MSC GRANDIOSA

MSC GRANDIOSA

A LEGNAGYOBB ÉS LEGNAGYSZERŰBB – MINDEN TEKINTETBEN!

MSC GrandiosaIsmét bővül az MSC flotta, megszületett a Bellissima és a Meraviglia nagytestvére, a Grandiosa. Az MSC hajói régóta olyan típusú ellátást kínálnak, amelyet csak a legjobb, öt csillagos szállodák vendégei élvezhetnek, most azonban szintet lépett a társaság. Az úszó üdülőközpont legfeljebb 5714 utast szállít a legnagyobb luxusban, a vendégsereg kényelméről pedig 1700 fős személyzet gondoskodik. A tengeri üdültetésre szakosodott cég újabb gyöngyszeme tökéletes belsőépítészettel és bútorzattal, kitűnő vásárlási lehetőségekkel, éttermekkel rendelkezik, fedélzeti programjai nagyszerű szórakozást és kikapcsolódást kínálnak. Van rajta kizárólag felnőttek által használható spa balinéz masszázzsal, sőt török fürdő is. Az F1 szimulátoroktól minden autórajongónak gyorsabban kezd verni a szíve, de a modern berendezésbe beletartozik a 3D mozi, a teljes méretű bowling pálya, az aquapark és egy hatalmas fitnesz központ is. A Galleria névre keresztelt sétányt főleg üzletek és éttermek övezik, de van rajta kápolna, könyvtár és nightclub is. Nem is lenne igazi luxushajó, ha nem lenne rajta legalább 15 étterem és bár, 5 úszómedence és jakuzzi. A hangulatos estékről revüműsorok és a Cirque de Soleil kifejezetten az MSC Grandiosa utasainak koreografált előadásai gondoskodnak. A Földközi-tenger az egyik legkedveltebb úti cél, elég csak az olyan kikötővárosokra gondolni, mint Barcelona, Marseille, Nizza, Genova. Itt A Meravigla Plus hajóosztály első luxushajója, a Grandiosa 2019. novemberében végre megérkezett! A Sophia Loren, mint a hajó keresztanyjának személyével bearanyozott november 9-i ünnepélyes hamburgi keresztelői ceremóniát követően az MSC Cruises hajója 2020-ban mediterrán útvonalakon mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Az összesen 2 421 kabinnal rendelkező hajó-csoda a rövidebbtől az akár 14 éjszakás Földközi-tengeri hajóutakkal nyűgözi le utazóit. Az újítások és különlegességek a hajóra lépve már az első pillanatban észlelhetők.
A hajó szívének is tekinthető, üzletekkel és kávézókkal szegélyezett promenád fölé az óceánjáró hajók eddigi leghosszabb LED dómja borul, mely minden napszakban más képeket és hangulatot vetít az átriumon áthaladók feje felé. A Swarovski-kristályokkal kirakott ragyogó lépcsők az 5-6-7. emeleteket kötik össze. A Cirque du Soleil világhírű színházi társulata a csak erre a célra megépített, 360 fokos színpaddal rendelkező Caroussel Lounge-ban kápráztatja el esténként kétféle műsorával a vendégeket, melyek koktéllal és vacsorával is foglalhatók (térítés ellenében).
A 12 étterem választéka és színvonala önmagáért beszél. Az á la carte étteremben heti egy alkalommal a három Michelin csillagos séf, Harald Wohlfahrt által kreált különleges menü is megkóstolható.

Az új technológia lehetővé teszi, hogy az MSC tengerjáró hajók történetében először a Grandiosa 28%-kal kevesebb üzemanyagot használjon, mint elődei. A vízicsúszdás élmény-és kalandpark, az összesen öt, korosztályokra bontott kölyökklub és a heti összesen 70 különböző szervezett gyerekprogram mind hozzájárul ahhoz, hogy a legkisebbek számára is felejthetetlenné váljanak az MSC Grandiosa fedélzetén eltöltött napok!

Az MSC legújabb luxushajója valóban méltó a nevére!

Kabinok

Fedélzetek, térkép


Fedélzeti térkép»

Adatok

Tömeg: 177.100 tonna
Utasok száma: 5.179 fő
Személyzet: kb 1.413 fő
Kabinok száma: 2.067
Méretek: 43 m széles, 331,43 m hosszú
Utasfedélzetek száma: 17
Maximum sebesség: 22,2 csomó
Vízre bocsájtás éve: 2018