ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

PANAMA, COSTA RICA ÉS A KARIB-TÉRSÉG

Panama Costa Rica és a Karib térség

Átkelni a Panama-csatornán, a fák lombkoronája fölött gyönyörködni Costa Rica természeti szépségeiben, vagy Cartagenában barangolni Márquez lábnyomain? Mindezekre lehetőség nyílik a Princess Cruises rendhagyó útvonalú karibi hajóútján, mely érinti Nagy-Kajmán ékszerdoboz szigetét és a Jamaicát is. Vadregényes tájakon és romantikus vidékeken hajózhat, és mesés karibi strandokon mártózhat meg, aki ezt a hajóutat választja! A fedélzeti kényelemről pedig a Caribbean Princess hajója gondoskodik.

Miami/USA – Falmouth/Jamaica – Cartagena/Kolumbia – Panama-csatorna – Cristobal/Panama – Limon/Costa Rica – Kajmán szigetek – Miami/USA1. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Budapest-Miami

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Transzfer a szállodába, bejelentkezés és a szobák elfoglalása.

2. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Miami

Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás a félsziget déli részén húzódó Everglades Nemzeti Parkba, amely több mint 6000 km2-es kiterjedésével az USA második legnagyobb nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része 1979 óta. Az egész évben magas, 30 0C fok körüli átlaghőmérséklet, valamint a páradús levegő rengeteg madárfajnak és hüllőnek teremt kedvező életfeltételeket. A park legismertebb lakója az aligátor, amely ma már védett állat. A mangrove mocsárvidéken számtalan turistaút vezet keresztül: hagyományos mocsárjáró csónakokkal történő utazás után részvétel egy aligátor bemutatón. Délután transzfer a szállodába, szabadprogram.

3. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Miami – Fort Lauderdale

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer Fort Lauderdale kikötőjébe, bejelentkezés a Caribbean Princess fedélzetére és a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren a Jamaica irányába. A színpompás karibi szigeten idilli, napsütötte tengerpartok, kékes színben játszó hegyek, különleges természeti látványosságok várják az ide érkezőket.

5. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Falmouth, Jamaika

Kora reggel érkezés Falmouth kikötőjébe. A kb. hatórás tervezett fakultatív kirándulás első állomása a sziget egyik leghíresebb természeti látványossága a Dunn folyón lévő vízesés, mely közel 200 méter mélybe zuhan alá és a Karib-térség Niagarájának tartják. A vízzuhatag a gyönyörű karibi tengerpart számos lecsiszolt mészkőteraszán át a tengerbe bukdácsol alá. A vízesés mellett le lehet sétálni, mely kb. 185 lépcsőfoknyi távolság, néhol csúszós felületen. Az 5 hektáros park színes madárfajoknak, egzotikus hüllőknek, iguánáknak ad otthont. Az egyedülálló kaland után utazás a Delfin-öbölhöz, ahol a nap fénypontjaként lehetőség nyílik együtt úszni a delfinekkel. A parkban más állatfajok is láthatók, többek között egzotikus hüllők, iguánok és színes madarak. A „Little Port Royal” a kalózok izgalmas múltját mutatja be és kitűnő szórakozás minden korosztály számára. A program végén ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség. A program után visszatérés a hajóra, vacsora és szállás.

6. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren

Egész napos hajózás Kolumbia irányába. Cartagena kiterjedt erődrendszere az évszázadok során sokszor megvédte a várost a hírhedt kalóztámadásoktól. Az ország legrégibb városa mára modern, nyüzsgő kikötővárossá vált, gazdasági és kulturális központ, mely megőrizte gyarmatosítás kori épületeit és báját. A Lotus spa szolgáltatásai, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

7. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Cartagena, Kolumbia

Érkezés a reggeli órákban Kolumbiába. Reggelit követően tervezett félnapos fakultatív kirándulás Cartagenában. Itt valóban megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege. Elsőként a Szent Fülöp erőd felkeresése, amely Latin-Amerika legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt erődjeinek egyike. A XVII. századi építkezés az Újvilág legnagyobb konstrukciója volt és az erőd a legáthatolhatatlanabb várossá tette Cartagenát. A filmipar is felfigyelt a város egyik jelképére, itt forgatták Michael Douglas főszereplésével készült „A smaragd románca˝ című film több jelenetét is. Következő megálló a Szent Katalin székesegyház és a Las Bóvedas, ahol szabadidő keretében különböző kézműves termékek és műalkotások vásárlására adódik lehetőség. Ezt követően a 12 km hosszú fallal körülvett, macskakövekkel kirakott, keskeny utcákból és gondozott gyarmati épületekből álló óváros felkeresése, mely méltán szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. Később látogatás a Történeti Múzeumban, mely ékes példája a gyarmati építészetnek. A múzeumban megelevenednek a spanyol inkvizíció, a pre-kolumbiai és függetlenségi időszak művészeti kincsei. Az óvárosba visszatérve a San Pedro Claver templom megtekintése, mely a XVII. században épült tisztelegve a rabszolgák védőszentje előtt. Ezt követően látogatás az 1986-ban alapított Haditengerészeti Múzeumban, amely a jezsuita iskolai romjain épült fel. A délután további részében szabadidő, majd vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Panama-csatorna

Érkezés a kora reggeli órákban a Panama-csatornához. A legtöbb tengerjáró hajó mértéből adódóan nem tud átkelni a csatornán, viszont a Caribbean Princesst pontosan a zsilipek közötti átkelésre álmodták meg. Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő, 1914-ben átadott, 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át. A csatorna átadása több ezer kilométerrel rövidítette le a hajósok útvonalát, elkerülve a kontinens déli csücskét. A Csendes-ócánhoz közeli részét a tengerszintnél 26 méterrel magasabbra duzzasztott Gatun-tó alkotja. Az óceánjárókat három zsilipes vízlépcsőn emelik fel a tó magasságába. A zsilipek működéséhez szükséges vízmennyiséget a Gatun-tóból nyerik, mely folyamatosan újratöltődik a bőséges csapadék által. Miután a Princess hajó átkelt az első zsilipen, kezdetét veszi a tervezett egész napos fakultatív kirándulás: csónakokkal a szárazföldre indulnak, ahonnan egy 90 perces buszos panoráma utazás következik a híres földszoroson keresztül a gyarmati időket idéző Panamavárosba. A part mentén haladva először a Casco Antiguo-ba, az óvárosba érkeznek, ahol a környék kalóz múltjával és történelmével ismerkednek meg. Az óváros különböző építészeti stílusok és korok keveréke, amely az ország sokszínűségét is mutatja. Karibi, köztársasági, art deco, francia, olasz és gyarmati stílusok váltakoznak a történelmi negyedben. Itt találhatóak Panamaváros legfontosabb emlékművei. A 45 perces gyalogos felfedezés a macskaköves utcákon érinti az elnöki palotát, a nemzeti színházat és a Bolivár teret. A séta után rövid szabadidő, amely során önállóan is lesz lehetőség a hangulatos városrész felfedezésére. A könnyű uzsonna után a Miraflores zsilipkamra és látogatóközpont következik, ahol a mérnöki zsenialitás remekművét, a Panama-csatornát és annak történelmi hátterét mutatják be. A kilátóteraszról lehetőség lesz lencsevégre kapni a zsilipelésre érkező hajókat. A Miraflores zsiliprendszernél találhatóak a legmagasabb kapuk a Panama-csatornán, amely a Csendes-óceán extrém árapály változásnak köszönhető. Egyszerre akár három hajót is le tudnak ereszteni a zsiliprendszeren tíz perc alatt. A hajók ezen a szakaszon 16 métert süllyednek. A víz a zsilipből a gravitációval távozik, vízpumpák vagy más mérnöki eszközök itt nincsenek. Visszaszállva az autóbuszba az egykori amerikai katonai területen, a Csatornazónán keresztül folytatódik az utazás, ahol megtapasztalható, milyen fontos stratégiai szerepe volt a környéknek. Az Amador erődnél egy rövid megálló következik, ahol kézműves termékek vásárlására lesz lehetőség, majd visszautazás a hajóhoz, ahol vacsora és szállás.

 

9. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Limon,Costa Rica

Kikötés a kora reggeli órákban Costa Ricán. Reggelit követően tervezett egész napos fakultatív program, melynek első állomása a Braulio Carrillo Nemzeti Park, ahol a fák koronája felett, libegővel történő utazás keretében egy természettudós mutatja be a buja lombkoronák alatt rejlő természeti csodákat. A korábban megközelíthetetlen terület madártávlatból betekintést enged Földünk egyik legnagyobb biodiverzitásába. A mágikus esőerdő különleges éttermében elfogyasztott helyi ebédet követően érkezés a Tortuguero-csatornához, mely a lagúnákat és torkolatokat összekötve szeli át a Nemzeti Parkot. Fedett kishajókkal egy másik szemszögből is lehetőség adódik az esőerdőt megcsodálni. Az ökoszisztéma ismertetését követően számos egzotikus növénnyel és állattal, tukánokkal, bőgőmajmokkal vagy éppen a lajhárokkal találkozhatnak a látgatók. A hajóút során banán-, ananász és pálmaolaj-ültetvények tarkítják a tájat. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren

