New York - top 10 látnivaló nyáron

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
New York ikonikus helyszínein nyáron pezseg az élet.

New York-ot holland telepesek alapították 1624-ben és eredetileg Új Amszterdamnak hívták. A nevét 1664-ben változtatták New Yorkra, amikor a területet II. Károly angol király testvére, York hercege kapta meg. A XIX. század végén és a XX. század elején New York City több millió bevándorlót fogadott be. Ellis Islanden keresztül érkeztek, majd New York-ban vagy az Egyesült Államok más részein telepedtek le. Az egyik legjobb dolog, amit New Yorkban tehetünk, hogy ellátogatunk az Ellis-szigetre, és megtekintjük a bérházakat, amelyek ma már történelmi nevezetességek. New York városa öt kerületből áll: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx és Staten Island. Közel 9 millió lakosával ez az USA legsűrűbben lakott városa. New York a világ egyik kulturálisan legváltozatosabb metropolisza, hiszen több mint 3 millió olyan lakos él, aki nem az Egyesült Államokban született, ami a világ összes városa közül a legnagyobb külföldön született népesség.

Szabadság-szobor és Ellis Island

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

A drámai, ikonikus, rézzöld Szabadság-szobor uralja a New York-i kikötő egy kis szigetét, és tökéletes hátteret biztosít a szomszédos Ellis-szigetnek, ahol egy izgalmas bevándorlási múzeum található. A ma is szimbolikus jelentőségű kapukon 1892 és 1924 között több mint 12 millió bevándorló haladt át.

Empire State Building

Cannes - a franciák csillagaAz 1931-es megnyitásakor a világ legmagasabb épületének számított az Empire State Building, azonban azóta sem veszített kiemelkedő szerepéből New York városának égboltján. A 360 fokos kilátás a 86. emeletről és a 102. emeleti kilátóból lélegzetelállító, különösen naplementekor.

One World Trade Center és One World Observatory

Cannes - a franciák csillagaAz utazás a One World Trade Center, más néven Freedom Tower földszintjén kezdődik. A Sky Pod felvonók LED-falakkal ellátott, időzített animációkat mutatnak New York 500 éves fejlődéséről a 47 másodperces, 102 emeletes One World Observatoryba való feljutás során. Odafent három szintnyi szórakozás, köztük étterem, bár és interaktív tárlatvezetés várja a látogatókat, bár kétségtelenül a panoráma nyeri el a legjobb programnak kijáró titulust.

Central Park

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaAz épületek által körülvett Central Park 843 hektárnyi zöld területet foglal magába - réteket, ligeteket, kerteket és tavakat, valamint éttermeket, színházakat, koncerttermeket, szökőkutakat, pályákat, labdapályákat, játszótereket és még sok mást. A Park Drive, bár gyakran zsúfolt, a futók, görkorcsolyázók és kerékpárosok kedvencei, főleg a nyári időszakban. Alternatíva lehet a brooklyni Prospect Park, amelyet szintén a Central Park kertépítői hoztak létre, ugyanolyan varázsa van, de sokkal kevésbé zsúfolt.

Coney Island

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA New York-i kikötő alsó öblében, a brooklyni Coney Island széles stranddal, tengerparti sétányokkal és élénk vidámparkkal büszkélkedhet, és mindez könnyen elérhető metróval, körülbelül egy órányira Manhattan belvárosától. A népszerű látnivalók közé tartozik a családbarát New York Aquarium, a Nathan's Famous hot dog, a Deno's Wonder Wheel és az izgalmas Luna Park, ahol a fából készült Cyclone hullámvasút található, amely városi és nemzeti történelmi műemlék.

Brooklyn Bridge és Brooklyn Bridge Park

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaKétségtelenül New York legszebb hídja a 487 méter hosszú Brooklyn híd, mely a világ első acél függőhídja volt amikor 1883-ban megnyitották. Ma a gyalogos átjárón végigsétálva csodálatos kilátás nyílik Manhattanre és a brooklyni égboltra. A Brooklyn Bridge Park 2 kilométer hosszú, 85 hektáros zöldterület a Brooklyn East River partján, meghosszabbítja a sétát a kellemes nyári időszakban, ahol számtalan szabaidős kikapcsolódás vár minket.

The High Line és Hudson Yards

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA 2.4 kilométer hosszú High Line egy művészettel teli, közösségi zöldterület - kertekkel, rendezvényekkel és csodálatos kilátással a városra -, amelyet egy elhagyott magasvasút helyén alakítottak ki. Meleg estéken nagyon népszerű, a hely zsúfolásig megtelik. Északi végpontja a Hudson Yards, Manhattan legújabb luxusfejlesztése, ahol ínyenc éttermek, előkelő üzletek és olyan egyedülálló látványosságok találhatók, mint a Vessel, és a The Edge, a város legmagasabb szabadtéri kilátója.

Bronx-i állatkert

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaAz 1899-ben megnyitott Bronxi Állatkert az Egyesült Államok egyik legrégebbi állatkertje. Megnyitása óta fontos szerepet játszik az állatvédelemben, bölényeket és szumátrai orrszarvúkat tenyészt, hogy növelje populációjuk számát, és más, kihalás szélén álló állatokat véd. A Bronxi Állatkert több mint 8000 állatnak ad otthont.

Grand Central Terminal

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA Grand Central Terminal a világ legnagyobb vasútállomása, 44 peronjával. Észak-Amerika második legforgalmasabb pályaudvara. 2018-ban a világ 10 leglátogatottabb turisztikai látványossága között szerepelt. Számos filmben láthattuk a mozivásznon, többek között a Hello Dolly!, a Bosszúállók, a Legenda vagyok, a Lány a vonaton, az Armageddon filmekben. A Főcsarnok gyönyörű hely, ahová érdemes ellátogatni. A Grand Central Terminal 1913-ban épült, és Beaux-Arts stílusú kialakításával egy igazi műalkotásnak számít.

Little Italy

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda1910-ben még csaknem 10 000 olasz élt Little Italyban. A XX. század folyamán sok olasz elhagyta a környéket. Bár mostanra sokkal kisebb méretű lett a Little Italy negyed, népszerű turistacélpontnak számít. Azok számára is népszerű lehet, akik szeretik a filmforgatási helyszíneket meglátogatni,hiszen számos híres filmet forgattak Little Italy-ban, például A Keresztapa, Leon: A profi, és a Maffiózók.

Csoportos ajánlataink