ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

PANAMA, COSTA RICA ÉS A KARIB-TÉRSÉG

Panama Costa Rica és a Karib térség

Átkelni a Panama-csatornán, a fák lombkoronája fölött gyönyörködni Costa Rica természeti szépségeiben, vagy Cartagenában barangolni Márquez lábnyomain? Mindezekre lehetőség nyílik a Princess Cruises rendhagyó útvonalú karibi hajóútján, mely érinti Nagy-Kajmán ékszerdoboz szigetét és a Jamaicát is. Vadregényes tájakon és romantikus vidékeken hajózhat, és mesés karibi strandokon mártózhat meg, aki ezt a hajóutat választja! A fedélzeti kényelemről pedig az Island Princess hajója gondoskodik.

1. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Budapest-Miami

Hétfő, 2019. november 18.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szobák elfoglalása.

2. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Everglades Nemzeti Park

Kedd, 2019. november 19.

Fakultatív kirándulás a félsziget déli részén húzódó Everglades Nemzeti Parkba, amely több mint 6000 km2-es kiterjedésével az USA második legnagyobb nemzeti parkja és egyben az UNESCO Világörökség része 1979 óta. Az egész évben magas, 30 0C fok körüli átlaghőmérséklet, valamint a páradús levegő rengeteg madárfajnak és hüllőnek teremt kedvező életfeltételeket. A park legismertebb lakója az aligátor, amely ma már védett állat. A mangrove mocsárvidéken számtalan turistaút vezet keresztül: hagyományos mocsárjáró csónakokkal történő utazás után részvétel egy aligátor bemutatón. Délután transzfer a szállodába. Szabadidő keretében lehetőség adódik Miami híres sétáló utcáján, a Lincoln Road-on vásárlásra is.

3. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Fort Lauderdale

Szerda, 2019. november 20., szombat, Indulás: 16.00 óra

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés az Island Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren

Csütörtök, 2019. november 21.

Egész napos hajózás a tengeren a Kajmán-szigetek felé. A tengerjáró fedélzetén számtalan szabadidős program közül lehet választani, medencéi partján pedig a napsütést élvezhetik az utazók.

5. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Nagy Kajmán, Kajmán-szigetek

Péntek, 2019. november 22.  Kikötés: 07.00 óra Indulás: 17.00 óra

A Kajmán-szigetek a karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehérhomokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A szigetcsoport összesen 3 szigetből áll: Nagy-Kajmán, Kis-Kajmán és Cayman Brac s az egész régió legfejlettebb országa. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás mai állomása.

6. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

tengeren

Szombat, 2019. november 23.

Továbbhajózás Kolumbia irányába. A Lotus spa, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Kolumbia, Cartagena

Vasárnap, 2019. november 24. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 15:00 óra

Ez az El Dorado földje, a legendás aranyváros, mely oly régóta kisiklik a legfantáziadúsabb felfedezők karmai közül. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A spanyol hatás lépten-nyomon tetten érhető. A nap során lehetőség adódik e nagyszerű régió történetének megismerésére.

8. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Panama-csatorna

Hétfő, 2019. november 25. Kikötés: 06:00 óra Indulás: 19:00 óra

A két óceán összekötő keskeny csatorna olyan viharos és színes múlttal rendelkezik, melyről alkotója, Ferdinand de Lesseps még csak nem is álmodhatott. Ma lehetőség adódik a teljes történet megismerésére. Míg a Panama-csatorna minden kétséget kizáróan a 20. századi amerikai mérnöki teljesítmény csúcsát jelenti, addig az országba látogatók egy egész sor festői szépségű helyet is felfedezhetnek. Érdemes kirándulást tenni a sűrű esőerdőbe, mely több, mint 1000 állat otthona vagy, ellátogatni a Chagres Nemzeti Park területén található Embera indián faluba, ahol a panamai őslakosok élnek.

Megjegyzés: a fakultatív kiránduláson részt vevő utasok a Gatun-tónál szállnak ki, míg a többi utast Colonban teszi ki a hajó, ahol egyénileg fedezhetik fel a várost.

9. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Limon,Costa Rica

Kedd, 2019. november 26. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 18:00 óra

Costa Rica Limon tartománya érintetlen partszakaszokkal, burjánzó banánültetvényekkel és dús esőerdőkkel tarkított. Mivel a Karib-síkság gyéren lakott—a tartomány lakosságának harmada Puerto Limonban él—és a természeti értékek megóvására komoly gondot fordítottak az ökoturizmus nagy népszerűségnek örvend. Limon tartomány megannyi élményt tartogat: afrikai eredetű lakossága máig is őrzi ősi hagyományait, táncait, énekeit. Az afro-karibi hatás érhető tetten a dallamos beszédben és a reggae ritmusában, melyet a jamaikai telepesek hoztak magukkal a színes bungalós halászfaluba.

10. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren.

Szerda, 2019. november 27.

Hajózás Jamaica felé. Egész napos pihenés a hajó fedélzetén. Az Island Princess teljes személyzete azon dolgozik, hogy valódi álomnyaralássá tegye az utat. Ínycsiklandó finomságok az éttermekben, mókás gyerekprogramok, jól felszerelt edzőterem, esti showműsor –csak néhány az ezernyi lehetőség közül.

11. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Ocho Rios, Jamaica

Csütörtök, 2019. november 28. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 15:00 óra

Ocho Rios (spanyolul nyolc folyó) a fővárostól, Montego Bay-től mindössze 100 km-re található, Jamaica északi partvidékén. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, nyüzsgő éjszakai élet, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket. A Shaw Park botanikus kert remek rálátást nyújt a Karib-tengerre, gyönyörű egzotikus virágokkal, közepén egy pazar vízeséssel. A környék fő attrakcióját, az egyedülálló Dunn's River vízesést nem szabad kihagyni! A vibráló trópusi környezet, a brit, az afrikai, a spanyol és az ázsiai behatások varázslatos hellyé teszik Ocho Riost.

12. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren.

Péntek, 2019. november 29.

Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Az Island Princess fedélzetén a nap 24 órájában talál kedvére való programot, kényelmes kabinjaiban pihentető nyugalmat.

13. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Fort Lauderdale/ Miami

Szombat, 2019. november 30. Kikötés: 07.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Félnapos panorámás városnézés Miamiban, Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével. Később transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14. nap

Miami - Budapest

Vasárnap, 2019. december 1.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. november 18. – december 1. (10éjszaka a hajón + 2 éjszaka Miamiban)

Vízum: a biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megigényelni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon,
transzfer autóbusszal,
2 éjszakai szállás Miamiban reggelivel,
10 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajóút során (korlátozott italfogyasztással),
panoráma városnézés Miamiban,
magyar idegenvezető,
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

p>


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 290.000,- Ft /fő,
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (135 USD/fő)
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
fakultatív kirándulások.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

Fakultatív programok árai (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt).

PANAMA, COSTA RICA, KARIB-TÉRSÉG


Indulási kikötő:Miami, Florida
Hajó:Caribbean Princess

Katalógus ár: 669 000 Ft/fő-től

Usa
Miami (FL)
Hajó
Repülő és hajó
All inclusive teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Miamiban
Panama, Costa Rica, Karig-térség
Illetékek 290.000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 135 USD/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!