Hasznos információk első hajóutazóknak

hasznos informaciokElső hajóútját tervezi? Nem tudja, hogy Önnek való-e ez az utazási forma?
Íme néhány gyakran feltett kérdés és válasz, hogy segítsük döntését az elhatározásban!

ELÉGGÉ BIZTONSÁGOS-E VAJON EGY ILYEN HATALMAS OCEÁNJÁRÓ HAJÓ?

A csúcstechnológiával megépített hajók rendkívül szigorú szabályrendszerrel működnek utasaik és a személyzet tagjainak biztonsága védelmében. A hajó indulása előtt mindenki részt vesz egy biztonsági tájékoztatáson, ahol többek között a mentőmellények felvételét és a legközelebbi mentőcsónakhoz jutást is megmutatják. A hajózás manapság az egyik legbiztonságosabb utazási forma.

NEM TÚL DRÁGA EGY HAJÓÚT - NEM ÉRI MEG JOBBAN SZÁLLODÁBAN LAKNI?

A tengeri hajóutak az egyik legjobb ár-érték arányú utazási formát képviselik. Egy hajóút során költözködés nélkül, egy luxus szálloda kényelmében, akár 6-8 különböző várost, szigetet, több országot is megismerhet az utazó. A hajók szórakoztató szolgáltatásai (medencék, sportlehetőségek, programok, gyerekfoglalkozások, esti műsorok stb.) pedig a legjobb klubhotelekével vetekszenek. Így nem kétséges, hogy megéri a hajóutat választani!

NEM LESZEK TENGERIBETEG?

A legtöbb hajó olyan nagy és stabil, hogy alig érezni rajta azt, hogy a vízen halad. A hajókon lévő radar segít a viharok és rossz időjárási körülmények elkerülésében. Ha netán mégis rosszul lenne valaki a fedélzeten, a hajóorvos megfelelő gyógyszert ad a rosszullét ellen. Aki kimondottam hajlamos a hányásra és a tengeribetegségre, konzultáljon az utazás előtt kezelőorvosával és írassa fel szokásos rosszullét elleni gyógyszerét.

MILLYEN HOSSZÚ HAJÓUTAT VÁLASSZAK ELSŐRE?

A kedvelt, rég vágyott régió kiválasztása mellett érdemes elsőre egy közepesen hosszú, egyhetes hajóútra jelentkezni, mely során megismerhető és kiismerhető ez a különleges utazási és nyaralási forma.

MENNYIVEL AZ INDULÁS ELŐTT KELL LEFOGLALNOM AZ UTAZÁST, HOGY LE NE MARADJAK?

Egyes hajóutak, útvonalak és időszakok igen kedveltek. Nyáron a mediterrán és észak-európai, télen a karibi útvonalak mindig örökzöldnek és népszerűnek számítanak. A hajóutak manapság divatos utazási forma, így – főleg a távolabbi útvonalú utakat – érdemes mielőbb lefoglalni, mert vannak olyan úti célok, melyekre kevés a meghirdetett időpont és akár fél- egy évvel előtte is elfogyhatnak a helyek.

BELSŐ KABINT VÁLASZTANÉK, NEM LESZ BEZÁRTSÁG ÉRZÉSEM AZ ABLAK HIÁNYA MIATT? 

Bár a belső kabinok valóban nem rendelkeznek ablakkal, azonban számos olyan pozitív tulajdonságuk van, mely hamar feledteti ezt. A hajótársaságok belsőépítészeinek köszönhetően a kellemes kabinbelső és a mesterséges fények kellemes érzetet biztosítanak, s sok belső kabinban „mesterséges ablak” is van. A kabinba elsősorban aludni térnek be a vendégek, akik igyekeznek minél jobban kihasználni a fedélzet adta élményeket – íme még egy ok, hogy az ablaknélküliség ne okozzon problémát. S itt van harmadiknak egy igazi ütőkártya: a jó ár – a belső kabinok rendelkeznek ugyanis a legkedvezőbb árral az összes kabintípus közül!

HOGYAN TUDOM TARTANI AZ EDZÉSTERVEMET ÉS A DIÉTÁMAT EGY HAJÓÚTON?

Aki vigyáz az alakjára és az étrendjére, ne tartson attól, hogy egy hajóúttal tönkreteszi a befektetett munkát. A hajók fedélzetén felszerelt edzőterem van, és térítés ellenében általában személyi edző tanácsát is ki lehet kérni. Számtalan sporttevékenység és sportpálya áll rendelkezésre a test karbantartására. A friss alapanyagokból készült büfé étkezések pedig lehetővé teszik, hogy úgy állítsuk össze étrendünket, ahogy az számunkra a legmegfelelőbb. A testtudatos utazók ideális élménycsomagja az MSC hajótársaság által kínált Wellness élménycsomag, mely egyaránt hangsúlyt fektet az egészség megőrzésére, a megfelelő táplálkozásra és a kellő testmozgásra.

VINNÉM A GYEREKEKET IS, VAJON LE FOGJA KÖTNI ŐKET A HAJÓ?

De még mennyire! A hajókon különböző korosztályoknak megfelelő gyerekklubok várják a legkisebbeket némelyik hajón egészen a kamaszkorig, változatos programokkal, játékokkal, filmekkel, így garantált a gyerekek szórakozása, ami alatt szüleik is kellőképpen ki tudják pihenni a nevelés fáradalmait.
A csoportos hajóút menetrendje elég kötött, ám a gyermekes családok az egyéni utazással, saját időbeosztásukhoz alkalmazkodva tudják leginkább kihasználni a hajóút adta előnyöket.

NEM FOGOK UNATKOZNI ILYEN SOK NAPON ÁT EGY HAJÓN?

Ez kizárt dolog! A hajók megálmodói és tervezői a szórakoztató szolgáltatások garmadáját varázsolták fedélzetükre: medencék, vízi parkok, sportok megannyi formája, kártyaszoba, szimulátorok, kaszinó, diszkó, előadások és show-k, mozi, nem beszélve a rengeteg étteremről és bárról, s a számtalan fantasztikus kirándulásról, melyek a kikötések alkalmával várnak.

KÉTSÉGEIM VANNAK, HOGY LEHET-E NYUGALOMBAN PIHENNI EGY ILYEN HATALMAS OCEÁNJÁRÓN?

A hajók különböző fedélzetein lehetőség van csendesebb elvonulásra is, akár egy könyvvel az óceán hangjai mellett, akár a wellness-részleg nyugalmában. A hajótársaságok erre is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a pihenést, romantikát kereső utasok is megtalálják számításaikat.


Reméljük, hogy ezek után nem maradt Önben kétség, hogy következő utazására egy hajóutat válasszon! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik örömmel segítenek a számára legideálisabb hajóút kiválasztásában!  + 36 1 486 6061/62/63, nyaralas@otptravel.hu