ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

MEDITERRÁN 12 NAPOS HAJÓÚT

12 napos Mediterrán Hajóút Barcelonából

12 napos mediterrán barangolásra invitál 2019. őszén az MSC Poesia hajóútja, mely során ragyogó tájak-városok mutatkoznak be. Marokkó tarka színei, a balzsamos klímájú Tenerife, az örökké virágzó Madeira, Picasso szülővárosa Malaga, majd a csodálatos Róma, az izgalmas Genova és Barcelona fenséges épületei adnak ízelítőt a Mediterráneum legszebb vidékeiből.

1. nap

Mediterrán hajóút

Barcelona, Spanyolország

Bejelentkezés az MSC Poesia hajóra, a kabinok elfoglalása.
Indulás: 18:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

2. nap

Mediterrán hajóút

Tengeren

 

3. nap

Mediterrán hajóút

Casablanca, Marokkó
Kikötés: 07:00 óra Indulás: 23:00 óra

Az Atlanti-óceán partján fekvő város Marokkó gazdasági fővárosa és egyben legnagyobb városa. Casablanca arculatát az eredeti marokkói stílus és a XX. századi modern francia várostervezés keveredése, a spanyol-marokkói stílus, és az Art Deco együttélése határozza meg. Casablanca volt a világ első városa, ahol a tervezéskor figyelembe vették a város levegőből látható városképét. A város északi részén található a régi városrész, mely fallal van körbevéve. A társasági és éjszakai élet mára már a tengerparton zajlik, itt található Rick kávéháza, melyet a Casablanca című filmből ismerhetünk. De Casablanca legfontosabb látnivalója, a II. Hasszán mecsetet is közvetlenül a tengerpartra, részben a víz fölé épült.

4. nap

Mediterrán hajóút

Tengeren
 

5. nap

Mediterrán hajóút

Santa Cruz de Tenerife, Spanyolország
Kikötés: 09:00 óra Indulás: 16:00 óra

Tenerifei érkezésünket követően rögtön az élet sűrűjében találjuk magunkat, hiszen a kikötő a város meghatározó nevezetessége. Tengerparti sétányok, árnyas terek, történelmi templomok és kitűnő múzeumok várják az idelátogató turistákat. Ajánlott nevezetességek: Triunfo de la Candelaria emlékmű, San Francisco templom, „A természet és az ember múzeuma”, Teide Nemzeti Park, Cueva del Hielo cseppkőbarlang, Caldera de las Canadas kráter valamint a Loro Park delfináriuma.

6. nap

Mediterrán hajóút

Funchal (Madeira), Portugália
Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra

A város központja a tengerparttól három utcányira, egy kis terecskén álló székesegyház. Érdemes végig sétálni Funchal főutcáján, egészen a piacig. Varázslatos hely, kedves, tornyos, belső udvarral rendelkező épület az óváros szélén, a kikötő közelében. A kikötőben Kolumbusz Kristóf vezérhajójának, a Santa Mariának élethű mása is megcsodálható, és a partról indul a kabinos felvonó Montéba is. A nap során Madeira különlegességeit, a hímzéseket és a madeirai borokat is megismerhetjük, az otthon maradottaknak tökéletes szuvenír lehet. Ugyancsak érdemes esélyt adni a tradicionális poncha-nak, ami egyfajta cukornádpálinka. A Cabo Girão Madeira szigetének egyik legnevezetesebb turistalátványossága: a világ második legmagasabb, tengerbe szakadó sziklafala

7. nap

Mediterrán hajóút

Tengeren
 

8. nap

Mediterrán hajóút

Malaga, Spanyolország
Kikötés: 07:00 óra Indulás: 14:00 óra

Andalúzia kikötővárosa, Malaga borairól, kellemes klímájáról ismert, egész évben ideális úti cél. Picasso szülővárosát érdemes bejárni; a Római színházat, a Plaza de la Merced-et, a Katedrálist, Santiago templomot,és az Alcazabát kár lenne kihagyni. A spanyol városok egyik nagy vonzereje a sok dúsan zöldellő park, melyek az ugyancsak sűrűn telepített szökőkutakkal együtt biztosítják a tiszta levegőt. Nincs ez másként Malagán sem, így egy kellemes napot lehet eltölteni a félmilliós metropoliszban. De kirándulást tehetünk a világhírű Nerjai cseppkőbarlangba vagy Granadaba is.      

9. nap

Mediterrán hajóút

Tengeren
 

10. nap

Mediterrán hajóút

Civitavecchia (Róma), Olaszország
Kikötés: 09:00 óra Indulás: 19:00 óra

Civitavecchia, Róma legfontosabb kikötője még a II. században,Traianus idejében került kialakításra. A Tirrén-tenger partján fekvő város erődjének tervén később aztán Bernini és Michelangelo dolgozott . Az olasz főváros mindössze egy órányira van Civitavecchia városától, így a az utazás méltó lezárásaként érdemes felkeresni Róma főbb látnivalóit. Az Örök város a világ legkiválóbb művészeinek, építészeinek, filozófusainak volt otthona egészen a Caesar-i időktől.

11. nap

Mediterrán hajóút

Genova, Olaszország
Kikötés: 09:00 óra Indulás: 17:00

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

12. nap

Mediterrán hajóút

Barcelona, Spanyolország
Kikötés: 14:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpont: 2019. október 1. (11 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 11 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – Barcelona – Budapest útvonalon
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • a kikötőbe jutás költsége
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

 

12 napos hajóút Barcelonából


Indulási kikötő:Barcelona
Hajó:MSC Poesia

Katalógus ár: 599 EUR/fő-től

Spanyolország
Barcelona
Nincs
Hajó
Nincs
12 napos mediterrán körút
Kikötői illeték: 170 EUR/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: 110 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!