Puglia: a meseszép csizmasarok

Spanyol kedvencünk: Barcelona
Minden érzékszervünket ámulatba ejti Olaszország különleges szeglete, fedezze fel Puglia festői városkáit.

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP TravelOlaszország déli részén, az olasz csizma csücskében bújik meg Puglia régiója. Szinte képtelenség nem első látásra beleszeretni a fehérre meszelt kis falvakba, olajfa ligetekbe, Alberobello kúp alakú kőházaiba, a csodálatos gasztronómiába és kiváló borokba. Minden érzékszervünket ámulatba ejti Olaszország különleges szeglete, így érdemes letérni a Velence-Firenze-Róma tengelyről és felfedezni Puglia festői városkáit.

Bari

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Bari városa mindent tálcán kínál Olaszország szerelmeseinek: varázslatos óváros, nyüzsgő kikötő és a legszebb partok csalogatják a nyaralni vágyókat. Bari óvárosa Bari Vecchio, mely a város régi és új kikötője között elhelyezkedő félszigeten fekszik, a régi városfalak által határolva. Az óváros labirintusszerű, rendszertelenül elhelyezkedő macskaköves utcái és kis terei felfedezésért kiáltanak. Ha eltévednénk csak vessünk egy pillantást a lábunk alá: a fekete kőburkolatot azért rakták le, hogy a piac után a kereskedők könnyebben eligazodjanak és kitaláljanak az óvárosból; a fehér mészkőburkolat pedig mélyebbre vezet a labirintusban. Az ódon falak között 40 templomot találunk, illetve a San Sabino katedrálist, mely a város déli részén áll. Szintén az óváros délnyugati részén magasodik a Castello Normanno-Svevo, Bari egykori vára melyet 1132 körül építettek. Bari Vecchio történelemtől átitatott városrésze magával ragadja az ide érkező képzeletét, festői utcarészleteiről pedig nem lehet elég fényképet készíteni.

Polignano a Mare

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Bari városától nem messze fekszik a sziklákon álló hófehér kisváros Polignano a Mare. Az óvároson át, egy hídon keresztül vezet az út az egyik leghíresebb partjára, Lama Monachile-re, ahol minden évben megrendezik a híres sziklaugró versenyt. A város középkori hangulatot áraszt, a fehérre meszelt házak között kanyargó szűk utcácskák mindenki szívét elrabolják.

Ostuni

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A dombra épített „fehér város” népszerű turisztikai célpont, a város arculatát meghatározzák a fehérre meszelt épületek. Érdekesség, hogy ennek hagyománya egészen a középkorból származik, hiszen abban az időben egy mészkő egy viszonylag könnyen hozzáférhető nyersanyagnak számított. A szűk utcácskákat nem csak optikailag tette tágasabbá, hanem a pestisjárvány idején a mészkő fertőtlenítő hatását ismerve friss meszeléssel próbáltak védekezni a járvány terjedése ellen.

Alberobello

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Bari megyében, Puglia régiójában található a festői kis település Alberobello, mely hírnevét trullóinak köszönheti. A trullók az UNESCO világörökség részeinek számító ikonikus épületek, melyek különlegessége, hogy kizárólag kőből épültek mindenféle kötőanyag és tartószerkezet felhasználása nélkül a XIV. században. Az építési mód mögött leleményes turpisság állt, hiszen II. Giangirolamo Acquaviva conversanó gróf az itt letelepedő parasztoknak építtette, viszont szerette volna megspórolni a területén álló házak után az adófizetést. Ezért megparancsolta az alattvalóknak, hogy olyan épületeket húzzanak fel, melyeket az adószedők érkezésekor gyorsan és könnyen le lehet bontani, majd távozásukkor újraépíteni. A habarcs nélkül épült trullók ideálisak voltak a célra. Végül nem sikerült átverni a nápolyi királyt, aki börtönbe záratta a grófot adócsalás vádjával. Szerencsére azonban az ide érkezők napjainkban is gyönyörködhetnek a cselszövő gróf által létrehozott varázslatos épületekben, melyeken nem fogott az idő vasfoga.

Lecce

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A „Dél-Firenzéjének” nevezett várost közel 2000 éve alapították, számos impozáns barokk kori látványossága közül kiemelkedik a Santa Croce bazilika, a római színház romjai, a Porta Napoli és a San Giovanni Battista-templom. Lecce régi belvárosa egy tipikus dél-olasz város, tele piazzákkal és palazzókkal, mely csodálatos környezetet biztosít egy romantikus sétára. Az utcákat kávézók, bárok és éttermek szegélyezik, amelyek frissítőket kínálnak, és ahonnan az első sorból figyelhetjük a helyiek jövés-menését, amint napi teendőiket végzik.

Vieste

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A Gargano-félsziget egyik legnépszerűbb turistacélpontja Vieste sziklafalakra épült, középkori városa. Óvárosa két részre tagolódik, Punta di San Francisco-ra és Punta di Santa Croce városrészekre. A város szűk utcáin sokszor úgy érezhetjük, hogy megállt az idő, az utcákon keresztülívelő csodálatos boltozatokról és boltíves külső lépcsőktől garantáltan egy ódon város díszletei között érezhetjük magunkat. Vieste egyik fő látványossága a XI. század kezdetén épített bazilika, de számos más gyönyörű templom is megbújik az ódon település falai között.

San Pietro-sziget

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A Cheradi-szigetekhez tartozó San Pietro szigete összesen 117 hektáron terül el, hivatalosan a haditengerészet kezében van. Az érintetlen és gazdag tengeri élővilággal körbevetett szigetet kizárólag az MSC hajótársaság vendégei látogathatják.

Csoportos ajánlataink