Mykonos legjobb strandjai

Mykonos legjobb strandjai
Mykonos legjobb strandjait felsoroló listánkon bizonyosan mindenki megtalálja a kedvére valót.

Ornos Beach

Az Ornos Beach családbarát hely, egyúttal meglehetősen trendi is. Rengeteg étterem és bár áll a rendelkezésre, és a strandon a széllovaglástól a búvárkodásig mindenféle tevékenységet kipróbálhatunk. Ornos nagyon közel van Mykonos városához, és könnyen megközelíthető busszal a  pár kilométerre fekvő fővárosból. Nagyszerű hely, de időnként zsúfolt lehet. Ha inkább nyugalomra vágynánk az Agios Ioannis strand sétatávolságra van.

Psarou strand

A Psarou Beachet lenyűgöző táj veszi körül, és nem meglepő, hogy nyáron nagyon zsúfolt. A népszerű strand minden olyan szolgáltatással rendelkezik, amit egy híres tengerparti úti céltól elvárhatunk, de az árcédulája is ennek megfelelő. Napozóágyakból itt rengeteg van, amelyek minél közelebb vannak a vízhez, annál drágábbak. A közelben számos étterem csábítgat, ahol finom, de drága ételeket szolgálnak fel. Nehéz lehet parkolóhelyet találni a közelben, különösen a főszezonban. Mykonos városából azonban rendszeres buszjáratok közlekednek, és a strandtól több más közeli strand is gyalogosan elérhető, köztük a Paradise Beach és a Paraga.

Paraga strand

Viszonylag kicsi ezért gyakran kissé zsúfoltnak tűnhet, és sétatávolságra van a folyamatos partiktól hangos Paradise Beach-től. Fontos infó, hogy a nudizmus itt megszokott. A víz itt ideális az úszáshoz. A közelben van egy rágcsálnivalókat és italokat árusító üzlet, ahol feltölthetjük a készleteinket. A Paraga Beach a sziget legdélebbi strandja, Mykonos városától kb. 15 perc buszozásra van, a buszok rendszeresen indulnak a Fabrika terminálról. 

Platys Gialos strand

A Platys Gialos strand sekély, a tiszta vize kiváló. Főként a családok és fiatal párok körében népszerű, de ha kedvet kapnánk közben egy fergeteges strandpartihoz, óránként indulnak innen hajók, amelyek a közeli Paradise és Super Paradise strandokra szállítják a partira vágyókat. A Platys Gialos könnyen megközelíthető Mykonos városából a Fabrika terminálról induló rendszeres buszokkal, amelyek körülbelül 15 perc alatt teszik meg az utat.

Agios Ioannis strand

Az Agios Ioannis Beach a családok kedvelt célpontja. Bár a nyári hónapokban zsúfolt lehet, a szezonon kívül viszonylag csendes. A szokásos napozóágyak és napernyők bérelhetők, a víz tiszta, és tökéletes az úszáshoz és a búvárkodáshoz. Könnyen megközelíthető, mindössze 10 perc autóútra van Mykonos városától.

Elia strand

Az Elia Beach a legnagyobb partszakasz Mykonoson. Mérete ellenére szinte minden centiméterét napozóágyak és napernyők foglalják el. Azoknak azonban, akik szeretnek a homokban heverészni, van egy olyan terület, ahol ezt gond nélkül megtehetik. Fontos azonban tudni, itt gyakran találkozhatunk ruhátlan emberekkel is. Megengedett a nudizmus. Van itt egy étterem és egy bár is, jet-skire, parasailingre és szörfözésre is lehetőség van. Az Elia Beach körülbelül 25 perces buszútra van Mykonos városától, a főváros régi kikötői termináljáról indulnak.

Paradise Beach

A Paradise Beachen napközben viszonylag nyugodt társaságot találunk, akik a napozóágyakon heverésznek és a napernyők árnyékában italokat kortyolgatnak. Nyáron a délutáni órákban a dolgok azonban felpörögnek, amikor a bulizás komolyan beindul. A parti a hajnali órákban csúcsosodik ki, és csak napfelkelte körül kezd lecsillapodni, amikor a körforgás újra kezdődik. A Paradise Beach mindössze 20 perces buszútra van Mykonos városától. Bulizni vágyóknak kötelező!

Lia Beach

A Lia Beach jó választás azoknak, akik a keményebb bulizós strandoktól, a Paradise Beach-től és a Super Paradise Beach-től távol szeretnének lazítani. A strandnak ugyan van saját trendi strandklubja, de mivel ez a legtávolabbi strand Mykonos városától, ez még mindig egy viszonylag nyugodt hely. A kristálytiszta víz tökéletes a sznorkelezésre és a búvárkodásra. A fővárosból bérelt autóval könnyen megközelíthető, egy kellemes, 25 perces, a belső vidéken át vezető úton.

Super Paradise Beach

A Super Paradise Beach egykor a sziget meleg látogatóinak kedvenc célpontja volt, de ez a cím ma már Eliaé. Manapság a meztelenkedés a Super Paradise-on többnyire a múlté, és a strand változatosabb közönséget vonz, amely a helyi diákoktól a családokig mindenkit magába foglal. Rengeteg napozóágy és napernyő áll rendelkezésre, és ha bulizni szeretnénk, a közelben található az azonos nevű strandklub. A dolgok a délután közepén kezdenek beindulni, amikor a zene hangereje elkezd felerősödni. A Super Paradise Beachre rendszeres buszjáratok indulnak Mykonos városából. 

Megali Ammos Beach

A Megali Ammos Beach talán nem a sziget legnépszerübb strandja, de kiváló választás egy strandolós napra azoknak, akik a közeli Mykonos városában szállnak meg. Mint a sziget legtöbb strandján, itt is rengeteg napozóágyat és napernyőt lehet bérelni. Pihenés közben pedig élvezhetjük a kilátást Mykonos ikonikus szélmalmaira. Kiváló hely úszásra vagy búvárkodásra, mivel a zátonya élénk színű halakkal van tele. A Megali Ammos strand mindössze 500 méterre található az óvárostól. 

Csoportos ajánlataink