Tauranga természeti csodáinak felfedezése

Tauranga természeti csodáinak felfedezése
Tauranga Új-Zéland északi szigetének gyöngyszeme. Ismerje meg a legszebb részeit!

Az Új-Zéland északi szigetén, a lenyűgöző Bay of Plenty-öbölben fekvő Tauranga gazdag maori örökségéről, vibráló kultúrájáról és lélegzetelállító természeti csodáiról ismert város. Az érintetlen strandoktól és a buja erdőkön át az egyedülálló vadvilággal való találkozásig Tauranga paradicsomot kínál a természet szerelmeseinek és a kalandvágyóknak. Ebben a cikkben megmutatjuk azokat a lenyűgöző természeti csodákat, amelyek Taurangát Új-Zéland északi szigetének igazi gyöngyszemévé teszik.

Wai-O-Tapu - Tauranga természeti ékköve

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel Wai-O-Tapu, ami maori nyelven "szent vizeket" jelent, a Taupo vulkáni zóna része, amely geotermikus tevékenységéről ismert terület. Ez a természeti gyöngyszem már évtizedek óta a turisták és a természetkedvelők kihagyhatatlan úti célja. Ez egy olyan hely, ahol testközelből szemtanúi lehetünk a Föld belső működésének, hiszen a forró források, gejzírek és bugyborékoló iszapmedencék elképesztő és színes látványt nyújtanak.

Mount Maunganui - Egy ikonikus tájékozódási pont

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel Tauranga legikonikusabb természeti csodája a Mount Maunganui, egy szunnyadó vulkáni kúp, amely 232 méterrel emelkedik a tengerszint fölé. A helyiek által "A hegynek" nevezett hely a túrázók paradicsoma, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Plenty-öbölre, Tauranga kikötőjére és a környező tájakra. A csúcsra vezető túra nem csak fizikai kihívást jelent, hanem lehetőséget ad arra is, hogy találkozzunk az itt élő egyedülálló növény- és állatvilággal.

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel

A hegyet emellett érintetlen fehér homokos strandok veszik körül, így tökéletes hely a fürdőzésre és napozásra.

Papamoa Hills Regional Park - A természetbarátok menedéke

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel Aki mélyebb kapcsolatot keres a természettel, a Papamoa Hills Regional Parkot mindenképpen meg kell látogatnia. A Taurangától rövid autóútra fekvő park gyönyörű sétautakkal büszkélkedhet, amelyek az őshonos bozótos és a mezőgazdasági területek között kanyarognak, és lenyűgöző kilátópontokhoz vezetnek, ahonnan a Plenty-öbölre nyílik kilátás. A park jelentős maori örökséget is bemutat, a pa helyek, azaz a maori erődített falvak betekintést nyújtanak a régió történelmébe.

Kaimai Mamaku Forest Park - Szelídítetlen vadon

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel A több mint 37 000 hektáron elterülő Kaimai Mamaku Forest Park egy érintetlen szépségű vadon. Ez a park sűrű őshonos bozótosáról, lenyűgöző vízeséseiről és érintetlen folyóiról híres. A kirándulók és túrázók számtalan ösvényt találnak, a könnyű sétáktól a kihívást jelentő többnapos túrákig. A park buja környezete a madármegfigyelés és a vadvilág szerelmeseinek is fantasztikus helyévé teszi.

McLaren Falls Park - Egy nyugodt oázis

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel A Taurangától mindössze egy rövid autóútra található McLaren Falls Park a természet szerelmeseinek paradicsoma. A park a McLaren-tó körül terül el, és nyugodt környezetet kínál piknikezésre, úszásra, kajakozásra és horgászatra. Az őshonos erdőben szövődő sétautakon különböző madárfajokkal is találkozhatunk, és megnézhetjük a lélegzetelállító McLaren-vízesést is.

Bálnasziget (Moutohora) - a tengeri csoda

Tauranga természeti csodáinak felfedezése - OTP Travel A Whale Island vagy Moutohora-sziget a Plenty-öbölben található tengeri rezervátum, amely egyedülálló lehetőséget kínál a vadvilág szerelmeseinek. Védett menedékhelyként különböző tengeri madaraknak, delfineknek és új-zélandi szőrös fókáknak ad otthont. A szigetre szervezett, vezetett túrákon, a látogatók természetes élőhelyükön figyelhetik meg ezeket az élőlényeket, és megismerkedhetnek a térségben folyó természetvédelmi erőfeszítésekkel.

Csoportos ajánlataink