Spanyol kedvencünk: Barcelona

Spanyol kedvencünk: Barcelona
Barcelona biztosan elvarázsol bennünket. Csokorba gyűjtöttük a város legizgalmasabb látnivalóit.

Barcelona az egyik legkülönlegesebb és leginspirálóbb építészettel rendelkező város a világon, így a városi parkok, múzeumok és templomok felfedezése szinte kötelező. Mindegy hogy csak átutazóban vagyunk, vagy éppen egy hosszú hétvégét töltünk itt, Spanyolország lüktető szíve biztosan elvarázsol bennünket. Csokorba gyűjtöttük a város legizgalmasabb látnivalóit.

Sagrada Família

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Szinte minden városnak van legalább egy olyan nevezetessége, amelyet egyszerűen nem lehet kihagyni, ez Barcelonában a Sagrada Família. Antoni Gaudí csodálatos remekműve több mint 130 éve épül, de még mindig nincs kész. A templomon azonban nem látszik, hogy építés alatt van, a kőfaragványokkal díszített homlokzat, drágakőszerű csempékkel csillogó tornyok, és a különleges oszlopokkal teli belső tér teljesen lenyűgözi az embert. Az épület várhatóan Gaudí halálának 100. évfordulójára, 2026-ra készül el.

Gaudí további műremekei

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Bár a Sagrada Família lehet Gaudí leghíresebb épülete számos más korszakalkotó műve is megtalálható Barcelonában. A legismertebbek a Casa Batlló a sárkányszerű, irizáló pikkelyeivel és koponya- és csontszerű erkélyeivel, valamint a La Pedrera a hullámzó kőhomlokzatával és fantáziadús kéményeivel. Kevésbé ismert, de ugyanolyan gyönyörű épületei közé tartozik a Casa Vicens, az első általa tervezett ház; a Palau Güell, amelyet mecénása, Eusebi Güell számára tervezett; és a Torre Bellesguard.

A gótikus negyed

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Barcelona gótikus negyede a város legrégebbi és leghangulatosabb része. Kis sikátorok, eldugott terek és történelmi épületek jellemzik a La Ramba híres sétálóutcájától keletre, az óvárosban megbúvó negyedet. Százéves boltok, kis bárok és kávézók tarkítják ezt a hangulatos helyet. A gótikus negyed néhány kiemelkedő látnivalója a Plaça Sant Jaume, ahol a nagyszerű Palau de la Generalitat áll, a lenyűgöző katedrális és a lenyűgöző Plaça Reial, amelyet kávézók és pálmafák szegélyeznek.

A barcelonai piacok

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A La Boqueria az egyik leghíresebb és leghangulatosabb piaca Barcelonának, azonban minden környélnek megvan a maga saját kiemelkedő piactere. A La Boqueria standjain az utóbbi években a hagyományos termékeken kívül újdonságok, mint trópusi gyümölcsturmixok, édességek is helyet kaptak. Autentikusabb hangulat vár a modern Mercat Santa Caterinán, mely sokszínű tetejével feldobja napunkat, vagy a nagy Mercat de Sant Antonin, amely 2018-ban nyílt meg újra, kilenc évnyi felújítás után.

Barcelona városi strandjai

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Bármelyik évszakban is látogassunk el Barcelonába, a strandok biztosan nem fog csalódást okozni. Még télen is elég napos lehet az idő ahhoz, hogy kiüljünk a szabadba, és élvezzük a finom falatokat valamelyik tengerparti étteremben, míg nyáron a napozástól és úszástól kezdve a vízi sportokig mindenre van lehetőség. A város egy öt kilométeres partszakasszal büszkélkedhet, amely kilenc különböző strandnak ad otthont. Csak párat említsünk, mint például Sant Sebastià az előkelő éttermek sorával, a menő éjszakai klubokkal szegélyezett Somorrostro, valamint a Nova Icaria mely a vízi sportok és strandröplabda fellegvára.

Tapas

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Amikor délután vagy kora este korogni kezd a hasunk akkor vegyünk példát a helyiekről, akik a vacsora előtt még beülnek valahova csipegetni. Figyeljük ki a helyiek kedvenc tapasozóját, ahol szardellát, kolbászt, tintahalat, vadgombát, sült paprikát vagy tucatnyi más csábító falatot kóstolhatunk. Remek kísérő lehet egy tüzes spanyol bor, a cava – mely a helyiek pezsgője - vagy pedig egy jéghideg sör.

Camp Nou

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Az FC Barcelona kiemelkedő szerepet játszik a város lüktetésében. Szeptembertől májusig a Camp Nou meccse a legjobb módja annak, hogy belekóstoljunk a Barcelona-lázba, de a tömeg függvényében a képernyőn, vagy egy kocsmában is ugyanolyan szórakoztató lehet. Akkor se keseredjünk el, ha éppen nincsen meccs-szezon, hiszen az interaktív Barça Stadiontúra és Múzeum végigvezet az öltözőkön és a pályán – bemutatva a katalánok egyik legfontosabb játékhelyszínét.

La Rambla

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel A város fő sétálóutcája 1,2 kilométer hosszan fut a tenger felé. A város egyik legnépesebb és legnyüzsgőbb pontja, mely remek szabadtéri kávézókat, virágos standokat, kézműves és szuvenír árusokat sorakoztat fel. Az utca mindkét oldalát fontos helyszínek épületek szegélyezik, köztük az elegáns Gran Teatre del Liceu, a hatalmas Mercat de la Boqueria és számos izgalmas galéria.

Joan Miró Alapítvány

Spanyol kedvencünk: Barcelona - OTP Travel Joan Miró, a város legismertebb XX. századi művészeti sarja 1971-ben hagyta szülővárosára ezt a művészeti alapítványt. A fényárban úszó épületek tele vannak korszakalkotó művekkel, Miró legkorábbi félénk vázlataitól az utolsó éveiben készült festményekig.

Csoportos ajánlataink