Kréta csillagai

Kréta csillagai | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
A Földközi-tenger csillogó kék vizében fekszik Kréta varázslatos, ősi paradicsoma.

A görög szigetek közül a legnagyobb. Kréta bővelkedik kulturális örökségekben, történelmi hagyományokban. Fedezze fel a varázslatos szigetet, töltsön el csodálatos napokat a Kréta festői strandjain, merüljön el a múlt emlékeiben, és élvezze a friss, helyi konyha különlegességeit!

Chania

Chania, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
A kozmopolita Chania olyan, mintha Kréta fővárosa lenne, pedig nem az. Chania híres kikötőjét fenséges velencei épületek övezik, amelyek között szűk sikátorok kanyarognak. A kis utcácskák labirintusában bolyongva számtalan étterem, bár és helyi termékeket kínáló üzlet csábítja betérésre a turistákat. Chania buszpályaudvaráról a sziget minden pontjára indulnak járatok. Chania tengerpartja esténként megtelik élettel, ha itt járunk, egy estét feltétlenül töltsünk el a kikötő partján sorakozó éttermek valamelyikében vacsorázva.

Rethymno

Rethymno, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Rethymno macskaköves utcái, pasztellszínű házai azonnal elbűvöli az utazót. A város élénk éjszakai életéről is ismert, a part mentén számos utcai ételárus, étterem, bár áll a vendégek rendelkezésére. A legjobbakat azonban akkor ehetjük, ha a tengerpartól kissé beljebb merészkedünk és az okostelefonunk segítségével a városmagban keresünk egy autentikus éttermet. A parttól eltávolodva még a gyros is más, megéri az erőfeszítés! Rethymno strandjai kitűnőek. Tiszták, rendezettek és gyakorlatilag minden igényt kielégítenek. Érdemes strandolással kombinálni a városlátogatást.

Heraklion

Heraklion, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Heraklion (Iraklio) Kréta legnagyobb városa, nyüzsgő városi központ, amely remek közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, a sziget minden pontjára. Velencei erődítményekkel, autentikus piaccal, bájos sikátorokkal és gazdag gyűjteményekkel büszkélkedő régészeti múzeumokkal is rendelkezik. Menő kávézók, autentikus görög éttermek, trendi butikok sora várja itt a látogatókat.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Agios Nikolaos számos látnivalót kínál, amelyek miatt gyakran hasonlítják Saint Tropez-hoz, a Côte d’Azur festői településéhez. Nevezettessége a XIII. században épült Panagea Kera templom, amely a bizánci építészet remekműve. Agios Nikolaos másik népszerű turisztikai látványossága a Spinalonga-sziget, amelyhez turista hajókkal juthatunk el. Az XVI. századi erőd fontos szerepet játszott a betolakodók elleni támadások idején. Agios Nikolaos Lassithi fővárosa. A "feneketlen" Voulismeni sós tó uralja a környéket. A tavat egy keskeny vízcsatorna köti össze a tengerrel, miközben a vörös sziklák és fák impozáns háttere még tovább fokozza a táj szépségét. A tó fölött egy kis fenyőfás park fekszik, déli részén pedig egy ösvény vezet a kis kikötőhöz, ahol halászhajók ringanak a vízen. A város érdekes régészeti, néprajzi és természettudományi múzeumokkal, nyüzsgő sétálóutcákkal kávézókkal és éttermekkel büszkélkedhet. 

Kissamos

Kissamos, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Kréta mezőgazdasági központja a kisváros, Kissamos. A város tele van hagyományos görög épületekkel, amelyek között magunkba szívhatjuk Kréta autentikus hangulatát. Kissamos megőrizte eredeti hangulatát és életmódját. Nem vált valódi turistaközponttá. Kissamosban járva feltétlenül térjünk be a város egyik csinos tengerparti tavernájába, kóstoljuk meg a finom, helyben készített bort és a krétai napfényben érlelődött olajbogyót, amelyről a régió híres. Az óvárosban számos különböző szálláslehetőség közül választhatunk; többféle szálloda, sőt, a szűkös költségvetésűek számára még kollégiumi szobák is rendelkezésre állnak. Érkezéskor érdemes autót bérelni, hogy felfedezhessük a sziget más településeit és a közeli strandokat, köztük a lenyűgöző Balos-lagúnát is.

Hersonissos

Hersonissos, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Hersonissos népszerű üdülőváros a gyönyörű strandokkal. A környék számos régészeti lelőhelynek is otthont ad, így érdemes ezek felfedezésére is időt szánni. Az esti órákban a város felpezsdül, és akár az egész éjszakát áttáncolhatjuk az egyik éjszakai klubban. A pezsgő éjszakai élet egész Európából vonzza ide a fiatalokat. 

Plakias

Plakias, Kréta | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
A kis krétai falu, Plakias az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ma már egy virágzó üdülőváros. Plakias számos kényelmi szolgáltatással rendelkezik, és remek választás, ha családi nyaralásához keresünk kiindulópontot. Rethymno busszal is könnyedén megközelíthető.
Csoportos ajánlataink