Varázslatos Lisszabon

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Lisszabon sokkal több, mint egy főváros; egy érzelmekkel, történelemmel és szépséggel telített hely.

Lisszabon Portugália gyöngyszeme, ahol a múlt és a jelen összetalálkozik, és varázslatos atmoszférája magával ragadja az utazókat. Az óváros szűk utcái, a festői kilátás a Tejo folyóra, a gazdag történelmi örökség és az élénk kulturális élet mind olyan elemek, amelyek egyedivé teszik ezt a várost. Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb látnivalókat.

Christo Rei

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda

Lisszabon egyik legkarakteresebb és lenyűgöző látnivalója a Christo Rei szobor, amely a város ikonikus sziluettjét uralja. A hatalmas, karokat kitáró Jézus-szobor a Tejo folyó partján magasodik, páratlan kilátást kínálva a városra és a környező vidékre. A 28 méter magas emlékmű, amelyet az 1950-es években építettek, nemcsak vallási jelentőséggel bír, hanem a békének és a megbékélésnek is szimbóluma a portugál nép számára. A látogatók élvezhetik a pazar kilátást a városra és a folyóra, valamint megcsodálhatják a szobor körül elterülő békés parkot. A Christo Rei egy olyan hely, amely mély benyomást kelt minden látogatóban, és megtestesíti Lisszabon szellemét és történelmét.

Szent György vár

Varázslatos Lisszabon - OTP Travel utazási Iroda Lisszabon egyik méltán híres látványossága a Szent György vár, mely a város felett emelkedik, csodálatos panorámát kínálva a környező területekre és a Tejo folyóra. A vár történelmi múltja és építészeti jellege egyaránt lenyűgöző, és a látogatók számára lehetőséget nyújt a város történelmének és kultúrájának mélyebb megértésére.

Belém-torony és Jeronimos kolostor

Varázslatos Lisszabon - OTP Travel utazási Iroda Belém városrésze a felfedezések korszakának emlékeivel büszkélkedhet, a leghíresebb maga a Belém-torony és a Jeronimos kolostor otthona. Ezek az építészeti csodák a XVI. században épültek, és ma is lenyűgöző példái a mánuel stílusnak, a portugál reneszánsznak. A kolostor különösen híres Vasco da Gama sírjáról és a Pasteis de Belém nevű híres süteményről, melyet itt készítettek el először.

Alfama negyed és a São Vicente-kápolna

Varázslatos Lisszabon - OTP Travel utazási IrodaAz Alfama negyed Lisszabon legrégebbi része, és a város egyik legbájosabb területe. Az itt található kanyargós utcák, színes házak és hangulatos terecskék mind arra csábítanak, hogy elmerüljünk a helyi élet ritmusában. A São Vicente-kápolna egy másik kihagyhatatlan látnivaló, mely a negyed központjában található, és a város védőszentjének, Szent Vince-nek a tiszteletére épült.

Rossio tér és a Chiado negyed

Varázslatos Lisszabon - OTP Travel utazási IrodaA Rossio tér a város szívében található, híres a neoklasszikus szökőkútjáról és a színes épületekről. A tér körül sok kávézó, bolt és étterem található, így remek hely a városi pezsgés megélésére. A Rossio térről rövid sétára található a Chiado negyed, mely Lisszabon egyik legdivatosabb és legkulturáltabb környéke. Itt számos üzlet, galéria, múzeum és kávézó várja a látogatókat.

Miradouros – Kilátók

Varázslatos Lisszabon - OTP Travel utazási IrodaLisszabon domborzata miatt rengeteg kilátó található a városban, melyek lenyűgöző panorámát kínálnak. Ezek közül a legnépszerűbbek a Graca kilátó, a Santa Catarina kilátó és az Ajuda kilátó. Ezek a helyek tökéletesek arra, hogy egy kis pihenőt tartva élvezzük a város lélegzetelállító panorámáját.

Csoportos ajánlataink