Mykonos fotósbarát helyszínei

Mykonos fotósbarát helyszínei
Tengerpart, fehérre meszelt épületek és kék tenger: Mykonos számos fotózásra érdemes helyet kínál.

De valójában az antik és a modern kombinációja az, ami Mykonoszt egyedülálló szigetté teszi a fotósok számára. Egyetlen nap alatt lenyűgöző felvételeket készíthetünk a halászokról, amint éppen behúzzák a fogásukat a kikötőben, egy aranyos szelfit Mykonos történelmi szélmalmainál, és egy fergeteges csoportképet, amint a sziget számos strandklubjának egyikében bulizgatunk. Mutatjuk Mykonos Instagram-barát helyeit.

A vízpart mentén Kis-Velencében

Kis-Velence híres a tengerbe nyúló, XVIII. századi halászházairól, bár többségükben ma már éttermek, kávézók, bárok és üzletek találhatók. A kora reggel a legjobb Kis-Velencét felfedezni, amikor az utcák nagyrészt üresek, de délután és este megtelik a terület.

A legjobb időpont a fotózáshoz: délután

Mykonoszi szélmalmok

Az ikonikus mikónosi szélmalmok a városon kívül egy domb tetején állnak, és a sziget jelképei. Mindegyik jellegzetes kerek alakú, fehér színű és nádfedeles fatetővel rendelkezik. Joggal mondhatjuk, hogy a legtöbb Mykonosra látogató a szélmalmok előtt készít fényképet. Az ősi gabonamalmok népszerű szelfi helyszínnek számítanak. A malmok Kis-Velencére néznek, így egy ideig elidőzheünkt és gyönyörködhetünk a kilátásban is. 

A legjobb időpont a fotózáshoz: egész nap

A Ftelia Beach feletti neolitikus település

A Ftelia Beach feletti ókori romok egyedülálló fotózási helyszín Mykonoson. A több ezer éves történelem találkozik itt a klasszikus görög szigeteki kilátással. Az ásatások még folynak, így egyes területek nem látogathatók. Maga a strand kifejezetten hullámos, amelyekben jó móka csobbanni. 

A legjobb időpont a fotózáshoz: délután

Mykonos város sikátorai

Mykonos Town (más néven Chania) fehérre meszelt sikátorai kompakt hátteret biztosítanak a fotósoknak. Kis Velencéből induljunk fel a dombon az óvárosba, ahol a gyönyörű fehérre meszelt házak nyáron gyönyörű virágözönben pompáznak. A szűk sikátorok többnyire le vannak zárva a forgalom elől, ami azt jelenti, hogy az elhaladóautók miatt nem kell aggódnunk. Javasoljuk, hogy a fotózást reggelre tervezzük, mielőtt a legtöbb rivális pár már talpon lenne. 

A legjobb idő a fotózáshoz: reggel

180° Sunset Bar Mykonos

A 180° Sunset Bar Mykonos egy trendi bár klasszikus görög stílusban. Az egyik legjobb hely a szigeten néhány klassz panorámakép elkészítéséhez, amelyek Mykonos városára és a kikötőre néznek. A bárba belépődíjat kell fizetni, de ez lefogyasztható.

Elhelyezkedés: Epar.Od. Mikonou, Mikonos 846 00
Nyitvatartás: Április-október: naponta 17.30-tól 22.00 óráig.

A legjobb idő a fotózáshoz: naplemente és este

Mykonos régi kikötő

Irány Mykonos régi kikötője kora reggel, és hiteles fotókat készíthetünk a kikötőbe behajózó halászokról! Mivel az aranyló nap még mélyen áll, hosszú árnyékokat vetve a partra, készülhet néhány időtlen kép az Instagram feedre. A nyári hónapok során a kikötő területe megtelhet sétahajókkal, amelyek tönkreteszik az álmos halászváros díszleteit, de október után a tömeg eloszlik, így a fotósok számára még izgalmasabb hellyé válik.

A legjobb idő a fotózáshoz: reggel

Paraportiani templom

A mikónosi helyiek az mondják, hogy a szigetnek 365 temploma van, az év minden napjára egy, de egyik sem olyan híres, mint a fehérre meszelt Panagia (Szűz Mária) Paraportiani templom. Népszerű fotózási helyszín, de ne feledjük, hogy ez egy működő templom, az istentiszteletet nem zavarhatjuk meg.

A legjobb idő a fotózáshoz: napközben

Pózolás Petros pelikánnal

Petros, a pelikán a sziget leghíresebb lakója, akit az óvárosban vagy lent a part mentén kóborolva találhatunk meg. Valójában Petros évekkel ezelőtt elhunyt, és helyére nem 1, hanem 3 pelikán került, így nagyobb az esélye, hogy összefuthatunk "a" híres madárral.

A legjobb esélyünk egy Petrosszal készült fotóra akkor van, ha kora reggel kimegyünk a kikötőbe, amikor a halászok friss, ízletes halat hoznak be, ez ugyanis a nagy fehér pelikánok kedvence. 

A legjobb idő a fotózáshoz: reggel

Csoportos ajánlataink