Isztambul - A kelet és nyugat találkozása

Isztambul - OTP Travel utazási Iroda
Isztambul, a város, amely két kontinens határán fekszik, páratlan történelmi és kulturális gazdagságával vonzza az utazókat.

Az egykori Bizánci és Oszmán Birodalom központja rengeteg látnivalót kínál, amelyek közül kiemelkedik a Nagy Bazár, a Hagia Sophia és a Topkapi Palota. Ezek mellett egy kevésbé ismert, de annál érdekesebb helyet is bemutatunk.

A Nagy Bazár - A vásárlás fellegvára

IsztambulA Nagy Bazár, vagy ahogy helyben hívják, a Kapalıçarşı, a világ egyik legnagyobb és legrégebbi fedett piacai közé tartozik. A xv. század közepén épült bazár több mint 4000 boltjával a vásárlók paradicsoma. Itt mindent megtalálhatunk a tradicionális török szőnyegektől és ékszerektől kezdve a fűszereken és édességeken át a modern divatig. A bazárban való barangolás önmagában is élmény, ahol az illatok, színek és hangok kavalkádja szinte elvarázsolja a látogatót. Az alkudozás itt nem csupán elfogadott, hanem elvárt, így ne habozzunk megpróbálni lejjebb tornászni az árakat.

Hagia Sophia: A vallások és kultúrák tükre

IsztambulA Hagia Sophia, vagy török nevén Ayasofya, Isztambul egyik legismertebb épülete. Az eredetileg 537-ben bazilikaként épült épület a bizánci építészet csúcsa, és évszázadokig a világ legnagyobb keresztény temploma volt. 1453-ban, Konstantinápoly oszmánok általi elfoglalása után mecsetté alakították, majd 1935-ben múzeummá nyilvánították. 2020-ban ismét mecsetté nyilvánították, de továbbra is látogatható a turisták számára. A Hagia Sophia belső terében a lenyűgöző mozaikok, freskók és a hatalmas kupola a múlt nagyságát idézik. Az épület egyszerre tükrözi a keresztény és muszlim kultúra jegyeit, így páratlan betekintést nyújt a város történelmébe.

Topkapi Palota - Az oszmán szultánok pazar rezidenciája

IsztambulA Topkapi Palota több mint 400 éven keresztül szolgált az oszmán szultánok fő rezidenciájaként és a birodalom kormányzati központjaként. A palota egy hatalmas komplexum, amely magában foglalva a szultáni lakosztályokat, háremet, kincstárat és számos más épületet. A palotában sétálva bepillantást nyerhetünk az oszmán udvar fényűző életébe. A kincstárban lenyűgöző ékszerek és műkincsek láthatók, köztük a híres Topkapi tőr és a 86 karátos Kaşıkçı gyémánt. A palota udvaraiból gyönyörű kilátás nyílik a Boszporuszra, amely emlékeztet minket a város stratégiai fontosságára.

Igazi különlegesség, a Balat-negyed

Thaiföld ékköve – Koh SamuiBár Isztambul számos ikonikus nevezetességgel büszkélkedhet, érdemes ellátogatni a Balat negyedbe, amely a város egyik rejtett gyöngyszeme. A régi zsidó negyed színes házaival, szűk utcáival és hangulatos kávézóival varázsolja el a látogatót. Balatban sétálva felfedezhetjük a különleges művészeti galériákat, antikváriumokat és a helyi kézművesek boltjait. A negyed autentikus atmoszférája és a történelmi épületek sokszínűsége egy másik arcát mutatja meg Isztambulnak, amelyet a turisták többsége nem ismer.

Csoportos ajánlataink