Bergen, a fjordok kapuja

Bergen, a fjordok kapuja
Bergen híres egyedülálló bájáról és hangulatáról, ahol egy nap biztosan kevés!

Bergen, mint Európa kulturális városa és világörökségi város, világszínvonalú élményeket és kultúrát kínál. A fjordok szívében fekvő Bergen ideális kombinációja a természetnek, a kultúrának és az érdekes városi látnivalóknak, ahol egész évben válogathatunk a programok és látnivalók széles skálájából.

Világhírű fjordok otthona

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel A népszerű programajánlatok listájának élén természetesen a fjordok állnak. Bergent a világ egyik legnépszerűbb látványosságai, a norvég fjordok veszik körül, melyek felkerültek az UNESCO világörökségi listájára, és melyeket a National Geographic a világ legérintetlenebb turisztikai célpontjának választott. Ezek a különleges természeti csodák valóban megérnek egy látogatást. Nem számít, milyen évszakot választunk a Bergenben tett látogatásához, mindig találunk olyan túrákat, melyek életre szóló emlékeket szereznek.

Bergen remek kiindulópont fjordtúrákhoz és egynapos kirándulásokhoz is. A legnépszerűbb túrák a Naeroyfjorden, Flam és a Stegastein kilátó fele indulnak, valamint a hajós kirándulások is közkedveltek a Hardangerfjordban vagy a Bergen-Mostraumen fjordban.

A lehetőségeket a Sognefjorden vagy a Hardangerfjorden kiválasztásával is leszűkíthetjük. A Sognefjordenbe szervezett túrák közül sokan érintik Flam elbűvölő faluját, és még olyan túrát is lehet választani, mely a lélegzetelállító kilátópontot, Stegastein-t is magában foglalja.

Bryggen - Egy hanzai időutazás

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel Bergen legelső épületei a Bryggen nevű rakpart mentén épültek, mely évszázadok óta a város egyik élénk és pezsgő negyede. Bryggen szerepel az UNESCO világörökségi listáján, Bergen egyik legnépszerűbb látnivalója. Igazi időutazásban lehet részünk és visszarepülhetünk 400 évet az időben a hanza kereskedelem fénykorába. A szűk sikátorokban sétálva megtapasztalhatjuk az 1300-as évek életét, mulatságait és ünnepeit. Bergen történelmének fontos részét élhetjük át itt, hiszen rengeteg épületet úgy őriztek meg vagy építettek újjá, ahogyan az a középkorban is volt.

Bergenben számos múzeum található, némelyik egyedülálló művészeti kincsek otthona míg máshol a város történelmi örökségének széles skáláját láthatjuk. A Hanza Múzeum vagy Bryggens Múzeum egyedülálló történelmi betekintést nyújt Bergen történetébe.

Bergen a családdal

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel Bergen tökéletes hely a gyerekeknek, hiszen rengeteg szórakoztató programlehetőséget tartogat. Nézzük meg a fókákat, pingvineket, krokodilokat a Bergeni Akváriumban vagy fedezzük fel a tudomány és a technológia világát a családdal a VilVite tudományos központban.

Halpiac

Bergen, a fjordok kapuja - OTP TravelA festői bergeni halpiac Norvégia egyik leglátogatottabb szabadtéri piaca, a város szívében, a fjordok és Bergen hét hegye között található. A bergeni halpiac az 1200-as évek óta a kereskedők és halászok találkozóhelye. Friss halat és tenger gyümölcseit, helyi élelmiszereket, gyümölcsöket, bogyós gyümölcsöket és zöldségeket találunk itt. Számos étterem is található a piacon, ahol a tenger gyümölcseinek gazdag választékát szolgálják fel. A fedett halpiac egész évben, a szabadtéri halpiac pedig május 1-jétől és a nyári időszakban tart nyitva.

Az első bergeni halpiac a bergeni Bryggen mellett, a Nikolaikirkeallmenningben volt. Amikor az 1300-as években a Hanza-szövetség tagjai Bergenbe érkezetek, a terület megtelt német kereskedőkkel és a város gyors növekedésnek indult. Az 1500-as évekig a helyi kereskedők továbbra is a Bryggen területén kereskedtek, de 1541-ben felmerült a piac áthelyezésének igénye, hogy a hanzaiak ne szerezzenek túl nagy hatalmat a város legfontosabb kereskedelmi helye felett. 1556-ban a halpiacot áthelyezték a Vagen belső részébe, azáltal Bergen új központi kereskedelmi helyszínévé vált. A halpiac egyre fontosabbá vált, és az évek során együtt nőtt a környező területtel.

Graffiti szafari

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel Bergen egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem feltétlenül kell múzeumba vagy galériába mennünk ahhoz, hogy nagyszerű művészeti alkotásokat láthassunk. Az egész városban gyönyörű falfestményeket láthatunk világszínvonalú művészek alkotásaival. A Skostredet, Bergen talán legbájosabb bevásárlóutcája ideális kiindulópont ahhoz, hogy felfedezzük Bergen „street art” művészi oldalát.

A hét hegy városa

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel Bergent gyakran "a hét hegy közötti városnak" is nevezik. A legkönnyebben megközelíthető csúcs a Floyen, 320 méterrel a tengerszint felett fekszik. A városközpontból a Floibanen siklóvasút hat perces utazással visz a hegycsúcsra, ahol még egy különleges játszótér is várja a gyermekeket, izgalmas akadálypályával az erdőben.

Bergen, a fjordok kapuja - OTP Travel
A hét hegy közül a legmagasabb az Ulriken, 643 méterrel a tengerszint feletti magassággal. Ezt a csúcsot is könnyen elérhetjük az Ulriken felvonónak köszönhetően. Az Ulriken csúcsán állva, a tengerre, a szigetekre, a hegyekre és a fjordokra nyíló kilátással megérthetjük, miért nevezik Bergent gyakran a fjordok fővárosának.

Csoportos ajánlataink