ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KELET-MEDITERRÁN HAJÓÚT

Mediterrán Hajóút Genovából

Akár egy színes mozaik darabkái, úgy követik egymást a mediterrán térség legszebb városai az MSC Sinfonia csodás hajóútján.

1. nap

Nyugat-Mediterrán körút

Genova, Olaszország

Bejelentkezés az MSC Sinfonia hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

2. nap

Nyugat-Mediterrán körút

Civitavecchia (Róma), Olaszország

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Civitavecchia, Róma legfontosabb kikötője még a II. században,Traianus idejében került kialakításra. A Tirrén-tenger partján fekvő város erődjének tervén később aztán Bernini és Michelangelo dolgozott . Az olasz főváros mindössze egy órányira van Civitavecchia városától, így a az utazás méltó lezárásaként érdemes felkeresni Róma főbb látnivalóit. Az Örök város a világ legkiválóbb művészeinek, építészeinek, filozófusainak volt otthona egészen a Caesar-i időktől.

3. nap

Nyugat-Mediterrán körút

Tengeren

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajón szervezett programok valamelyikébe.

4. nap

Nyugat-Mediterrán körút

Kotor, Montenegró

Kikötés: 13.00 óra. Indulás: 18.00 óra

Montenegró legértékesebb műemlékekkel büszkélkedő városa a Kotori-öbölben fekvő Kotor. A Kotori-öböl az Adria egyik legmélyebben benyúló öble, emiatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Kotor a háttérben a hegyek védelmét élvezi, óvárosát lenyűgöző városfal vette körül, amely nagyon jó állapotban maradt fenn. Az elegáns paloták és házak a város egykori jólétéről tanúskodnak, amely leginkább a tengeri kereskedelemnek volt köszönhető. Az óváros megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.

5. nap

Nyugat-Mediterrán körút

Split, Horvátország
Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra

Dalmácia legnagyobb városa Split nem hétköznapi település, hiszen egész belvárosát, valamint a történelmi Diocletianus-palotát az UNESCO 1979-ben felvette világörökségi listájára. Split a legmediterránabb hangulattal büszkélkedő, gyönyörű, és hangulatos horvát város. A kikötőváros legérdekesebb része a hangulatos belváros és a Diocletianus palota. A település első lakója Diocletianus császár volt, aki 293-ban palotát épített a barátságos tengeröbölhöz. Lemondása után ide vonult vissza és itt, ebben a majd’ 40,000 négyzetméteres luxuspalotában töltötte élete utolsó éveit. Az egykori Diocletianus-palota falai között található a tulajdonképpeni óváros, melynek szűk, labirintusszerű utcáin, sikátoraiban, mindig zajlik az élet: zenészek, táncosok, koncertek dobják fel a hangulatot. Ha végeztünk Split óvárosának felfedezésével, sétáljunk ki a sétányra, s üljünk be valamelyik kávézóba egy kicsit felfrissülni! Sétánk közben ne felejtsük el megtekinteni a halpiacot, mert egy nem mindennapi látványban lesz részünk. És ha már látvány… A Szent Duje székesegyház tornyába mindenképpen menjünk fel, mert innen nagyon szép kilátás nyílik a teljes óvárosra és a szemközti Brac szigetre.

6. nap

Kelet-Mediterrán körút

Velence, Olaszország

Kikötés: 09.00 óra

Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Szűk utcáit járva vagy a csatornákon hajózva meg kell csípni magunkat, hogy tudjuk, nem álmodunk. Velence páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019. május 6. (5 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 5 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • a kikötőbe jutás költsége: repülőjegy
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

GENOVÁTÓL VELENCÉIG - 5 ÉJSZAKA


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Sinfonia

Katalógus ár: 229 EUR/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Nyugat-Mediterrán körút
Kikötői illeték: 120 EUR/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: 60 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!