Puerto Madryn - ahol a természet találkozik a kalanddal

Montevideo - Uruguay rejtett gyöngyszeme - OTP Travel utazási Iroda
Az argentin Patagónia északkeleti partvidékén fekvő Puerto Madryn figyelemre méltó úti cél.

Ez a tengerparti város érintetlen tájaival és egyedülálló élővilágával páratlan élményt nyújt a természet szerelmeseinek és a kalandvágyóknak egyaránt. A lélegzetelállító tengeri élővilággal való találkozástól kezdve az adrenalinszintet növelő tevékenységekig Puerto Madryn a természeti csodák és a felemelő élmények harmonikus keverékét ígéri.

Történelmi érdekességek

Puerto Madryn - ahol a természet találkozik a kalanddal A város története a XIX. század végére vezethető vissza, és szorosan kapcsolódik a walesi telepesek érkezéséhez és az akkoriban virágzó walesi közösség kialakulásához Patagóniában. A város megalapításának története 1865-re nyúlik vissza, amikor 150 walesi telepes érkezett a hajóval a Mimosa nevű hajón, amelynek célja az új otthon keresése és a walesi kultúra megőrzése volt. Ezen telepesek vezetője, Lewis Jones, aki az új várost a walesi városról, Madrynról nevezte el, ahol a csoport egy része korábban élt. A város lassan fejlődött és növekedett az évek során, főként a kikötő stratégiai elhelyezkedése miatt, mely lehetővé tette a kereskedelem és a halászat fejlődését. A település kezdetben kisebb falu volt csak, de az idők során ipari és kereskedelmi központtá vált, különféle tevékenységekkel, mint például az állattenyésztés, az olajfeldolgozás és a turizmus. A városnak kiemelkedő szerepe volt az argentin történelemben is, különösen az argentin függetlenségi háborúban, amikor az állomása fontos stratégiai pont volt a spanyolok ellen. A későbbi évtizedekben Puerto Madryn gazdag kulturális és gazdasági központtá vált, gyönyörű tájainak, valamint a közeli tengeri élővilág gazdagságának köszönhetően vonzza a turistákat.

Tengeri csodák

Puerto Madryn - ahol a természet találkozik a kalanddal Puerto Madryn híres az UNESCO Világörökség részét képező Valdes-félsziget közelségéről. A félsziget a tengeri élővilág paradicsoma, így a vadon élő állatok szerelmesei számára kiváló helyszín. A látogatók fenséges déli simabálnáknak lehetnek megfigyelői a bálnafigyelési szezonban, jellemzően júniustól decemberig.

Punta Tombo pingvin kolónia

Puerto Madryn - ahol a természet találkozik a kalanddal Punta Tombo a világ egyik legnagyobb magellánpingvin-kolóniájának otthona. Felejthetetlen élményt jelent sétálni e bájos teremtmények között, a természetes élőhelyükön megfigyelve őket. A pingvinek szeptemberben érkeznek, hogy fészket rakjanak és felneveljék fiókáikat, így a látogatók egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy szemtanúi legyenek az élet körforgásának ebben a rendkívüli ökoszisztémában.

Csoportos ajánlataink