A varázslatos Bahama-szigetek

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
A Karib-térségben elhelyezkedő 700 sziget számtalan felfedeznivalót tartogat.

A Bahama-szigeteknek közel 700 szigete van, melyek mindegyikén paradicsomi környezet várja a napsütésre és türkizkék vízre vágyó utazókat. A Közép-Amerikában található Karib-térségében terülnek el a gyönyörű természeti adottságokkal megáldott Bahama-szigetek. A szárazföldi területen kívül több mint 2000 korallzátony alkotja az utazás szerelmeseinek kedvelt célpontját. Összegyűjtöttük a legjobb szigeteket, hiszen mindegyik mást tartogat.

New Providence

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

New Providence nem a legnagyobb bahamai sziget, de ez az ország történelmi szíve, régi tengeri hagyományokkal és az ország legnagyobb lakosságával. Pálma- és kazuarina ligeteket, valamint kiváló kikötőhelyeket kínál, amelyeket a közeli Paradise Island véd a viharos tengerektől. New Providence rendelkezik az ország legforgalmasabb repülőterével, és több száz gyönyörű villával ékesíti. Két fő üdülőhelye Cable Beach és Nassau. A Cable Beach egy csillogó tengerparti sáv, ahol szállodák, éttermek és kaszinók sorakoznak.

Grand Bahama-sziget - Freeport/Lucaya

Cannes - a franciák csillagaA sziget neve a spanyol gran bajamar azaz nagy sekélység kifejezésből származik, amely a sekély zátonyokra és homokpadokra utal, amelyek az évszázadok során a spanyol gályáktól az angol klipperekig minden hajót megakasztottak a partokon. Howard Hughes fejlesztési terveinek köszönhetően Grand Bahama jól fejlett turisztikai infrastruktúrával büszkélkedhet. Kaszinók, strandok és éttermek ma már bőségesen csalogatják a turistákat. Ez a különösen a családok körében népszerű sziget kínálja a Bahamák legjobb túrázási lehetőségeit és a legszebb homokos strandokat. Golfpályái a világ minden tájáról vonzzák a játékosokat, és évente többször adnak otthont jelentős versenyeknek.

Bimini

Cannes - a franciák csillagaA Bahamák egyik legkisebb célpontja, Bimini elég közel van Miamihoz. Bimini valójában egy szigetpár, amelynek összterülete 23 négyzetkilométer; a kisebb Észak-Bimini jobban fejlett, mint Dél-Bimini. Mindkét sziget kikötőjében mindig luxusjachtok és halászhajók dokkolnak. Bimini egykor Ernest Hemingway Szigetek az áramlatban című regényének helyszíne volt.

Andros

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaAndros három nagyobb szárazföldi területből áll, amelyeket csatornák és öblök kötnek össze, és Andros alkotja a Bahamák legnagyobb szárazföldi területét. Vonzza a búvárokat, a horgászat szerelmeseit és a városnézőket. Észak-Andros középső részét többnyire sűrű mahagóni- és fenyőerdő borítja, ahol több mint 50 orchideafajta virágzik. A sziget nagy része lakatlan és feltáratlan. Fő települései Nicholl's Town, Andros Town és Congo Town; mindegyik megközelíthető gyakori hajó- és repülőjáratokkal Miamiból és Nassauból. Andros partjainál található a világ harmadik legnagyobb zátonya, és a világ minden tájáról érkeznek búvárok, hogy felfedezzék.

Exumák

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaAz Atlanti-óceán mentén fekvő 365 öbölből álló, kobaltkék vizéről, fehér homokos strandjairól és barátságos úszó malacairól híres szigetláncot annyira megbecsülik, hogy számos szigete hírességek - köztük Johnny Depp és Tyler Perry - magántulajdonában van. A Thunderball című James Bond-triller egyes részeit Staniel Cay-en forgatták. Az Exumas-szigetekre naponta indulnak járatok Nassauból, Miamiból, Fort Lauderdale-ből és Atlantából. Az Exuma Cays Land and Sea Park, amelyet a Bahama National Trust véd, a partvonal nagy részét lefedi. A csak hajóval megközelíthető park a Bahamák egyik legfontosabb természeti csodája és látnivalója, ahol bőséges tenger alatti élővilág, zátonyok és hajóroncsok találhatók. Az úgynevezett Disznó-strand is itt található, mely a világon teljesen egyedülálló jelenségnek számít. Ahogy a neve is mondja, az Exuma-sziget egyik strandján vízben úszkáló, homokban fetrengő és a turisták kedvencévé váló disznók a népszerű látványosságok. Az, hogy pontosan hogyan kerültek oda, a mai napig nem tisztázott, azonban a legvalószínűbb, hogy az 1990-es években, a közeli Stanley Cay-ről helyezték át őket mai helyükre a lakosok. A sziget mára már lakatlanná vált, a körülbelül 20-25 disznót pedig a közelebbi szigetekről átjáró helyiek és a turisták etetik.

Cat Island

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA hagyományos bahamai kultúra szíve még mindig ott dobog Cat Islanden, az egyik olyan szigeten, amelyet a legkevésbé érintett meg a turizmus. Cat számos érdekes történelmi helyszínnel rendelkezik, köztük régi ültetvények nyomaival és a Mt Alvernia remeteséggel. Mt Alvernia – melyet a helyiek Como Hillnek neveznek - tetején található egy apró kőtemplom, amelyet Jeromos atya remete épített, és a Bahamák legmagasabb pontját jelzi.

Csoportos ajánlataink