol-marokkói stílus, és az Art Deco együttélése határozza meg. Casablanca volt a világ első városa, ahol a tervezéskor figyelembe vették a város levegőből látható városképét. A város északi részén található a régi városrész, mely fallal van körbevéve. A társasági és éjszakai élet mára már a tengerparton zajlik, itt található Rick kávéháza, melyet a Casablanca című filmből ismerhetünk. De Casablanca legfontosabb látnivalója, a II. Hasszán mecsetet is közvetlenül a tengerpartra, részben a víz fölé épült.

9. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Tengeren

Egész nap a tengeren, visszatérés Portugáliába. Az MSC Preziosa még az utolsó nap is tud újat nyújtani. Sportprogramok, csobbanás a számos felfrissülést nyújtó medencék egyikében, gasztronómiai különlegességek, kozmetikai kezelések-csak néhány a számtalan lehetőség közül.

10. nap

Nyugat-Mediterrán ízelítő

Lisszabon, Portugália

Kikötés: 08.00 óra.

Kikötés után irány a mediterrán nagyváros, Lisszabon! Megannyi helyi látnivaló vagy környékbeli kirándulás közül választhatunk. A Cabo da Roca (Szikla-fok) az európai szárazföld legnyugatibb pontja Lisszabontól mindössze 40 kilométernyire fekszik. A hely, ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik. A csipkés partvonal itt Amerikával néz farkasszemet. A Lisszabontól alig egy órára fekvő Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, a 19. századi romantikus építészet egyik legizgalmasabb helyszíne is kitűnő úti cél.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2018. 2018. október 4., 13., 22.
2018. szeptember 25., október 4., 13., 22 (10nap / 09 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 9 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon,
 • ​kikötői illeték,
 • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 10 EUR/fő/nap,
 • a kikötőbe jutás költsége,
 • italcsomagok igény szerint,
 • fakultatív kirándulások,
 • útlemondási biztosítás,
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

Nyugat-Mediterrán ízelítő


Indulási kikötő:Lisszabon
Hajó:MSC Preziosa

Katalógus ár: 399 EUR/fő-től

Portugália
Lisszabon
Nincs
Hajó
Nincs
Nyugat-mediterrán körút Lisszabonból
Kikötői illeték: EUR 160/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 90/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!