ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NORVÉG FJORDOK

Norvég fjordok

Az érintetlen szépségű Norvégia kétségkívül a világ egyik legszebb országa, fjordjainak drámai látványára pedig nincsenek szavak. A Gerianger-fjord ezerméteres hegyei között végighajózni, vagy a kétszáz méterről a mélybe zuhogó vízesésekben gyönyörködni életre szóló élmény. A hajóút a lenyűgöző norvég fjordok mellett színes városkák és idilli tájak mentén halad az MSC Opera hajójának pompás kényelmében. Az út végén a dán főváros, Koppenhága főbb látnivalóival is megismerkedhetnek az utazók.

1. nap

Budapest-Koppenhága

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


2. nap

Warnemünde

A reggeli órákban kikötés Warnemündében. Egész napos fakultatív kirándulás Lübeckbe, mely kb. 2 órás autóbuszos utazással érhető el. Lübeck a Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. A Szent Mária templomban található a világ legnagyobb mechanikus orgonája. Rövid szabadidő után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Egész napos hajózás a tengeren Stavanger irányába. Pihenés a hajón.

Egész napos hajózás a tengeren Stavanger irányába. Pihenés az MSC Orchestra fedélzetén, ahol tizenkét bár, öt étterem, minigolf, gyaloglópálya, edzőterem, kártyaszoba, kaszinó, disco és medencekomplexum található. Ezen felül Spa-részleg, színházterem, 4D moziterem és internetsarok szolgálja a vendégek kényelmét.


4. nap

Stavanger

Kora reggel kikötés Stavangerben, majd fakultatív kirándulás keretében hajókázás a Lysefjord mentén. A kb. két és fél órás kirándulás a vízről mutatja be Norvégia egyik legszebbnek tartott fjordját. A város számos hídja és szigete mentén hajózva lehet megközelíteni a Lysefjord bejáratát. A fjord méltán híres szépségét Victor Hugo is megörökítette egy 1866-os látogatását követően a Tenger munkásai című művében. A fjord nevének jelentése „világos”, nevét a partjain magasodó világos színű gránit sziklákról kapta. A fjordot a jégkorszakban gleccserek vájták ki, majd később, a gleccserek visszahúzódása után a tenger elöntötte a kivájt területet. A 2,5 órás hajóút során sziklaszirtek, meredeken emelkedő sziklacsúcsok és káprázatos vízesések látványa gyönyörködtet. A legnevezetesebb látnivaló talán az 550 méteren magasodó szikla formáció, a „Szószék”. Szabadidőt követően vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Hellesylt/Geiranger

Érkezés a reggeli órákban Hellesylt kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Geirangerbe. Az utazás érinti a Hornidal tavat, mely 514 méteres mélységével Európa legmélyebbje, Stryn faluját, amely Norvégia hatodik legnagyobb fjordjában, a Nordfjorban fekszik továbbá a Stryn hegységet is. A Dalsnibba hegyre történő megérkezéskor, tengerszint feletti 1500 méter magasságból csodálatos panoráma nyílik a meredek sziklák és vízesések övezte Geiranger fjordra, mely 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A visszaúton lélegzetállító tájakon, olykor alagutakon keresztül vezet az út. A kirándulás könnyű ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Flam

Kikötés a reggeli órákban Flamban. Meredek utakra, hegyi alagutakra készüljön az, aki részt vesz a fakultatív kiránduláson, cserébe azonban csodálatos látványban lesz része. Az egész napos program során először egy alagúton vezet az út egészen Gudvangen faluján és a Stalheim völgyön át a 126 méter magas Sivlefossen vízesésig. A következő megálló a Tvindefossen vízesés, mely Norvégia tíz leglátogatottabb látványossága közé tartozik. A nap további részében a híres Flamsbana panorámavasúton ülve gyönyörködhetnek a tájban. A túra fénypontja a Kjosfossen vízesés, mely 225 méter magasból zúdul le a mélybe. A program ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a túra hosszú vonatutat tartalmaz, sok alagúton keresztül. A programok sorrendje változhat. A túra nem ajánlott klausztrofóbiában szenvedő, mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Egész napos hajózás a tengeren Koppenhága irányába. Pihenés a hajón.

Egész napos hajózás a tengeren Koppenhága irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élmények sokaságát és még utoljára bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


8. nap

Koppenhága-Budapest

Reggel érkezés Koppenhágába. A délelőtti órákban háromórás panorámás városnézés Dánia fővárosában, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. június 30 - július 7. (7 éjszaka)


Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza: utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon
Transzfer autóbusszal.
7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel.
Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással.
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.
Panorámás városnézés Koppenhágában.
Magyar idegenvezetés.
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
A helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

NORVÉG FJORDOK


Indulási kikötő:Koppenhága, Dánia
Hajó:MSC Orchestra

Katalógus ár: 299 000 Ft/fő-től

Norvégia
Bergen
Nincs
Hajó
All inclusive

Illetékek: 119 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!