Hajózás a Kajmán-szigetek irányába, egész napos pihenés a hajó fedélzetén. A három szigetből álló Kajmán-szigetek egy karibi-szigetcsoport, az Egyesült Királyság tengerentúli területe. A karibi régió ékszerdoboza, ahol félparadicsomi körülmények fogadják az ide látogatókat: fehér homokos strandok, színes korallszigetek, érdekes hajóroncsok ejtik ámulatba az embert. Valahogy így érezhetett Kolumbusz is, amikor 1503-ban partra szállt. A természeti szépségek és a kozmopolita atmoszféra izgalmas együttese teszik Nagy-Kajmánt különlegessé, mely az utazás következő állomása.

11. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Nagy-Kajmán

Kikötés a délelőtti órákban a Kajmán-szigetek legnagyobbikán, a Nagy-Kajmánon. Fehér homokos tengerpartja, kristálytiszta tengervize a veszélyeztetett zöld tengeri teknősök paradicsoma. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során egyedülálló élményben lehet része az utazóknak, hiszen a „Pokol” látogatásával kezdődik a program. A Town of Hell egy sziklaszirten fekvő, fekete és csipkézett mészkőképződmény-csoport. Majd látogatás a Tortuga Rum Cake Centerben, ahol karibi rummal készült édes finomságok készülnek. Kitérő a Blow Holes-nál, ahol több méteres vízoszlop tör fel a tengerből. Ezt követően rövid pihenés az északi parton található Rum Point Beachen: a pálmákkal tűzdelt, kristálytiszta partszakasz igazi felüdülést jelent. A rövid fürdőzés után az 1794-es hajótörés emlékhelyét is érinti a túra, ekkor egy 10 hajóból álló konvoj szenvedett balesetet a partok közelében. A programot követően visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Fort Lauderdale irányába. Érdemes kihasználni a napot, hogy még utoljára bekapcsolódhasson a csoport a Caribbean Princess színes fedélzeti programjainak egyikébe, relaxálhasson a Lotus Spa létesítményeiben, vagy egy vérbeli ritmusos karibi zenére táncolva felejthetetlenné tegye az utazást.

13. nap

Panama Costa Rica és a Karib térség

Fort Lauderdale/ Miami

Érkezés a kora reggeli órákban Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról. Amennyiben a menetrend lehetővé teszi, megálló egy bevásárlóközpontnál, ahol szabadidő keretében vásárolhatnak. Késő délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14. nap

Miami - Budapest

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazási időpont: 2023. március 10-23.

Minimum létszám: 16 fő

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
 • transzferek autóbusszal
 • 2 éjszakai szállás a hajóút előtt Miamiban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel
 • 10 éjszakai szállás a hajón kétágyas balkonos kabinban, teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • a hajó legtöbb szórakoztató-és sportlétesítményének használata,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (165 USD/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív kirándulások
 • ESTA engedély
 • italcsomag igény szerint

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az Amerikai Egyesült Államokba történő utazásoknál az utazás elengedhetetlen feltétele a hazautazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes biometrikus útlevél a beléptető pecsétek számára üres oldalakkal. A biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, de a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezniük, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást az OTP Travel Kft. irodái, vagy https://esta.cbp.dhs.gov/ weboldal nyújt. Az ESTA engedélyt javasolt az utazásra történő jelentkezéssel egyidejűleg elkészíteni!

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok irányára:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

- Everglades Nemzeti Park: 69 000 Ft/fő

- Jamaika: 89 000 Ft/fő

- Cartagena: 40 000 Ft/fő

- Panama-csatorna: 69 000 Ft/fő

- Costa Rica: 93 000 Ft/fő

- Kajmán-szigetek: 58 000 Ft/főAz útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

PANAMA, COSTA RICA, KARIB-TÉRSÉG


Indulási kikötő:Miami, Florida
Hajó:Caribbean Princess

Katalógus ár: 1 580 000 Ft-tól/fő

Usa
Miami (FL)
Hajó
Repülő és hajó
All inclusive teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Miamiban
Panama,Costa Rica Karib-térség
 
Adatok betöltése folyamatban...