7+1 csodás karibi sziget

7+1 csodás karibi sziget
Hosszú fehér homokos strandok, pálmafák, a paradicsomi karibi álom-hajóutak kellékei.

A Karib-térség mindig is a világ egyik legszebb és leglenyűgözőbb úti célja volt. Minden turista álma, hogy egyszer olyan környezetben pihenjen, amilyet eddig csak képeslapokon, vagy a filmekben látott; hosszú fehér homokos strandok, pálmafák, egzotikus gyümölcsök, korallzátonyok, sokszínű trópusi halak, csupán néhány azok közül, melyek szorosan kötődnek a paradicsomi karibi álom-hajóutakhoz. Gyakorlatilag lehetetlen betelni azzal a látvánnyal, amit ezek a trópusi szigetek nyújtanak Barbadostól Jamaicáig, Saint Luciától a Bahamáig, Guadeloupe-tól Trinidad és Tobagóig. Lazítsuk el magunkat a hullámok csobogásának hangjára, és élvezzük a vásárlási lehetőségeket, az éjszakai életet és a trópusi környezetet. Mindezt olyan légkörben, ahol az idő mintha megállt volna és a gyarmati falvak, rumültetvények és kalózöblök ősi világába csöppenhetünk.

Martinique

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel A Kis-Antillák részeként Martinique trópusi szigetének érdekessége, hogy hivatalosan Franciaországhoz tartozik, így az Európai Unio pici földdarabkáján állhatunk a Karib-térségben. Hivatalos fizetőeszköze az euro is erre utal. A sziget jelentős cukornád és banán termelő, melyre jelentős cukor és rumipar épül. Lakossága nagy részben afrikai származású.

Guadeloupe

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Franciaország másik tengerentúli megyéje, melyhez öt főbb sziget tartozik: Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, La Désirade, Les Saintes. Egyik legkedveltebb turisztikai célpontja a Basse-Terre szigetén magasodó Soufrière vulkán illetve a Guadeloupe Nemzeti Park.

Saint Lucia

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel A sziget 1979 óta független a Nemzetközösségen belül, azonban a múltban olyan gyakran cserélt gazdát, hogy a „Nyugat-Indiák Helénájaként” ismerték. A vulkanikus eredetű szigeten cukornádat, banánt, kókuszdiót, kakaót és citrusféléket termesztenek. A sziget jellegzetes tájképét a Piton-hegyek határozzák meg, mely az UNESCO világörökség része.

Barbados

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel Barbados szigete viszonylag sík, nincsenek nagy hegyek, dombok rajta, legnagyobb részét korallzátony övezi, így a búvárkodók egyik paradicsoma. Nevét 1511-ben kapta a portugál felfedezőktől, mely az Ilha dos Barbados azaz „szakállasok szigete” elnevezést kapta. Ez a jelző azonban nem a szakállas férfiakra utal, hanem egyes elméletek szerint a szakállas fügefa után, mások szerint a külső zátonyokon szakállszerűen habzó víz ihlette az elnevezését. Az ország jelenleg alkotmányos monarchia, független állam a Nemzetközösségen belül. Államfője II. Erzsébet, mint Barbados királynője.

Trinidad és Tobago

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel A karibi térség legdélibb szigetei mindössze 11 kilométerre fekszik a Dél-Amerikai kontinenstől. Első lakói indiánok voltak, később Kolumbusz felfedezése után leginkább franciák lakták. 1976-ban vívta ki függetlenségét. Gazdag madárvilággal rendelkezik, több mint 400 fajta madárfaj található itt.

Grenada

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel A sziget vulkanikus eredete miatt hegyvidéki felszíne van, legmagasabb pontja a Mount St. Catherine 840 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé. A sziget híres gyönyörű vízeséseiről illetve nemzeti parkjairól. Grenadának nincs állandó katonasága, az ilyen jellegű feladatokat a Királyi Rendőri Erő illetve a Parti Őrség látja el. Lakosságát javarészt az afrikai rabszolgák utódai teszik ki. Érdekesség, hogy az etnikum 2 százalékát a zambók népcsoport alkotja, mely az indián őslakosok és a négerek találkozásából született. A sziget egyik védjegye a szerecsendió, mely zászlójukon is szerepel, de nagy mennyiségben termesztenek fahéjat, kurkumát, szegfűszeget és gyömbért a „fűszerszigetként” is emlegetett földdarabon.

Saint Vincent és The Grenadin-szigetek

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel Nagy-Britannia egykori gyarmatának számító Saint Vincent és a Grenadine-szigetek vulkanikus eredetűek, gazdaságuk alapját az idegenforgalom és a trópusi növénytermesztés teszi ki. Államformája parlamentáris monarchia, az állam feje a mindenkori brit uralkodó – akárcsak Barbadoson -, aki napjainkban II. Erzsébet királynő. Az ország fő pénznemén, a kelet-karibi dolláron is felfedezhetjük II. Erzsébet portréját.

+1: Ocean Cay - A természet gyönyörűvé tette, az MSC Cruises egyedivé varázsolta

7+1 csodás karibi sziget - OTP Travel Az MSC hajótársaság 2019-ben átadott exkluzív bahamai privát szigete a különleges Ocean Cay Tengeri Rezervátumnak ad otthont. A sziget a Bahamák nyugati részén, Miami és Florida keleti partjaihoz közel található, a Bimini-szigetlánc része. Kizárólag az MSC Cruises karibi körutazásainak sétahajói és vendégei számára elérhető, különleges desztináció, ahol a környezetvédelem és környezettudatosság áll a fókuszban. Autentikus élményt tölthetünk el itt a karibi rezervátumban, miközben kapcsolatba kerülhetünk a természettel és a bahamai életérzés varázsa is megérint. A szigeten a pihentető masszázson kívül felfedezhetjük a tengeri élővilág szépségét, valamint a szervezett kirándulások és programok színes kavalkádjából csemegézhetünk.

Csoportos ajánlataink