Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda
Fedezze fel a „vitorlák városának” titkait és természeti szépségeit.

Auckland, amelyet gyakran a "vitorlák városának" is neveznek, könnyedén egyensúlyoz a városi kifinomultság és a lenyűgöző természeti szépségek között. A Waitematā és Manukau kikötői között fekvő, vibráló metropolisz Új-Zéland legnagyobb városa és egyben az ország lenyűgöző tájainak kapuja. Auckland egy olyan hely, ahol vulkánokat fedezhetünk fel, pihenhetünk a fehérhomokos strandokon, elmélyedhetünk a maori kultúrában és megkóstolhatjuk a kulináris élvezeteket - mindezt akár egyetlen nap alatt.

Maori őslakosok

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Mi lehetne jobb aucklandi kaland, mint az őslakos maori kultúra felfedezése. Auckland a tökéletes hely arra, hogy megismerjük a maori életmódot. A Te Wānanga o Aotearoa, az Aucklandi Háborús Emlékmúzeum és a Ōrākei Marae a maori nép hagyományait, művészetét és történelmét mutatja be.

Vulkánok városa

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Auckland egyik legkülönlegesebb jellegzetessége a városképet tarkító szunnyadó vulkánok. Tegyünk egy túrát az Eden-hegy vagy a One Tree Hill csúcsára, hogy a legszebb kilátást élvezhessük a városra és a környező kikötőkre. Ezek a vulkáni kúpok nemcsak geológiai csodák, hanem kiváló kilátópontokat biztosítanak fotózáshoz és a nyugalom pillanataihoz is.

Vízparti csodák

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Auckland nyüzsgő kikötői rengeteg szórakozási lehetőséget kínálnak. Sétáljunk végig a Viaduct kikötő mentén, ahol az előkelő éttermek és bárok a kikötőre néznek, vagy látogassuk meg Mission Bay-t, ahol napozhatunk a tengerparton vagy megmártózhatunk az óceánban. A közeli Wynyard negyed a vízparti éttermek központja, ahol friss tengeri ételeket és helyi borokat kóstolhatunk.

Szigetszökkenések

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Aucklandben szinte kötelező a szigetnézés. Utazzunk át komppal a Waiheke-szigetre, amely világszínvonalú borászatáról, lenyűgöző strandjairól és művészeti közösségéről ismert. Alternatív megoldásként kiránduljunk Rangitoto Islandre, a vulkanikus eredetű szigetre, ahol egyedülálló lávabarlangok és túraútvonalak várják a természetrajongókat. A vadvilág szerelmesei Tiritiri Matangi szigeten ritka és veszélyeztetett madárfajokat tekinthetnek meg.

Kulináris kalandok

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Auckland kulináris színtere a kultúrák fúziója, amely az ízek sokszínűségét kínálja. Ne hagyjuk ki Új-Zéland híres tenger gyümölcseinek, köztük a zöld kagylóknak és a Bluff osztrigáknak a megkóstolását, vagy látogassunk el Auckland nyüzsgő élelmiszerpiacaira, például az Aucklandi Halpiacra és a La Cigale francia piacra, ahol megkóstolhatjuk a helyi termékeket, a nemzetközi konyhát és a kézműves finomságokat.

Fenntartható Auckland

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda Auckland elkötelezett a fenntartható turizmus mellett, célja, hogy egyensúlyt teremtsen a látogatók fogadása és a természeti és kulturális értékek védelme között a jövő nemzedékek számára. A fenntartható turisztikai gyakorlatok folyamatos fejlődésével Auckland arra törekszik, hogy a felelősségteljes utazás fontosságát bemutató mintacélpont legyen.

Csoportos ajánlataink