Valóra vált karibi álom

Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
Válassza a Karib-szigetvilágot, a világ egyik legvonzóbb turistaparadicsomát!
Hosszú és göröngyös úton keresztül jutott el ide a Karibi-szigetvilág, de a térség ma a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma. Olyannyira, hogy a „Föld leginkább turizmusfüggő régiójának” tartják ma a szakértők. A GDP 14% származik a turizmusból származó bevételekből. Az ide érkező vendégek persze sokat és szívesen költenek, hiszen a helyiek nagyon magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat.
Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
Az első szálloda, az akkor meglehetősen elmaradott térségben 1778-ban, Nevis-ben nyitotta meg a kapuit. A Bath Hotelt elsősorban jómódú, a friss tengeri levegőtől gyógyulást remélő gazdag amerikai vendégek látogatták. A XIX. században már, a közlekedési infrastruktúra fejlődésével párhuzamosan, sorra nyíltak meg a szállodák a Bahamákon, Jamaica és Barbados szigetén is. Ezzel egy időben megérkeztek az első európai turisták is, elsősorban az anyaországokból. Többségében franciák, angolok és hollandok élvezték itt a fantasztikus természeti környezet és a csodálatos meleg vizű hőforrások jótékony hatásait.
Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
1900 környékén már számos, kimondottan nyaralókat szállító gőzhajó közlekedett a térségben, igaz Európából akkoriban hetekbe, olykor pedig hónapokba tellett Atlanti-óceánon át eljutni a Karib-szigetekre. A környék szépsége, kulturális vonzereje azonban megérte a hetekig tartó tengeri hánykolódást. A téli hónapokban európaiak ezrei kerekedtek fel, hogy a hideg elől a csodálatos klímával megáldott vidékre utazzanak. Az 1920-as években már több, mint százezer turista fordult meg Barbados, Jamaica, Curaçao, Martinique szigetén, a Bahamákon és persze Kubában.
Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
Az 1950-es években újabb lendületet kapott a turizmus, amikor az ENSZ és a Világbank kezdeményezésére létrejött a Karib-Turisztikai Egyesület, amely tudatos gazdaságpolitikával igyekezett ide csábítani a befektetőket.
Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
A hatvanas években megindultak a rendszeres repülőjáratok, a hónapok tartó utazás órákra zsugorodott, utak, szállodák, kiszolgáló infrastruktúra épült. Míg 1959 1, 3 millió, 1965-ben már 4 millió ember vakációzott a Karib-térségben. 1985-ben 10 millió, 2007-ben pedig 17 millió turistát fogadtak. De vajon mi lehet a vonzereje a Karib-szigetvilágnak? A csodálatos természeti értékek, a mindig kellemes tengeri klíma, a színes kulturális hagyományok és a helyiek vendégszeretete mellett a turisztikai ipar fejlettsége. Itt valóban minden a vendégekről szól! A helyiek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a hozzájuk érkezők jól érezzék magukat és visszatérő látogatók váljanak belőlük.  Minden igényt kielégítő szállodák, strandok, turisztikai központontok sora várja a vendégeket. Számos program, kulturális és sportolási lehetőség áll a rendelkezésre. Népszerűek a korallzátonyokat felfedező búvárutak, a sétahajós túrák, a vitorlázás és a tengeri halászat. A szárazföldön golfpályák, botanikus kertek, barlangok, túrázási, kerékpározási lehetőségek és számtalan lovasklub várja az érdeklődőket. A szigetek mindezek mellet számos kulturális és történelmi értékkel is dicsekedhetnek. Közkedveltek az egykori gyarmatbirtokkora vezetett kirándulások, a cukormalom és rumlepárló látogatások. Jamaicán pedig akár a kultúra részét képező marihuána történelmi emlékei után eredhetünk.
Valóra vált karibi álom - OTP Travel Utazási Iroda
A minden igényt kielégítő körülményeknek köszönhetően az utasok jelentős része nászutasként vagy egyenesen esküvőre érkezik, hogy a világ egyik legcsodálatosabb helyén mondhassa ki a boldogító igent. A Karib-szigetek olyanok, akár a Paradicsom. Vagy mondhatjuk úgy is, a térség maga a földi paradicsom!
Csoportos ajánlataink