A Kajmán-szigetek mesés látnivalói

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Kalandozzon velünk a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, Grand Caymanon.

Grand Cayman a legnagyobb a Kajmán-szigetek közül, amely a Karib-térségben található brit tengerentúli terület. Fővárosa George Town jelentős tengerjáró hajó kikötő, ide érkezik a legtöbb turista. A szigetet idilli szépségű tengerpartok és az élénk korallzátonyok jellemzik, számos érdekes program várja a természetbarátokat.

Seven Mile Beach

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

A Seven Mile Beachet már évek óta a Karib-tenger egyik legjobb strandjaként emlegetik. Egy pillantás a félhold alakú, puha, korallos homokú strandra és rögtön megértjük miért. Grand Cayman legnépszerűbb üdülőhelyei közül sokan a Seven Mile-on találhatók, számos strandbár és étterem, játszótér és zuhanyzók is vannak itt. A turisták többsége szerint szerint a Seven Mile Beach a világ egyik legszebb helye, ahol kiélvezhetjük a gazdag víz alatti élővilág felfedezését. Ez a nyilvános strand George Towntól északra található.

Magestic Trail

Cannes - a franciák csillagaA természetbarátoknak mindenképpen érdemes felvenni a bakancslistájuk a Magestic Trailt. Az ösvény egy egy őshonos mangrove mocsáron és egy 2 millió éves erdős területen kanyarog keresztül, és a sziget legszínesebb és legritkább növényvilágával van körülvéve. A trópusi párás időjárás miatt érdemes bőséges ivóvízzel felszerelkezve nekiindulni ennek a varázslatos környéknek a felfedezésére.

Boatswain's Beach Teknősfarm

Cannes - a franciák csillagaA Kajmán-szigeteken rengeteg érdekes program van, azonban van közöttük pár olyan, amit mindenképpen érdemes a bakancslistánkra tűzni. A Boatswain's Beach Adventure Park az egyik ilyen; itt található a híres Teknősfarm, mely a Grand Cayman egyik legnagyobb turisztikai látványossága, világszerte ismert a természetvédelmi programjairól. A park más kikapcsolódást is kínál, mint például a víz alatti élővilág felfedezése, a kajmán-szigeteki kultúra megismerése helyi kézművesek segítségével, illetve egy varázslatos séta gyönyörű pillangók és helyi növények között egy miniatűr édenkertben a Nature Trail-en.

Eden Rock és Devil's Grotto

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA Seven Mile Beach-től délre, körülbelül 14 méter mélyen a vízfelszín alatt található Eden Rock és Devil's Grotto, Grand Cayman két legnépszerűbb búvárhelye. Mindkettő csodálatos víz alatti labirintus, tele érdekes víz alatti élővilággal. Mind a kezdő, mind a középhaladó búvárkodók számára élvezetes merüléseket tartogat.

George Town

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA népszerű kikötőhely George Town ideális a vásárlás szerelmesei számára. Számos butikboltban mindenféle dolgot, köztük rengeteg ajándéktárgyat és szuvenírt találunk. Megállhatunk pihenni egy étteremben vagy bárban vagy sétálhatunk egyet a kicsi, ám hangulatos városban. Egy másik dolog, amiért érdemes megállni George Townban, az a Cayman Spirits Co. és a Cayman Islands Brewery, ahol megismerhetjük a rumkészítés folyamatát, és megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket.

Smith’s Cove

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA Karib-tenger egyik legtöbbet fényképezett strandja Grand Cayman délkeleti sarkán található. A Smith Barcadere néven is ismert, történelmi jelentőségű partszakasz a helyiek és a látogatók kedvence. A nyugodt, tiszta víz és a könnyen megközelíthető strand ideális a búvárkodáshoz. A nyugati fekvés miatt tökéletes helyszín naplemente nézéshez.

Rum Point

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA zsúfolt Seven Miles Beach-hez képest ezen a partszakaszon sokszor egyedül élvezhetjük a környék szépségét. A strandokat kazuarina fák árnyékolják, az öböl pedig remek lehetőséget nyújt a sznorkelezés szerelmeseinek. Igazi eldugott kis ékkőnek számít a Grand Cayman szigeteken.

Csoportos ajánlataink