ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK

Mediterrán gyöngyszemek

Egy csoportos hajóút a Földközi-tenger legstílusosabb „hírességeinek” társaságában! A nyugat-mediterrán térség legszebb látnivalóihoz az MSC Grandiosa szolgáltatja a kikapcsolódás kellékeit! A programok élményeiről olyan ragyogó sztár-városok gondoskodnak, mint Genova, Firenze, Róma, Palma de Mallorca, Barcelona és Cannes!

1. nap

Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Budapest-Genova

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban, menetrendszerinti járatokkal átszállással Milánóba. Megérkezés után transzfer a genovai szállodába.


2. nap

Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Genova, Olaszország

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosát már a görögök idején is lakták. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Firenze, Olaszország

Érkezés a reggeli órákban La Spezia kikötőjébe. Tervezett egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjének is nevezett Firenzében, mely sokak szerint a világ legszebb városa. A program során Firenze legkiemelkedőbb kulturális, művészeti és építészeti látnivalói tekinthetők meg. A Michelangelo térről gyönyörű panoráma nyílik a toszkán dombvidékre. A panorámás városnézés alatt látható még a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio. Ezután látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Róma, Olaszország

Kikötés a reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően tervezett egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás Palma de Mallorca irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság egyik legújabb luxushajójának, az MSC Grandiosa szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, spanyol, japán, amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek, míg a sétálóutcán a híres francia cukrász Jean- Philippe Mauray csokoládéüzlete kínál ínycsiklandó édességeket. A gyerekek önfeledten játszhatnak a víziparkban és a klubszobákban. Az esti műsorok egyik kiemelkedő előadása a Cirque du Soleil at Sea, melyet előzetes jelentkezéssel és térítés ellenében tekinthetnek meg az érdeklődők. A sétálóutca mennyezetét látványos LED dóm borítja. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

mediterrán tengeri hajóút

Palma de Mallorca, Spanyolország

Kikötés a délelőtti órákban Palma de Mallorcán, a Baleár-szigetek legnagyobbikának, Mallorcának fővárosában. Tervezett félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Barcelona irányába.


7. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Barcelona, Spanyolország

Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. A tervezett félnapos kirándulás a katalán város legszebb helyeire látogat, ahol elsőként a rendkívül látványos Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház megtekintése következik. A katedrális Barcelona gótikus negyedében található, a város nagyrészt épen maradt középkori központjában. A monumentális székesegyház építését a XIII. század legvégén kezdték el, a munkálatok egész a XV. századig tartottak, neogótikus homlokzatát a XIX. században alakították. A viharos múltú templomban található Szent Euláliának, a város egyik védőszentjének kriptája is. Az autóbusz elhalad az építészzseni, Gaudí három híres épülete mellett: a Casa Batllót és a Casa Milàt autóbuszról, míg a Sagrada Família rövid megállóval, kívülről tekinthető meg. A program zárásaként egy kellemes séta következik a Pueblo Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A falumúzeumban felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Visszaúton a Montjuic-hegyről megcsodálható a város, a panoráma semmihez sem fogható. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Cannes, Franciaország

Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Tervezett félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba és Monte Carlóba. A Monacói Hercegség a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfiai Múzeum épülete kívülről, a Hercegi Palota és a Katedrális épülete. Ez utóbbiban fogadott örök hűséget egymásnak Grace Kelly – korának egyik legragyogóbb hollywoodi filmcsillaga és III. Rainier herceg. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Mediterrán tengeri hajóút

Genova - Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. Kijelentkezés után transzfer a genovai repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: Előkészületben 2022


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel, Budapest – Milánó / Genova – Budapest útvonalon átszállással turista osztályon
   
 • illetékek
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás Genovában, reggelivel
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
   
 • félnapos panoráma városnézés Genovában
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
   


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
   
 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén – fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
Az ajánlatban szereplő fakultatív programok előző évi tapasztalataink alapján készültek és min. 10 fő előzetes foglalása esetén érvényesek.
A programokat a csoporttal utazó magyar idegenvezető kíséri, aki tolmácsolja a helyi idegenvezető által elmondottakat a kirándulásokon.

A hajótársaság még nem publikálta a 2021. évre foglalható kirándulások végleges programjait és árait, így a tervezett kirándulások tájékoztató jellegűek. A hajótársaság 2020. őszén csak az általa szervezett fakultatív programok igénybevételével engedte a partraszállást, kikötőnként 1 programot kínálva. Egyéni kiszállás nem megengedett a járványhelyzet miatt, ezért olyan programon részt venni, melyet nem a hajótársaság szervez, nem lehetséges.

A 2021. nyári szezonra vonatkozó szabályozás még nem ismert: nem lehet tudni, hogy a korábbi években megszokott, kikötőnként 6-8 program biztosított lesz-e, vagy csak néhány, jelenleg nem publikált program lesz elérhető. Indulást megelőzően kb. 2 hónappal várhatóak a programok megvalósításának részletei és lehetőségei.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Előkészületben

MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK


Indulási kikötő:Genova, Olaszország
Hajó:MSC Grandiosa

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora Teljes ellátás korlátozott italfogyasztással
Mediterrán gyöngyszemek útvonal
Szervizdíj a helyszínen fizetendő: kb. 70 EUR/fő.
 
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!