Krétai gasztrotúra

Krétai gasztrotúra | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda
Kóstolja meg az ízletes krétai konyhát! Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol bizonyosan nem éri majd csalódás!
Ha rajong a gasztronómiáért, Kréta tökéletes úti cél. A Görögország többi részén megszokott házias ételeknél sokkal változatosabb és ötletesebb ételeket találhat.

Salis étterem

Az étterem terasza közvetlenül a vízparton, Chania romantikus régi, velencei kikötőjében található. Odabent tágas egy tágas teret találunk, a falakat absztrakt falfestmények és borosüvegek díszítik. Hamisítatlan krétai hangulatot élvezhetünk miközben a bőséges adagjainkat elfogyasztjuk. A bor kiválasztásához érdemes segítséget kérni, a tulajdonos nagy szakértelemmel igazít majd el.
Krétai gasztronómia 01 | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda

Pelagos

A keleti parton fekvő Agios Nikolaosban találjuk ezt a visszafogott helyet. Pálmafák őrzik bejáratot, a befelé vezető kőlépcsőkön cserepes fűszernövények és muskátlik vannak művészien elszórva, ami otthonos, bohém hangulatot kölcsönöz az étteremnek. Ami a konyhát illeti, a tenger gyümölcseivel bizonyosan nem nyúlhatunk félre, ahogy a halakkal sem. A varázslatos tengerparti városban tett séta után kiválóan alkalmas egy vacsorára.
Krétai gasztronómia 02 | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda

Parasties

Szupertrendi hely Heraklionban, vaskos fagerendákkal, barna papírral az asztallapokon és vastag vágódeszkákon tálalt, fenséges, grillezett húsokkal. A hangulat a paraszti konyha és egy tradicionális hentesüzlet találkozását árasztja, A kiszolgálás remek. A halakat lángon grillezett paprikával és cukkinivel kínálják, míg a szuperfoodokkal felturbózott saláták a vegetáriánusok kedvencei lehetnek. Az adagok hatalmasak.

Tholos

Chania északnyugati kikötőjének számos hangulatos udvara és terasza közül a Tholos rendelkezik a legjobb fekvéssel. A város katedrálisa mögött található a több szintes, hangulatosan világító lámpákkal és cserepes növényekkel díszített étterem. Kóstolja meg a bátran a görög klasszikusokat, a moussakától a töltött paprikáig, itt nem érheti csalódás!
Krétai gasztronómia 03 | Görögország - OTP Travel Utazási Iroda

Karnagio

Az Agios Nikolaosban, a tóparton található étterem a legtöbbet hozza ki Kréta csodálatos termékeiből (hal, olívaolaj, tengeri só és méz), amelyeket közvetlenül a termékeny Lasithi tartományból hozatnak. A megfizethető árú menü krétai dakos (paradicsommal és fetával töltött árpakása), a tenger gyümölcseivel felszolgált tészták és a zamatos húsnyársak egyaránt fenségesek.

AVLI

Rethymno városában mindenképpen meg kell vacsorázni a gyönyörű régi velencei villák egyikében! Az étteremnek buja narancsfákkal, testes pálmákkal övezett terasza van. A hely rusztikus hangulatú, a konyha kiváló, a hosszú borlap pedig a legjobb görög borászatok nedűivel van tele. 
Csoportos ajánlataink