A legszebb városok Alaszkában

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Alaszka számos festői szépségű város otthona. Ismerje meg velünk.

Alaszka Amerika egyik legújabb és legnagyobb állama. Alaszkában minden hatalmas, a természeti területek, gleccserek és az USA legmagasabb hegye kötődik a nevéhez. A természetrajongók fellegvára, ahol az aranyláz emléke keveredik az őslakos kultúra gyökereivel. Festői városai mindenki szívét megdobogtatják.

Ketchikan

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

Ketchikan híres tlingit totemoszlopairól, melyeket a Potlatch Parkban, a Saxman Totem Parkban vagy a Totem Bight State Parkban csodálhatunk meg. Alaszka "első városaként" ismert, mivel az Inside Passage déli csücskénél fekszik - ez az első város, ahová a hajók többsége érkezik, és sok látogató számára ez az első találkozás Alaszka szépségével és fenségével. Ketchikan három dologról ismert: a lazacokról, az idilli tájról és a hihetetlenül gazdag alaszkai bennszülött kultúráról. A belváros a fő kereskedelmi negyed, ahol két nagy kikötő, több sétahajó-kikötő és Ketchikan fő látnivalói található, köztük a történelmi Creek Street, a Ketchikan Creek fölé cölöpökre épített festői sétány. A Creek Street 1954-ig Ketchikan híres vöröslámpás negyedének számított. Ma az utca művészeti galériáknak, ajándékboltoknak, könyvesboltoknak és éttermeknek ad otthont, és a fotósok egyik kedvenc témája.

Sitka

Cannes - a franciák csillagaAz eredetileg Novo-Arkhangelszk néven oroszok által alapított Sitka 1799-ben alakult, ezért az orosz uralom néhány emlékét is felfedezhetjük a városban. Itt található többek között az 1840-es években épült orosz püspöki ház - az egyik legrégebben fennmaradt faépület, valamint a festői, XIX. századi Szent Mihály-székesegyház.

Kodiak

Cannes - a franciák csillagaAz 1763-ban Stephan Glotov orosz felfedező által elnevezett Kodiak városa a központi helye a szigetnek. A szigethez egy különleges állat is kötődik, a kodiak medve, aki gyakori vendég ezen a tájon és a természetszeretők kedvelt fotó témája. Számtalan túraútvonal található a környéken, ellátogathatunk a Mill Bay Beach Parkba vagy túrázhatunk a zord, Saltery Cove Roadon. A városban megismerkedhetünk a őslakos alutiiq nép történelmével és kultúrájával.

Juneau

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaAlaszka állam fővárosa egyben az egyik legszebb város és az állam egyik leglátogatottabb települése is. Juneau belvárosa a Juneau-hegy, a Roberts-hegy és a Gastineau-csatorna között fekszik. A szűk utcák labirintusában új épületek, régi kirakatok és a város aranybányászatából származó, XIX. század eleji építészeti stílusú házak keveredését láthatjuk. Mivel Juneau nem megközelíthető közúton, ez az egyetlen olyan tagállami főváros az Egyesült Államokban, amelyet csak repülővel vagy hajóval lehet megközelíteni. A Stephen’s Passage-on hajózva - mely az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található - megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek az emberekhez. A környék legszebb gleccsere a Mendenhall, mely a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait.

Seward

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA Resurrection-öbölben fekvő, lenyűgöző Sewardot a zord Kenai-hegység szegélyezi, és határozottan festői helynek számít Alaszkában. A közeli Exit Glacier meglátogatása tökéletes a kalandvágyó típusok számára, akik nek az az álma, hogy egy valódi gleccseren túrázzanak. Little Seward 1793-ban alakult, amikor Alekszandr Baranov orosz kereskedő szőrmekereskedelmi állomást létesített a környéken.

Wrangell

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaMielőtt az európai gyarmatosítók megérkeztek volna a területre, a Wrangell-szigete évezredeken át az őslakos tlingit nép otthona volt. Maga Wrangell városa az egyik legrégebbi település Alaszkában, amelyet 1811-ben alapítottak az oroszok, akik szőrmékkel kezdtek kereskedni a helyi, őslakos tlingit közösséggel. Ma a Petroglyph Beach State Historic Site-on megismerkedhetünk Wrangell őslakos örökségével vagy pedig kajakos bálnafigyelő túrára indulhatunk.

Homer

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaHomer városának beceneve "az út vége" - és nem véletlenül. A Sterling Highway az egyetlen ki- és bejárat ebből az aprócska városból. A távoli fekvés a helyi művészek és más kreatív emberek fantáziáját is megmozgatta, így a városban, különösen a Pioneer Avenue környékén, érdekes galériák és kézművesboltok sorakoznak.

Csoportos ajánlataink