A Kennedy Űrközpont legjobb látnivalói

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
A Keneddy Űrközpont a nagyközönség számára is számos érdekességgel szolgál.

A Kennedy Űrközpont Cape Canaveral északi részén található, nevét 1963-ban John F. Kennedy elnökről kapta. A Kennedy Űrközpontban több múzeumot építettek ki, az egyes egységek között busszal viszik a turistákat, akik így az űrközpont olyan részeibe is betekintést kaphatnak, melyre másképpen nem lenne lehetőségük. Ilyen például az egyik leghíresebb helyszín, a 39. indítókomplexum, ahonnan a híres Apollo űrhajót indították. Összegyűjtöttük a hatalmas űrközpont legérdekesebb látnivalóit.

Találkozás egy űrhajóssal

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

Ez az "űrhajós találkozó" néven ismert program, a Kennedy Űrközpont egyik legkülönlegesebb élménye. A látogatók minden nap találkozhatnak egy veterán NASA-űrhajóssal, kérdezhetnek, kezet rázhatnak vele, és fényképezkedhetnek vele.

Atlantis űrsikló

Cannes - a franciák csillagaEgy valódi űrsikló, amely nyitott rakományajtókkal lebeg a fejünk felett. Az Atlantis egyike annak a három űrsiklónak, melyek az Egyesült Államokban kiállításra kerültek.

Hősök és legendák kiállítás

Cannes - a franciák csillagaEz a kiállítás a NASA korai űrprogramjainak hőseire és legendáira összpontosít. Azokra a férfiakra és nőkre, akik a csillagok között repülésről álmodtak, és arra, hogyan váltották valóra ezeket az álmokat. Élje át újra Amerika legkorábbi űrmisszióinak izgalmait és veszélyeit, és induljon el egy lenyűgöző utazásra, amelynek célja, hogy elgondolkodtassa az embereket arról, hogyan definiálják a hős fogalmát. Élje át az űrkorszak hajnalát az űrhajós úttörőkkel együtt, valódi műtárgyakon keresztül, köztük egy Redstone rakétán, amely a Sigma 7 kapszulával együtt a fejünk fölött lebeg, valamint egyedülálló közeli pillantást vethet a Gemini 9 kapszulára.

Buszos túra az Űrközpontban

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaLépjen be a NASA zárt területeire, miközben megismerkedhet az űrprogramot alakító történetekkel. Látni fogja azokat a platformokat, ahonnan Amerika elindította a hatalmas Saturn V rakétát, amely Neil Armstrongot a Holdra vitte, és ahonnan a NASA tervezi, hogy űrhajósokat indít az űrbe.

Saturn V rakéta

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaSétáljunk a Saturn V rakéta alatt és csodáljuk meg. Ez ugyanaz a rakétatípus, amely az embereket a Holdra juttatta, és amely valóban megkezdte az űr felfedezését. Nézzük meg, hogyan működik, és tudjunk meg többet arról, hogyan jött létre.

Az Egyesült Államok Űrhajós Hírességeinek Csarnoka

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaEzt a gyönyörű és megható kiállítást a Mercury Seven űrhajósai készítették. Azoknak a férfiaknak és nőknek az élete előtt tiszteleg, akik az utolsó határ felfedezésének szentelték életüket. Ismerje meg életüket, pályafutásukat és azt, hogy mi inspirálta őket.

Shuttle kilövési élmény szimulátor

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaEz az élmény, amit a NASA veterán űrhajósai szerint a legjobban hasonlít az űrsikló fedélzetén való repüléshez. Próbáljuk ki a szimulátort, ahol Charles Bolden, az űrsikló veterán parancsnoka eligazítást tart az indítás előtt, majd indulhatunk a nyolc és fél perces kilövésre a Föld körüli pályára.

Csoportos ajánlataink