Alaszka, a gleccserek földje

Alaszka a hosszúszárnyú bálnák és a barnamedvék otthona. Fedezze fel ezt az érintetlen világot.

Alaszka természeti szépsége annyira lennyűgöző, hogy elmesélni képtelenség, mindenképpen látni kell. Az itt található gleccserek sokszor nagyobbak, mint egy amerikai állam, ami jól mutatja az alaszkai vadon grandiózus méreteit. Összegyűjtöttük Alaszka legszebb helyeit, melyeket mindenképp érdemes bakancslistánkra tűzni.

Juneau

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Alaszka állam fővárosa egyben az egyik legszebb város és az állam egyik leglátogatottabb települése is. Juneau belvárosa a Juneau-hegy, a Roberts-hegy és a Gastineau-csatorna között fekszik. A szűk utcák labirintusában új épületek, régi kirakatok és a város aranybányászatából származó, XIX. század eleji építészeti stílusú házak keveredését láthatjuk. Mivel Juneau nem megközelíthető közúton, ez az egyetlen olyan tagállami főváros az Egyesült Államokban, amelyet csak repülővel vagy hajóval lehet megközelíteni. A Stephen’s Passage-on hajózva - mely az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található - megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek az emberekhez. A környék legszebb gleccsere a Mendenhall, mely a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait.

Glacier Bay

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel A UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay a tengerjáró hajók koronaékszere, és álomszerű úti cél mindazok számára, akik szeretik a természetet. Hét fjord nyúlik ki a hegyekből és a tengerben a kék minden árnyalatában és formájában pompázó jéghegyek varázsolják festőivé a tájat. Ez az a látkép, mely a Glacier Bay Nemzeti Parkot és Természetvédelmi Területet világszerte is ismert jeges vadonná teszi. A fjordok 100 kilométer hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, melyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. Mind közül a leglátványosabb a 34 kilométer hosszú Margerie gleccser, mely 3-4 métert halad előre naponta. Ismertebb gleccserek közé tartoznak a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A Glacier-öböl a hosszúszárnyú bálnák, disznódelfinek, tengeri vidrák, barna és fekete medvék, farkasok, jávorszarvasok és hegyi kecskék élőhelye.

Icy Strait Point

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Az Icy Strait Point az alaszkai őslakosok tulajdonában és üzemeltetésében van, és minden nyereség közvetlenül Hoonah közösségét támogatja, Alaszka legnagyobb tlingit őslakos faluját.

Több mint 30 izgalmas túrával, egy felújított 1912-es lazackonzervgyárral és múzeummal, tanösvényekkel, sőt még stranddal is várja a látogatókat. Icy Strait Point a kalandok kikötője, repüljünk le a világ legnagyobb zipline pályáján, figyeljünk bálnákat Port Frederick és Point Adolphus tápanyagban gazdag vizében, vagy lessük meg a környéken élő barnamedvéket. A Chichagoff-sziget több barnamedvének ad otthont, mint embernek, hatalmas sasok köröznek a fejünk felett, és rendszeresen láthatunk bálnákat a parttól nem messze. A dús, buja erdővel körülvett, ködbe burkolózó hegyek látképével a turisták elmerülhetnek a vadon érintetlen szépségében.

Ketchikan

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Alaszka "első városaként" ismert, mivel az Inside Passage déli csücskénél fekszik - ez az első város, ahová a hajók többsége érkezik, és sok látogató számára ez az első találkozás Alaszka szépségével és fenségével. Ketchikan három dologról ismert: a lazacokról, az idilli tájról és a hihetetlenül gazdag alaszkai bennszülött kultúráról.

A belváros a fő kereskedelmi negyed, ahol két nagy kikötő, több sétahajó-kikötő és Ketchikan fő látnivalói található, köztük a történelmi Creek Street, a Ketchikan Creek fölé cölöpökre épített festői sétány. A Creek Street 1954-ig Ketchikan híres vöröslámpás negyedének számított. Ma az utca művészeti galériáknak, ajándékboltoknak, könyvesboltoknak és éttermeknek ad otthont, és a fotósok egyik kedvenc témája.

Kodiak-sziget

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Kodiak a hatalmas barnamedvék és a jövedelmező rákhalászat földje, ahol zöldellő hegyek ölelik körbe a csendes, félhold alakú öblöket. Az Egyesült Államok második legnagyobb szigete a legautentikusabb Alaszkát mutatja be. Az érintetlen vadonban barna medvéket megfigyelni vagy horgászni felejthetetlen élmény, de a sziget más izgalmas látnivalókat is tartogat, köztük gyönyörű, hagymakupolás orosz templomokat.

Denali Csillagvonat

Hajó a hajóban: luxus a tengeren - OTP Travel Az Egyesült Államok legészakibb vasútvonala az aranykor mérnöki munkájának egyik diadala volt. Közel egy évszázaddal később a Denali Star egy luxusvonat lett, mely az Anchorage és Fairbanks közötti útvonalon közlekedik. Útközben vibráló vadvilágot, apró városokat és lenyűgöző szurdokokat láthatunk, ha szerencsénk van még a Denali 6190 méteres hófödte csúcsát is megpillanthatjuk.

Csoportos ajánlataink