A Geiranger-fjord - a fjordok celebje

A Geiranger-fjord - a fjordok  celebje - OTP Travel utazási Iroda
Norvégia egyik leglátványosabb fjordja a környezettudatos turisták mekkája.

A terület egyedülálló természeti környezete jégkorszakok során alakult ki, amikor a gleccserek mély fjordokat vájtak ki és magas hegyeket formáltak. Természeti szépségét tekintve nem meglepő, hogy a Geiranger-fjord gyakran szerepel a világ leglátványosabb helyeit felsoroló listákon.

Vízesések földje

A Geiranger-fjord - a fjordok  celebje - OTP Travel utazási Iroda Lenyűgöző vízesések zúdulnak le a meredek hegyoldalakon. A híres vízesések, a De syv sostrene - Hét nővér, a Friaren - A kérő és a Brudesloret - A menyasszonyi fátyol pehelykönnyű ködben zubognak le a fjordok oldalán, miközben a szivárvány színeinek véget nem érő látványát nyújtják. A táj szépségének megcsodálása mellett számos lehetőség kínálkozik túrázásra és egyéb szabadtéri szórakozásra.

A Fosseråsa az egyik legszebb és legjobban kiépített gyalogút Geirangerben. Az ösvény Geiranger központjától a Storsaeterfossenig vezet, mely egyike a világörökségi település számos fenséges vízesésének. A népszerű Storsaeterfossen-vízeséshez vezető út, ahol az ösvény valójában a zuhatag mögé vezet, Geiranger egyik leggyakrabban használt sétaútvonala mely igen népszerű a turisták körében.

Eiranger Skywalk – Dalsnibba

A Geiranger-fjord - a fjordok  celebje - OTP Travel utazási Iroda Európa legmagasabban fekvő fjordját tekinthetjük meg madártávlatból. A világ egyik legszebb kilátása vár 1500 méterrel a tengerszint felett ebből a különleges kilátóból. A fizetős út, a Nibbevegen, az 1038 méter tengerszint feletti magasságban fekvő Djupvasshytta-tól a kb. 1500 méter magasan fekvő Dalsnibba kilátópontig vezet. Az út időjárási viszonyoktól függően május közepén/végén nyílik és októberben zárul. A legmagasabb ponton egy modern kiszolgálóépület található egy kis szuvenírbolttal és illemhelyekkel. A Dalsnibba felé vezető úton új automata fizetőállomást telepítettek, így az út a nap minden órájában nyitva van.

Fenntartható úti cél

A Geiranger-fjord - a fjordok  celebje - OTP Travel utazási Iroda Geiranger megkapta a fenntartható desztináció minősítést, mely olyan úti célnak adható jóváhagyási pecsét, akik a turizmus negatív hatásainak csökkentésén fáradoznak annak érdekében, hogy az ide érkező a legcsodálatosabb és legegyedibb élményeket kapja, amiről valaha is álmodott. Ha úgy döntünk, hogy egy fenntartható úti célba utazunk, akkor segítünk megőrizni a helyi történelmi és kulturális örökséget, és egyúttal támogatjuk a közösségeket, a hagyományokat, a természetet és a környezetet. A gasztronómiára jellemző, hogy olyan ételeket szolgálnak fel, melyeket az adott területen szüretelnek, termelnek és készítenek. A Geiranger-fjordban ma már elhagyatott fjordgazdaságok egy másik korról és életmódról mesélnek. Meglátogathatunk néhány olyan régi farmot, mint például Skagefla, Knivsfla, Blomberg, Matvik, Syltevik és Westeras.

Csoportos ajánlataink