Mykonos 10 varázsa

Mykonos 10 varázsa
Fényes, fehérre meszelt épületek, kristálytiszta víz és aranyló homokos strandokon napozó emberek - ez Mykonos.

Mykonos az Égei-tengeren található Küklád szigetcsoport része. A sziget turisztikai központja Chora városa, más néven Mykonos Town, a bájos, szűk utcákból álló labirintus, tele éttermekkel, üzletekkel, kávézókkal és szállodákkal. Mykonos legfontosabb nevezetességei a régi szélmalmok, a fehérre meszelt, hagyományos házak és a delosi romok. A pezsgő éjszakai élet mellett Mykonos szigetén évente 300 napsütéses nap van, így a jó idő szinte garantált. A főszezon júniustól augusztus végéig tart így, ha el akarjuk kerülni a tömeget ezen időszakon kívül érdemes Mykonost célba venni.

Mykonos régi kikötője

Mykonoson régi kikötőben számos görög étterem, bár, üzlet és szálloda várja a turistákat. Van itt egy hagyományos halpiac is, ahol a helyi halászok minden nap friss tengeri herkentyűket árulnak. A régi kikötő közelében található egy kis homokos strand is, ahol bátran csobbanhatunk. A naplementék innen egészen káprázatosak, nem szabad kihagyni! A kikötő közelében találjuk a Régészeti Múzeumot is, ahol a sziget múltjával is megismerkedhetünk.

Mykonos malmai

Mykonoson, akárcsak a közeli Tinoszon és a többi Küklád-szigeteken, gyakoriak az erős szelek. Ennek köszönhetően a velenceiek a XVI. században szélmalmokat építettek a búza őrlésére. Az eredeti 28 malomból ma már csak 16 működik. A legnépszerűbb a Pano Mili. Egy dombtetőn helyezkedik el, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a szigetre. A Kato Mili, a XVIII. századból származó Geronymos malom és a Boni malom szintén megtekinthető.

Ha többet szeretnénk megtudni Mykonos történelméről és hagyományairól, érdemes ellátogatni az Égei-tengeri Tengerészeti Múzeumba is. Említésre méltó műemlék a Panagia Tourliani kolostor és az Ano Mera falu közelében található Paleokastro kolostor is.

A szigeten számos borászatot is felfedezhetünk, ahol megkóstolhatjuk a kiváló helyi borokat és a tradicionális mikhóniai ételeket. Rendkívül finomak a helyi olívabogyók és a sajtok is - ezekből érdemes minél többet megkóstolni a Mykonoson töltött idő alatt.

Csoportos ajánlataink