Egy csipet Mexikó, Costa Maya

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ismerje meg a hajóutak egyik népszerű megállóhelyét, Costa Mayát.

A Quintana Roo déli részén található Grand Costa Maya a mexikói Karib-tenger egyik rejtett gyöngyszeme. A régió kapuja Quintana Roo fővárosa, Chetumal, amelynek neve maja nyelven azt jelenti "a vörös fa helye".

Chacchoben

Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda
Cannes - a franciák csillaga - OTP Travel utazási Iroda

Chacchoben maja romok egy ősi város lenyűgöző maradványai a mexikói Costa Maya közelében. Ez az egyik legjobb maja romváros Mexikóban, amelyet meglátogathatunk. Chacchoben ősi régészeti lelőhelye környékén i. e. 200 körül telepedtek le először emberek, épületei pedig i. sz. 700-ból származnak. Neve maja nyelven "A vörös kukorica helye" vagy "A vörös kukorica földje", és ez Costa Maya legnagyobb és leglátogatottabb maja romvárosa. Bár a romok nagyrészt feltáratlanok, így a mai napig folytatják ezt a munkát. Szertartási központ volt, számos fontos rituálé zajlott a Chacchoben-templomokban. Ősi maja zarándokhely volt, még a maja civilizáció bukása után is. Miután a területet elhagyták, több száz éven át benőtték fák és növényzet. 1942-ben egy maja férfi újra felfedezte a romokat, és úgy döntött, hogy családjával letelepszik a romhalmokon. Ez a hely lakottá vált, és ez a helyi család otthona és farmja lett. Bár ezekről az ősi maja romokról 1962-ben egy levélben röviden beszámoltak, csak 1972-ben jelentette őket egy régész a mexikói kormánynak. Az amerikai régész, Dr. Peter Harrison akkor bukkant Chacchobenre, amikor helikopterről felmérte a területet.Dr. Harrison akkoriban a torontói Royal Ontario Museumnak dolgozott, és ő készítette el az első térképeket Chacchobenről. Megismerkedett a helyszínen élő maja családdal is, és végül őket nevezték ki a helyszín tiszteletbeli őrének. 1994 és 2002 között a helyszínt a restaurálás idejére lezárták a nagyközönség elől. Napjainkban tágas terek, három feltárt piramis, valamint a legnagyobb piramis tövében egy nagy sztélét (kőlapot) lehet megnézni, amely maja hieroglifikus feliratokat tartalmaz.

Chetumal

Cannes - a franciák csillagaA Riviera Mayától és Maya Kaantól délre, a Grand Costa Maya mentén található Quintana Roo fővárosa, Chetumal. A Belize határához közeli Chetumal kisvárosi hangulatot, kihagyhatatlan látnivalókat és szálláshelyeket kínál. A Museo de la Cultura Maya azaz maja kultúra múzeuma a legnagyobb Quintana Roo államban. A Museo de la Ciudad eközben Chetumal történetét mutatja be, az alapítástól kezdve a kasztok háborúján, a terület létrehozásán és visszaszerzésén át a szokásokig és hagyományokig. Az öbölparti Boulevard Bahía - mindössze 10 perces sétára a legtöbb szállodától és a piactértől - remek hely, ahol leülhetünk, és megnézhetjük a napfelkeltét vagy a naplementét. A körút a város régi építészetéből is ízelítőt nyújt - hangulatos, angol stílusú faházak, amelyek a szomszédos Belize-re gyakorolt brit befolyás maradványai. Az öböl mentén álló egyik ilyen épületben található Payo Obispo makett a város múltjára utal, amikor a XX. században még Payo Obispo néven futott, és csak egy színes épületekből és földutakból álló kisváros volt.

Fedezze fel a természetet

Cannes - a franciák csillagaTöltsük a napot a Payo Obispo Állatkertben, ahol több mint 50 lepke-, hüllő-, emlős- és madárfajban gyönyörködhet, játszhat az interaktív farmon, vagy kötélpályán próbálhatja ki ügyességét. A Yook'ol Kaab Planetárium egy másik szórakoztató program Chetumalban, különösen a családok számára. Chetumalban keveredik a történelem és a természet, és dzsungel veszi körül, amely olyan távoli régészeti lelőhelyekre vezet, mint Kinichná, Chacchobén, Kohunlich,Oxtankah és Dzibanché, Quintana Roo déli részének egyik legnagyobb és legfontosabb lelőhelye. Egy órányira Chetumaltól, Bacalarba a gyönyörű Hét színű lagúnát találja.

Csoportos ajánlataink