A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa
A Perzsa-öböl gazdag városaiban az ősi és az új kontrasztjai és megannyi különleges élmény várja.

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel A Perzsa-öböl közel 1000 km hosszan húzódó partvidékén kilenc különleges szépségű arab ország osztozik. Amellett, hogy az öböl a világ legnagyobb kőolajforrása, a nemzetközi vizektől való elszigeteltsége miatt változatos és egyedülálló élővilág jellemzi. A Perzsa-öböl gazdag városaiban fényűző pompa, érintetlen tájain különleges flóra és fauna, az ősi és az új kontrasztjai és megannyi különleges élmény várja az utazókat.

Doha - Katar

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel Az 1850-ben alapított Katar Doha fővárosa. A gyönyörűen kialakított múzeumok és galériák a város kiemelkedő látnivalói; merüljünk el bátran a kulturális élvezetkben. A Katari Nemzeti Múzeumot Jean Nouvel tervezte, egy sivatagi rózsa által inspirált mesterműként öltött testet. Az épületen belül a kiállítások az ország történelmét mutatják be. Az Iszlám Művészeti Múzeum az iszlám világ minden tájáról származó hatalmas gyűjteménynek ad otthont, míg Katara kulturális falujában az építészeti örökségek innovatív értelmezését fedezhetjük fel. Doha a katari olajbányászat és export központja. Itt találhatóak a katari olajipari vállalatok központjai.

Dubai – Egyesült Arab Emírségek

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel A Közel-Kelet „szórakoztató fővárosában” különleges attrakciók egész sora található, elegancia és luxus kényezteti az ide látogatókat. Az Egyesült Arab Emírségek szövetségét alkotó hét emírség közül Dubai az egyik leggazdagabb, 1971-ben alakult a Nagy-Britanniától való függetlenségét követően. A Dubai név eredetéről több elmélet is létezik. Az egyik a dabával hozza összefüggésbe - egy sáskafajjal, amely a területet letarolja időnként -, míg egy másik szerint a város közelében létező piacra utal. Dubai a felhőkarcolók, kikötők és strandok városa. Nagyszámú külföldi lakossága miatt a népek olvasztótégelye. Az iszlám a többségi vallás, de a dubaji mecsetek mellett keresztény és hindu templomok is léteznek. Dubai a Perzsa-öböl déli partján, a Dubai Creek nevű természetes öbölben fekszik. Több mint egy évszázadon át ez a terület volt Dubai központja, mivel a korai város a halászatra, a gyöngyhalászatra és a tengeri kereskedelemre támaszkodott. A folyó mentén találhatók Dubai legrégebbi épületei, amelyek többsége az 1960-as évekből származik, és ritkán magasabbak két emeletnél. Az új városközpontot felhőkarcolók sora alkotja. Ezek közül kiemelkedik a kéttornyos Emirates Towers, amely az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején épült, ma egy szállodának és kormányzati hivataloknak ad otthont. A Sheikh Zayed Road közelében található a Burj Khalifa, amely 2010-es hivatalos megnyitása óta a világ legmagasabb épülete; 828 méter magas és 163 emeletes. A város nyugati peremén magasodik hatalmas vitorla alakú tornyával a jellegzetes Burj al-ʿArab épülete, amely egy luxushotelnek ad otthont. Dubai nyugati részén homokos strandok húzódnak, amelyek igen kedveltek a helyiek és a turisták körében. Az igazi sztár-strandok azonban a város partjainál épült hatalmas mesterséges szigeteken találhatók. A leghíresebb sziget a pálmafa alakú Palm Jumeirah, valamint a „World”-szigetek, amelyek felülnézetből egy világtérképre hasonlítsanak. Legújabb sziget a Bluewaters, ahol a fantasztikus luxus szállodák mellett Dubai legújabb, hamarosan megnyíló attrakciója, az Ain Dubai óriáskereke is található.

Abu Dhabi – Egyesült Arab Emírségek

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi rendezett összképével és vízparti fekvésével azonnal lenyűgözi az ide érkezőt. A települést először a nomád Bani Yas törzs lakta 1760-ban, és az olaj felfedezéséig kis halászfalu maradt. A bevételek tették Abu Dhabit azzá a mai modern várossá, mely a kormányzat és az üzleti élet lüktető szívévé vált. A Sheikh Zayed Nagymecset a fő turisztikai látványosság, melybe mindenki első látásra beleszeret. A város azonban jó kiindulópontot jelent a Liwa-oázis sivatagi tájaira és Al Ain oázisvárosába tett kirándulásokhoz is. A Közel-Kelet leglátványosabb múzeuma, a Louvre Abu Dhabi az emberiség művészeti eredményeinek teljes történetét bemutatja a neolitikumtól egészen napjainkig. A kiállított művészeti alkotások gazdagsága és sokszínűsége - az ókori egyiptomi szobroktól Picasso híres festményeiig - elképesztő, a múzeum kortárs építészete a hatalmas ezüstkupola alatt elhelyezkedő galériákkal pedig már önmagában is lenyűgöző. A Ferrari World tematikus parkja a Formula-1-es versenyek izgalmát hozza el Abu Dhabiba. A kisgyerekek a Junior GT pályán próbálhatják ki az újonnan tanult vezetési képességeket, míg az adrenalinfüggők becsatolhatják az övüket, és felszállhatnak a Flying Aces hullámvasútra, amely egy 52 méteres hurokban - a legmagasabban a világon - 120 kilométer/órás sebességgel száguld. A Ferrari autóinak gyűjteménye is megtekinthető, 1947-ig visszanyúló modellekkel.

Sir Bani Yas – Egyesült Arab Emírségek

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel Sir Bani Yas szigete egyike annak a nyolc földdarabnak, amelyek az Al Dhafra sivatagi szigeteket alkotják. A 2014-es World Travel Awards-on a világ vezető fenntartható turisztikai célpontja címet elnyert sziget több mint felét az Arabian Wildlife Park teszi ki, amely a régió egyik legnagyobb vadrezervátuma, ahol több mint 17 000 szabadon élő állat, köztük arab oryx, gazellák, zsiráfok, hiénák és gepárdok élnek. A vendégek a lélegzetelállító szafarikat élvezhetik a speciálisan erre a célra alkalmas járműveken, túravezetők kíséretében, a sziget korszerű istállóiban pedig különféle lovas tevékenységeket és órákat kínálnak az egész család számára. Érdekesség, hogy ez az ősi sziget ad otthont az Egyesült Arab Emírségek egyetlen felfedezett keresztény kolostorának is.

Dammam – Szaúd-Arábia

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa - OTP Travel A Perzsa-öbölre pazar kilátással büszkélkedő Dammam modern metropoliszának egyik legnagyobb ütőkártyája tengerparti fekvéséből ered. Bár a város buja zöld parkjairól, szellős vízpartjairól és homokos strandjairól ismert, télen is rendkívül élvezetes ide látogatni, hiszen a nappali hőmérséklet ilyenkor átlagosan 20 Celsius fok körüli és éjszaka sem hűl 10 fok alá. A régió egyre nagyobb hírnévre tesz szert művészeti, sport- és szórakoztatóipari célpontként is.

Csoportos ajánlataink