Cannes - a franciák csillaga

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
A francia filmfesztivál otthona Cannes, számos felfedeznivalót tartogat.

A francia Riviéra csillaga Cannes, az exkluzivitás és a csillogás fellegvára. A legendás tengerparti üdülőhely a Côte d'Azur mindenkit lenyűgöz: privát strandok, luxusjachtokkal teli kikötők, elegáns éttermek és fényűző hotelek várják az ide érkezőket. Cannes-t balzsamos mediterrán éghajlattal áldották meg az égiek, így az időjárás egész évben enyhe, májustól októberig tengerparti napozáshoz is tökéletes. Cannes utcáit egzotikus pálmafák díszítik, és a városban mindenütt szubtrópusi virágok virítanak, amik paradicsomi hangulatot kölcsönöznek neki. A rangos cannes-i filmfesztivál 1946-os kezdete óta fontos esemény. A világ minden tájáról híres filmcsillagokat vonzó, évente megrendezett vörös szőnyeges gála nemzetközi hírnévre tett szert a filmművészet népszerűsítésében.

Le Suquet - óváros

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

A Mont Chevalier hegyoldalán, az öböl felett magasodó óváros - Le Suquet – eredetileg halászfalu volt. A festői domboldalon elhelyezkedő terület kivételes kilátást, valamint egy régi világi báját kínálja. Ebben a forgalomtól mentes negyedben szűk macskaköves sikátorok és érdekes történelmi maradványok, például a város ősi falai találhatók. Le Suquet szívében a XV. századi templom, az Eglise Notre-Dame d'Espérance és a XI. századi Tour du Mont Chevalier őrtorony uralja a város látképét. Az őrtorony tetejéről csodálatos panoráma nyílik a tengerpartra és az öbölre, egészen a Lérins-szigetekig. Az óváros egyik fő bevásárlóutcája a Rue Meynadier. Ez a nyüzsgő sétálóutca híres különleges ínyencboltjairól. Egy másik fontos vásárlóutca néhány háztömbnyire Le Suquet szélén a Rue d'Antibes. Utóbbi a francia Riviéra divatjának vásárlási célpontja, ez utca ad otthont a Ladurée cukrászdának, mely híres színes macaronjairól, valamint kifinomult hangulatáról és a francia sütemények, krémtorták csábító választékáról.

Cannes-i Fesztivál

Cannes - a franciák csillagaA francia Riviéra összes programja közül a májusban megrendezett Cannes-i Fesztivál a legizgalmasabb. Ez a rangos vörös szőnyeges esemény minden bizonnyal az év egyik legjobban várt pillanata Cannes-ban. A filmfesztiválra a világ minden tájáról érkeznek filmsztárok és filmkészítők, valamint rajongók és újságírók. A Cannes-i Fesztivált eredetileg azért hozták létre, hogy a velencei filmfesztivállal vetekedjen.

Eglise Notre-Dame de l'Espérance

Cannes - a franciák csillagaA Le Suquet csúcsán épült Eglise Notre-Dame de l'Espérance, amely a városra nyíló álomszerű kilátással kápráztat el, Cannes legfontosabb templomának számít. A késő gótikus épület a XVI. századból származik, és a főoltáron egy figyelemre méltó XVII. századi Madonna látható. A templomba lépve a látogatókat lenyűgözi a békés belső tér és a gótikus boltozat inspiráló magassága. A templomban egy régi temető is található, amely a XVI. századból származik. A második világháború alatt a templomot ideiglenesen kórházként használták. A templom ma is vallásos istentiszteletek helyszíne.

Vieux Port – Régi kikötő

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaCannes mediterrán tájképének jelképe, a Vieux Port a történelmi Le Suquet negyed alatt fekszik. A Vieux Port 1957-ben épült és a Gare Maritime kompállomás közelében található. Amellett, hogy jachtok és más vitorlások kikötőjeként használják, a Vieux Port a Királyi Regatta rajtpontja. A kikötőtől északra találhatók a festői Allées de la Liberté, árnyas platánfákkal szegélyezett sétány, ahol minden szombaton és vasárnap reggel 8 órától délután 13 óráig színes virágpiac, a Marché aux Fleurs van.

Quartier de La Californie

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási IrodaA Quartier de La Californie azaz kaliforniai negyed, távol a La Croisette nyüzsgésétől, elegáns nyugalmat áraszt az öbölre néző kilátással. A jómódú tulajdonosok és hírességek körében népszerű területet lenyűgöző villák szegélyezik, mint például a teraszos kertekkel rendelkező Villa Fiorentina vagy a Pavillon de Flore. A környék érintetlen környezetének köszönhetően a "virágzó városok és falvak" címet érdemelte ki, ahol gyakran tartanak gyalogos vezetett sétákat.

Canal de la Siagne

A Siagne-csatorna 43 kilométer hosszú, és a belföldi régióban ered, mielőtt Cannes-ban, a Quartier de la Californie negyedben felbukkan. A csatornát eredetileg a város vízellátásának kezelésére tervezték, mára azonban a természetben tett séták népszerű célpontja. A gyalogosok és a kocogók számára is ideális hely, távol a város zajától.

Csoportos ajánlataink