Trópusi kalandok - Maui

Trópusi kalandok – Maui - OTP Travel utazási Iroda
Maui, Hawaii egyik leglenyűgözőbb szigete, ahol az égbetörő hegyek, az érintetlen esőerdők összetalálkoznak.

Kahului, a sziget kereskedelmi központja, élénk városi élettel és hagyományos hawaii hangulattal várja az odalátogatókat. Ha egy helyet keres, ahol a természet csodái és a kulturális gazdagság összefonódik, Maui és Kahului tökéletes célpont lehet.

Természeti szépségek

Trópusi kalandok – MauiMaui lenyűgöző természeti szépségei közé tartozik a Haleakalā Nemzeti Park, ahol a hatalmas vulkáni kráter és az ezen átsuhanó felhők alkotnak lenyűgöző látványt. A Haleakalā vulkán - ami hawaii nyelven "a nap házát" jelenti - a sziget legmagasabb pontján, mintegy 3055 méteres magasságban található, és az egész Maui szigetéről jól látható. A kráter sziklái és vidéke olyan, mintha egy másik bolygón lennénk; szürreális és lenyűgöző táj, mely egyedülálló élményt nyújt az odalátogatóknak. A kráter pereméről gyakran nyílik lehetőség a csodálatos napkelték és naplementék megtekintésére, az alatta elterülő vidékre, valamint a Csendes-óceánra. A Haleakalā Nemzeti Park rengeteg túrázási és kirándulási lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak. A kráter mélyén futó túraútvonalakon barangolva a látogatók olyan ritka növény- és állatfajokkal találkozhatnak, melyek csak itt honosak. A kráter egyedi mikroklímája és változatos élőhelyei miatt különleges természeti kincseket rejteget. A Haleakalā Nemzeti Park a helyi kultúra szempontjából is fontos szerepet tölt be. A hely őrzi a hawaii őslakosok, a māui kupuna ősök szent helyét és lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók megismerjék és tiszteletben tartsák ezt a kulturális örökséget.

Kulturális örökség

Trópusi kalandok – MauiMaui gazdag kulturális örökséggel büszkélkedik, amely a hawaii nép hagyományait és történelmét tükrözi. A Maui Nui Botanikus Kertben megismerhetjük a hagyományos hawaii növényeket és kultúrájukat. A Bailey Ház Múzeum és a Hui No'eau Művészeti Központ pedig lehetőséget kínál arra, hogy mélyebben megismerjük a helyi művészeti és kézműves hagyományokat.

Ízélmények tárháza

Trópusi kalandok – MauiMaui gasztronómiai kínálata is kivételes, és számos lehetőséget kínál a helyi specialitások és nemzetközi ízek felfedezésére. A friss tenger gyümölcsei, mint a tonhal, a mahi-mahi garantáltan felejthetetlen ízélményt nyújtanak. A helyi piacokon és éttermekben találkozhatunk a hagyományos hawaii konyha remekeivel, mint például a laulau - hús és zöldség párolva taro levélben-, vagy a lomi-lomi lazac, mely friss lazac saláta.

Vízi kalandok

Trópusi kalandok – MauiMaui vizei ideálisak a vízi kalandok szerelmeseinek. A Molokini kráterben lehetőség nyílik a trópusi halak és korallzátonyok felfedezésére, míg a bálnafigyelő túrák során a csendes-óceáni bálnák bámulatos látványát csodálhatjuk meg.

Csoportos ajánlataink