Korfu legszebb látnivalói

Trópusi kalandok – Maui - OTP Travel utazási Iroda
Korfu, a Jón-szigetek egyik gyöngyszeme, elvarázsolja látogatóit festői tájaival, történelmi látnivalóival és kristálytiszta vízpartjaival.

A görög sziget nemcsak a természeti szépségek, hanem a gazdag kulturális örökség miatt is különleges úti cél. Ismerjük meg Korfu legszebb látnivalóit, amelyek felejthetetlenné teszik az itt töltött időt.

Korfu város (Kerkyra)

Korfu legszebb látnivalóiKorfu, a sziget fővárosa, az UNESCO Világörökség része, ahol a velencei, francia és brit hatások keverednek a görög kultúrával. Sétáljunk az óváros szűk utcáin, fedezzük fel a Spianada tért, és ne hagyjuk ki a Liston árkádos sétányt, amelyet a párizsi Rue de Rivoli inspirált. A régi és az új erőd is lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a tengerre.

Achilleion palota

Korfu legszebb látnivalóiA Sisi-kastélyként is ismert Achilleion palota az osztrák Erzsébet császárné nyári rezidenciájaként épült. A palotát Achilleus trójai hős iránti rajongás ihlette, és gyönyörű kertekkel, valamint lenyűgöző szobrokkal büszkélkedhet. A palota belső tereinek felfedezése után élvezzük a panorámát, amely a Jón-tengerre nyílik.

Paleokastritsa

Korfu legszebb látnivalóiPaleokastritsa az egyik legszebb partszakasz Korfun, ahol az öblöket zöldellő hegyek veszik körül, a víz pedig elképesztően tiszta és kék. A falu felett egy bizánci kolostor található, amely a XIII. századból származik, és ahol ikonok és egyéb vallási műkincsek láthatók. A strandok és a búvárkodási lehetőségek is vonzóvá teszik Paleokastritsát.

Canal d'Amour - Szerelmesek-csatornája

Korfu legszebb látnivalóiSidari közelében található a híres Canal d'Amour, amely különleges sziklaképződményeiről ismert. A legenda szerint, ha egy pár együtt úszik át a csatornán, akkor örökké együtt maradnak. Az egyedülálló táj és a kristálytiszta víz romantikus hangulatot áraszt, így tökéletes hely a pihenésre és a fotózásra.

Angelokastro

Korfu legszebb látnivalóiA sziget északi részén magasodik Angelokastro, egy középkori vár, amely lenyűgöző kilátást nyújt a Jón-tengerre. A vár a bizánci időkből származik, és fontos stratégiai szerepet játszott a sziget védelmében. A meredek sziklán álló erődítményhez vezető út egy kis túrával jár, de a panoráma minden erőfeszítést megér.

Glyfada Beach

Korfu legszebb látnivalóiKorfu legnépszerűbb strandja, a Glyfada Beach, finom homokjával és tiszta vizével ideális hely a napozásra és a fürdőzésre. A strand környékén számos bár, étterem és vízi sportlehetőség található, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódást.

Csoportos ajánlataink