A Földközi-tenger legjava

A legszebb városok a Földközi-tenger mentén
A nyugat-mediterrán térség legjavát gyűjti csokorba egy kihagyhatatlan hajóút.

A Földközi-tenger változatos szépségű tájai megannyi felfedezni valót tartogatnak. Olaszország, Franciaország, Spanyolország mediterrán szépségű városai a térség legjavát mutatják be egyetlen varázslatos hajóúton, ahonnan az Atlanti-óceánt érintve egy kis kitekintést kapunk Európa legszebb szigeteibe és arab misztikumot megidéző Marokkóra is.

Genova, Olaszország

A legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelA Riviéra kapujaként emlegetett kikötő gazdag múlttal büszkélkedik, melyet XII.- XIII. századi építészeti öröksége tükröz. Genova még megőrizte tömegturizmustól mentes szegleteit, ahol elmerülhetünk történelmében és művészetében. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros számtalan látnivalót tartogat. Az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca felfedezésért kiállt.

Barcelona, Spanyolország

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelA tündöklő katalán metropolisz, Barcelona megszámlálhatatlan látnivalót tartogat. A középkori, gótikus városközpont páratlanul gazdag építészeti öröksége, Gaudí organikus-mesebeli épületei, a Rambla lüktetése és vidáman nyüzsgő bárjai, a hangulatos éttermekből kiszűrődő zene, a mindig kellemes éghajlat és az elképesztő spanyol gasztronómia mind arra inspirál, hogy belevessük magunkat a város forgatagába.

Malaga, Spanyolország

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelMalaga tiszta és napfényes városa kizárólag gyalogos számára fenntartott városközponttal rendelkezik, ahol öröm végigsétálni. Több mint 30 múzeum, remek éttermek és rengeteg vásárlási lehetőség csábítja a turistákat. Malaga vidám és élénk városából árad az andalúz báj, megtartotta jellegzetesen spanyolos jegyeit. Érdekesség, hogy a híres Picasso is itt született. A XVIII. században épült Katedrális a város egyik legnépszerűbb látványossága, melynek különlegessége, hogy a tervezett két tornya helyett, csupán egy épült fel, így a helyiek csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezik. Érdemes ellátogatni a Gibralfaro erődhöz is, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre és a környező hegyekre.

Casablanca, Marokkó

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelCasablanca az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A városban a szép mór épületek, a francia gyarmati dizájn és a hagyományos marokkói stílus keveredik, melynek legszebb épületei a belvárosban csodálhatók meg. Az egyik legnagyobb és legszebb mecset a II. Hasszán mecset, mely egy óceán felett magasodó sziklán áll. Ez az egyik a két marokkói mecset közül, amely nem muszlimok számára is nyitva áll, a többnyelvű vezetett túrákat az imaidőn kívül tartják. Az egyik legnagyobb mecset Afrikában, 105 000 hívő befogadására alkalmas.

Santa Cruz de Tenerife

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelA Kanári-szigetek hosszú időn át az Óvilág térképének egyik legtávolabbi pontja volt. Egyedülálló kultúrája, valamint változatos tájai – a gyönyörű strandoktól kezdve a hófödte hegycsúcsokon át – a Kanári-szigeteket, különösen Tenerifét, a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé emelte. A Teide-ről túlzás lenne azt állítani, hogy szerényen megbújik a sziget egyik szegletében, hiszen 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegycsúcsa - valamint a harmadik legmagasabb vulkán a világon. Santa Cruz az Atlanti-óceán egyik legnagyobb kikötőjének számít, ahonnan könnyen elérjük a sziget legszebb látnivalóit.

Funchal, Madeira, Portugália

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelMadeira Európa egyik legkedveltebb szigete. A kellemes időjárás, a buja zöld növényzet, gasztronómiája és borai a legnépszerűbb úticélok közé emelik. A meredek dombok és az Atlanti-óceán között fekvő bájos Funchal tökéletes kiindulópont Madeira felfedezéséhez. Madeira legnagyobb városaként a sziget lüktető szívének számít, ahol minden utcasarkon valami izgalmas látnivalóra bukkanhatunk. Funchal városát a „kertek városának” emlegetik, melyet a zöld területek és a városi épületek tökéletes szimbiózisának köszönthető. A virágos és zöld táj harmóniáját mi magunk is szemügyre vehetjük madártávlatból a várost átszelő felvonók egyikéből. Funchalnak egy különleges magyar vonatkozású látnivalója is van: IV. Károly, az utolsó magyar király sírja. IV. (Boldog) Károly, I. Károlyként az utolsó osztrák császár 1916 és 1918 között uralkodott, királyságának és császárságának az Osztrák-Magyar Monarchia szétesése vetett véget. A királyt, miután kétszer is sikertelen kísérletet tett a magyar trón visszaszerzésére, 1921-ben családjával együtt Madeira szigetére vitték, ahol egyszerű körülmények között, szerényen élt 1922-ben, spanyolnáthában bekövetkezett haláláig. Utolsó éveit a Quinta do Monte villában töltötte egy helyi bankár felajánlásának köszönhetően. A villa ma impozáns hotelnek ad otthont gyönyörű kerttel és csodálatos panorámával Funchalra.

Franciaország

Marseille

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelMarseille egy nagy múltú, kozmopolita város, mely számos látnivalót tartogat. Templomok, művészeti galériák, fehér homokos strandok, elegáns éttermek, kifogyhatatlan szórakozási lehetőségek teszik vonzóvá az utazó számára. Marseille Franciaország egyik legnagyobb kikötővárosa, amely hihetetlen átalakuláson ment át az elmúlt évtizedek alatt. Teljesen felújították a kikötőt, a közlekedési hálózatot, új szállodák épültek. Merseille városának jelképe a Notre Dame de la Garde, mely vigyáz a tengerészekre, halászokra és a marseille-i emberekre. A bazilika a domb tetején épült, így a város minden szegletéből lencsevégre kapható.

Aix-en Provence

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelA Provence fővárosának számító település mindössze 45 perces útra található Marseille-től. A varázslatos hangulatú város egyik legfőbb látnivalója a Szent Megváltó katedrális. Az 1285 és 1350 között épült székesegyház az építészeti stílusok sokaságát vonultatja fel. A déli hajóban XII. századi román stílusú, míg a kápolnák a XVI. és XV. századból valóak, valamint egy V. századi szarkofág található a katedrálisban. Az újabb kiegészítések közé tartozik a XVIII. századi aranyozott barokk orgona. A hely akusztikája felejthetetlenné teszi a vasárnap délutáni gregorián énekeket, melyet mindenképpen érdemes bakancslistára tűzni.

Avignon

ÓA legszebb városok a Földközi-tenger mentén - OTP TravelAz 1300-as évek elején közel hetven éven át a provence-i Avignon volt a római katolikus világ központja, és bár a pápai hatalom székhelye csak néhány évtizedig tartott, az egyházi építészet lenyűgöző örökséget hagyott hátra, különösen az UNESCO világörökségi listán szereplő, magasba törő erődítményt és palotát, a Pápai Palotát. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. A valaha épült legnagyobb gótikus palotát, a Pápai Palotát V. Kelemen pápa építtette, aki 1309-ben, a megválasztását követő erőszakos zavargások következtében elhagyta Rómát. Hatalmas méretei jól szemléltetik a római katolikus egyház középkori hatalmát.

Csoportos ajánlataink