Hobart környékének felfedezése

Auckland – Új-Zéland városi gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda
Fedezze fel Tazmánia fővárosát Hobartot és a környező legszebb helyeket.

Tasmánia szívében fekvő Hobart a történelem és a modernitás lenyűgöző ötvözetének tanúbizonysága. A gyarmati építészet, a vibráló művészeti élet és a lélegzetelállító természeti tájak bájos keverékével Hobart a látogatók számára a felfedezésre váró élmények sokaságát kínálja. Hobart vonzereje nemcsak a látnivalókban rejlik, hanem abban az egyedülálló képességében is, hogy a régit az újjal vegyíti, és minden utazó számára élmények kellemes keverékét kínálja. A kulturális felfedezésektől a természeti csodákig ez a város és környéke arra hívja Önt, hogy fedezze fel kincseit, és felejthetetlen emlékeket szerezzen.

Salamanca Place

Hobart környékének felfedezése - OTP Travel utazási Iroda A Hobartban tett látogatás nem lenne teljes a Salamanca Place-en való séta nélkül. Ez az ikonikus, macskaköves, XIX. századi utca ma nyüzsgő piacoknak, galériáknak, kávézóknak és éttermeknek ad otthont. Szombatonként életre kel a Salamanca Market, ahol helyi termékek, kézműves termékek és élőzene várja a látogatókat, így ez egy kihagyhatatlan látnivaló.

Mount Wellington

Hobart környékének felfedezése - OTP Travel utazási Iroda A lélegzetelállító panorámához elengedhetetlen egy kirándulás a Mount Wellington csúcsára. A városközponttól mindössze egy rövid autóútra található, magasra törő csúcsról pazar kilátás nyílik Hobartra, a Derwent folyóra és a környező tájakra.

MONA (Régi és Új Művészeti Múzeum)

A MONA egy úttörő múzeum, amely az ősi és kortárs művészet változatos gyűjteményét mutatja be. A Derwent folyó mentén található avantgárd múzeum híres elgondolkodtató kiállításairól és a művészet bemutatásának innovatív megközelítéséről. A MONA-hoz vezető kompút maga is élményt nyújt, hiszen festői kilátás nyílik a folyóra és a környező hegyekre.

Tasmániai Királyi Botanikus Kertek

Hobart környékének felfedezése - OTP Travel utazási Iroda A városon belüli nyugodt kikapcsolódáshoz a Tasmániai Királyi Botanikus Kertek tökéletes választás. A több mint 14 hektáron elterülő kertek őshonos és egzotikus növények kiterjedt gyűjteményével büszkélkedhetnek, beleértve az ikonikus szubantarktikus növényházat és a japánkertet, amely pihentető perceket kínál a természet szerelmeseinek.

Tasmániai Múzeum és Művészeti Galéria (TMAG)

Merüljön el Tasmánia kulturális és természettörténetében a TMAG-ban, ahol izgalmas kiállítások mesélnek a sziget változatos múltjáról és jelenéről. Az őslakosok műtárgyaitól a kortárs művészeti alkotásokig ez a múzeum átfogó betekintést nyújt Tasmánia örökségébe.

Port Arthur

Hobart környékének felfedezése - OTP Travel utazási Iroda Port Arthur története a XIX. század elejére nyúlik vissza, amikor a brit és ír elítéltek kegyetlen büntetőtelepeként szolgált. Az 1830-ban alapított, elszigetelt helyőrséget a legelszántabb bűnözők elhelyezésére tervezték, mivel a vízből és sűrű erdőkből álló természetes akadályok között kevés reményt nyújtott a szökésre.

Kalóz-öböl

Hobart környékének felfedezése - OTP Travel utazási Iroda Tasmánia számos kincse között található a varázslatos Kalóz-öböl azaz Pirate Bay, egy olyan partszakasz, amely zord szépségéről, érintetlen strandjairól és lélegzetelállító kilátásáról híres. Az öböl vonzereje tagadhatatlan. Az óceán hatalmas hullámai által faragott magas sziklák drámai látványt nyújtanak az azúrkék vízzel szemben. A látogatók szemtanúi lehetnek a fény és árnyék játékának, mely a természeti pompát megörökíteni vágyó fotósok és művészek paradicsomává teszi az öblöt.

Csoportos ajánlataink