Mediterrán szigetnézőben - Korfu

A Perzsa-öböl 5 kihagyhatatlan városa
Ismerje meg velünk Korfut, mely évezredek óta várja a látogatókat!

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Korfu Görögország északnyugati részén fekszik, közvetlenül az Albániával közös szárazföldi határ partjainál. A környező kisebb szigetekkel együtt a Jón-szigetek második legnagyobb szigete. A történelemben Korfu volt az a hely, ahol a hajótörést szenvedett Odüsszeusz menedéket keresett a viharok elől, és ahol más utazók is megpihentek. A buja tengerpart, a zöldellő dombok és a csillogó öblök már az i.e. VIII. század óta vonzzák a látogatókat. Korfu stratégiai fontosságú hely, amelyért évszázadokon át harcoltak. Korfu városa az egyetlen görög település, amelyet várak vesznek körül, és egyike azon keveseknek, amelyek visszatartották az oszmánokat. Ahelyett, hogy megadta volna magát az oszmán inváziónak, Korfu velencei kézben maradt, ami egészen más hangulatot kölcsönöz neki, mint a legtöbb görög szigetnek. A szigeten töltötte gyerekkorának meghatározó éveit Gerard Durrel híres természettudós, Korfu-trilógiának könyvlapjain szinte megelevenednek a sziget mindennapjai. A történelmi felfedeznivalók, a bájos falvak, a türkizkék tenger, az aranyszínű strandok és a görög vendégszeretet csupán néhány indok arra, hogy Korfut mindenképpen látnunk kell. Összegyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat.

Az Achilleion palota

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Az Achilleion palotát 1890-ben, egyetlen fia halála után építtette Erzsébet osztrák császárné, más néven Sisi. Úgy tervezték, hogy egy ókori föníciai palotát ábrázoljon, oszlopcsarnokokkal és szobrokkal körülvéve, és a görög Achilles istennek szentelték. A császári kertből kivételes kilátás nyílik a környező völgyekre és a Jón-tengerre. Története változatos; Sisi halála után a birtok a lányára szállt, aki eladta a német császárnak. Az első világháborúban katonai kórház volt, majd átadták a görög államnak, és árvaház lett belőle. A második világháborúban a tengelyhatalmak katonai parancsnoksága volt.

Mon Repos

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel A Mon Repos-i kis palotabirtok egykor egy brit tisztviselő és felesége nyári rezidenciája volt. Egy ideig brit kézben maradt, mielőtt a görög királyi családnak ajándékozták. Fülöp herceg, Edinburgh hercege, valamint Alexia görög és dán hercegnő is Mon Reposban született. Ma a palota állami régészeti múzeum.

Kanoni és Pontikonisi

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Kanoni Korfu városának egy kis része, a fotósok kedvelt helyszíne. Nevét a domb tetején álló ágyúról kapta; a domb lábánál található a Panagia Vlacherna bájos temploma. Pontikonisi, vagyis az Egér-sziget öt perces hajóútra van a parttól. Rendszeresen járnak hajók erre a kis szigetre, ahol a Pantokrator templom található.

Angelokastro

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Angelokastro, vagyis Angyalvár egy bizánci vár, amely Korfu egyik legmagasabb hegycsúcsán található. A sziget egyik legjelentősebb bizánci romjának tartott erődítménye sikeresen visszaverte az oszmán törökök hódító kísérletét. Angelokastro a sziget északnyugati részén, Palaiokastritsa városának közelében található.

A régi erőd

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Korfu régi erődje a város egyik legnépszerűbb látnivalója. Az Akropoliszon található, amely a bizánci kori város melletti félszigeten fekszik. A régi erődöt a velenceiek építették a XV. század elejétől a XVIII. századig, bár ezekből az épületekből már nem maradt meg semmi. Ami jelenleg a várfalakon belül van, azt később a britek építették. A vár vaskos, vastag falai alatt kiterjedt alagutak húzódnak.

Az új erőd

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Az Új Erőd ezzel szemben sokkal kisebb, és nem voltak benne lakóházak. Kevesebb, mint két évszázaddal a Régi Erőd eredeti velencei építése után épült. A vár két szintből áll és mély vizesárok veszi körül, amely sikeresen megvédte a hódítóktól. A várat a városfalakkal egy időben fejezték be.

Spianada tér

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel A Spianada tér, amely a nevét az olasz spianare (ellapítani) szóból kapta, Korfu városának főtere. Ez egyben Görögország legnagyobb tere is, és a napóleoni háborúk alatti francia megszállás idejéből származik. A Spianada tér sok helyi lakos gyülekezőhelye, amelyet különböző műemlékek, a régi erőd, a Szent Mihály és Szent György palota és a velencei palota francia árkádjai, az úgynevezett Liston vesznek körül.

Szent Szpiridon-templom

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel Szent Szpiridon Korfu védőszentje, annak ellenére, hogy Ciprusról származik. Neki tulajdonítják, hogy négyszer megmentette a szigetet a súlyos veszélyektől, ezért nevezték ki védőszentjének. A Szent Szpiridon-templomot velencei stílusban építették az 1580-as években, miután a Szent Szpiridon maradványait őrző magántemplomot lerombolták. A szent maradványait az új templomba szállították, ahol a fő szinten lévő kriptában nyugszanak.

Canal d’Amour – a szerelmesek csatornája

Mediterrán szigetnézőben - Korfu - OTP Travel A Canal d'Amour strand Sidari városának közelében, Korfu északnyugati oldalán található. Ez egy kis öböl, amely nevét a sziklák közötti keskeny csatornáról kapta, amely a tengerbe vezet. A hagyomány szerint azok a párok, akik átúsznak a nyíláson, egy éven belül összeházasodnak.

Csoportos ajánlataink