ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NORVÉG FJORDOK

Norvég fjordok

Az érintetlen szépségű Norvégia kétségkívül a világ egyik legszebb országa, fjordjainak drámai látványára pedig nincsenek szavak. A Gerianger-fjord ezerméteres hegyei között végighajózni, vagy a kétszáz méterről a mélybe zuhogó vízesésekben gyönyörködni életre szóló élmény. A hajóút a lenyűgöző norvég fjordok mellett színes városkák és idilli tájak mentén halad az MSC Euribia hajójának pompás kényelmében.

1. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Hamburg

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően háromórás autóbuszos panoráma városnézés Hamburg legfontosabb épületei és városrészei mentén: az Elba-parti Speicherstadt (Raktárváros) a világ legnagyobb vámraktár komplexuma. A XIX. század végén, gótikus stílusban épített házak ma irodáknak, galériáknak és lakásoknak adnak helyet, 1991 óta műemléki védelem alatt állnak. A HafenCity városrészt - mely a Raktárváros világháború során lebombázott részén épül - modern és futurisztikus építészet jellemzi, egyik híres épülete az „Elbphilharmonie“, az Elba Filharmonikusok Koncertterme, mely egy korábbi raktárépület helyén épült, legmagasabb pontján eléri a 110 métert. Továbbhaladva a régi Elba-alagút, a halpiac épülete, az Altona városrész, a St.Pauli negyed és a Reeperbahn, a XVIII. században épült Szent Mihály templom 132 méter magas tornyával, a belvárosban a Városháza, a barokk St.Petri főtemplom látható. A program végén transzfer a hamburgi szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.


2. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Hamburg – Kiel

Reggelit követően utazás Kielbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


3. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Koppenhága

Kikötés a reggeli órákban a dán fővárosban. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás Koppenhágában: az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. Látogatás a Christiansborg-palotában, ahol a királyi fogadószobák és termek tekinthetők meg. Következő megálló a koppenhágai Tivoli, a híres vidámpark a város közepén. Szabadidő a szórakoztató parkban, majd egy rövid, festői hajókirándulás Koppenhága csatornarendszerében ad lehetőséget arra, hogy egy teljesen új nézőpontból fedezze fel a városképet. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Norvégia irányába. Pihenés az MSC Euribia fedélzetén, ahol 21 bár (köztük 5 kültéri, palacsinta és fagylalt bár, csokoládébár, kávézó, pezsgőbár, sportbár), 5 főétterem, 5 speciális a la carte étterem, 5 medence, aquapark, edzőterem, Sportplex park kosár-, tenisz-, foci- és röplabdapályával, diszkó és 945 ülőhellyel rendelkező színházterem található. Térítés ellenében spa-részleg, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.


5. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Hellesylt – Geiranger

Érkezés a reggeli órákban Hellesylt kikötőjébe. Egész napos tervezett fakultatív kirándulási lehetőség Geirangerbe. Az utazás érinti a Hornidal tavat, mely 514 méteres mélységével Európa legmélyebbje, Stryn faluját, amely Norvégia hatodik legnagyobb fjordjában, a Nordfjorban fekszik továbbá a Stryn hegységet is. A Dalsnibba hegyre történő megérkezéskor, tengerszint feletti 1500 méter magasságból csodálatos panoráma nyílik a meredek sziklák és vízesések övezte Geiranger-fjordra, mely 2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A visszaúton lélegzetállító tájakon, olykor alagutakon keresztül vezet az út. A kirándulás könnyű ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Alesund

Kora reggel kikötés Alesund kikötőjében. A félnapos tervezett fakultatív program keretében hajóról fedezhető fel Norvégia fjordjainak egyik gyöngyszeme. Az óceánba nyúló több szigetre épült Ålesund városa gyönyörű környezettel büszkélkedhet. 1904-ben tűzvész pusztította el a város nagy részét, majd a XX. század első évtizedében népszerű szecessziós stílusban újjáépítették. Egy rövid sétát vagy autóbuszos transzfert követően a városnéző hajóra szállva 33 km hosszan, a Hjørundfjordon felfelé hajózva Norvégia egyik legcsodálatosabb fjordja kínál pompás látványt: kb. 440 méter mély és mindkét oldalán számos hegycsúcs veszi körül, melyek közül néhány 1700 méteres tengerszint feletti magasságig emelkedik. A Hjørundfjordból visszatérve a hajó Vegsundet és Borgundfjordon keresztül folytatja útját vissza Ålesundba, ahol egy rövid séta vagy autóbuszos transzfer során lehet a hajóra visszajutni. A kirándulás naponta többször indul, a helyszínen visszaigazolt időpontban lehet a programon részt venni. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Flam
Kikötés a reggeli órákban Flamban. Meredek utakra, hegyi alagutakra készüljön, aki részt vesz a tervezett fakultatív kiránduláson, cserébe azonban csodálatos látványban lesz része. Az egész napos tervezett fakultatív program során először egy alagúton vezet az út egészen Gudvangen faluján és a Stalheim völgyön át a 126 méter magas Sivlefossen vízesésig. A következő megálló a Tvindefossen vízesés, mely Norvégia tíz leglátogatottabb látványossága közé tartozik. A nap további részében a híres Flamsbana panorámavasúton ülve gyönyörködhetnek a tájban. A túra fénypontja a Kjosfossen vízesés, mely 225 méter magasból zúdul le a mélybe. A program ebédet tartalmaz egy helyi étteremben. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a túra hosszú vonatutat tartalmaz, sok alagúton keresztül. Nem ajánlott klausztrofóbiában szenvedő, mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak. A programok sorrendje változhat. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


9. nap

Norvég fjordok - OTP Travel Utazási Iroda

Kiel – Hamburg – Budapest

Reggel érkezés Kiel kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, utazás Hamburgba. Útközben megálló Lübeckben, mely Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és egykor a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. Kb. egyórás gyalogos városnézés a macskaköves, hangulatos utcákon, majd továbbutazás Hamburgba. Ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a hamburgi repülőtérre. Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


Időpont

2023. június 16-24., július 14-22.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában Hamburgban reggelivel
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
   
 • háromórás panoráma városnézés Hamburgban ellátás nélkül, gyalogos városnézés Lübeckben belépők nélkül, ebéd Hamburgban
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díjon felül fizetendő

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás a hajóút lefoglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.
Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


Italcsomagok irányára

 • Alkoholmentes italcsomag 85 000 Ft/fő
   
 • Easy italcsomag 115 000 Ft/fő
   
 • Easy Plus italcsomag 155 000 Ft/fő
   
 • Premium Extra italcsomag 219 000 Ft/fő
   

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (7 éjszaka) értendők.

Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe. A tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

 

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

A fakultatív programok irányára
(min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést).

Megrendeléskor a fakultatív programokat is szükséges foglalni a helyek korlátozott száma miatt.

- Koppenhága 62 000 Ft/fő

- Hellesylt / Geiranger fjord 92 000 Ft/fő

- Alesund / hajókirándulás 59 000 Ft/fő

- Flam 109 000 Ft/fő


A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A hajótársaság által szervezett és meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).

A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

NORVÉG FJORDOK


Indulási kikötő:Kiel
Hajó:MSC Euribia

Katalógus ár: 879 000 Ft-tól/fő

Norvégia
Bergen
Nincs
Hajós utazás
All inclusive
Norvég fjordok
 
Adatok betöltése folyamatban...