ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA - GLECCSEREK FÖLDJÉN

Alaszka Gleccserek földjén

Életre szóló kalandra hív a Princess Cruises hajótársaság alaszkai hajóútja a gyönyörű Ruby Princess fedélzetén. Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tagállama a messzi északon, távol a civilizációtól a világon egyedülálló természeti látnivalókban és élményekben részesíti látogatóit. Juneau szárazföldön „megközelíthetetlen” városa, a lélegzetelállító Tracy Arm fjord, a hosszúszárnyú bálnák látványa a Stephen’s Passage-on áthaladva csupán ízelítő az alaszkai hajóútból, melyet természettudós és indián mesemondó előadása tesz még színesebbé.
Alaszka csak arra vár, hogy felfedezzék!

1. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Budapest – San Francisco

Elutazás a reggeli órákban Budapestről San Franciscóba repülőgéppel, átszállással. Érkezés kora délután, majd transzfer a szállodába. San Francisco Kalifornia állam egyik legszebb városa, mely a kanyargós utcáktól a nyüzsgő tengerparti sétányokon át a viktoriánus épületekig számos izgalmas látnivalót kínál. Délután pihenés, vagy a város egyéni felfedezése. Szállás San Franciscóban a Fisherman’s Wharf negyedben.


2. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

San Francisco

Reggelit követően a város főbb látnivalóinak felfedezése. San Francisco egyik nevezetes jelképe a Golden Gate híd, mely már messziről látható a város számos pontjáról. A 4 km²-en elterülő Golden Gate Parkban a világ különböző tájairól származó növények és kertek várják a látogatókat, mint a japán tea-kert, a romantikus Shakespeare-kert, vagy a holland tulipán-kert a szélmalommal. Rövid megálló a képeslapokról és filmekből jól ismert „Festett Hölgyek” színes házsoránál. A város egyik mozgalmas központja a Union tér, ahol üzletek sora és változatos éttermek fogadják a látogatókat. Ebéd egy helyi étteremben, majd a városnézés utolsó állomása, az Alcatraz-sziget következik, mely ma már múzeumként szolgál. A sziget robusztus épülete volt már katonai erődítmény és világítótorony is, de világszerte ismertté a közel 30 évig itt működő szövetségi börtön és hírhedt rabjai tették - az egyik leghíresebb közülük Al Capone volt. A börtön és a sziget bejárása után visszahajózás a kikötőbe, majd séta a szállodába.


3. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

San Francisco

Reggeli után rövid szabadprogram, majd transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.


4-5. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Tengeren

Két napos hajózás a tengeren Icy Strait Point irányába. Ezeken a napokon lehetőség nyílik a Ruby Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A fedélzeten 3 fő – és több à la carte étterem ínycsiklandó különlegességeit kóstolhatják meg az utasok. Az olasz konyha specialitásait a Sabatini’s étterem kínálja, míg a tenger gyümölcseit és a grill ételek legjavát a Crown Grill éttermében próbálhatják ki a gasztronómia szerelmesei. Az International Café kiváló választás egy finom kávé, szendvics vagy sütemény elfogyasztásához. A Movies Under the Stars szabadtéri filmszínházban a legújabb filmeket vetítik és pattogatott kukoricával teszik még tökéletesebbé a moziélményét. Mindezeken felül medencekomplexum, jacuzzik, spa-központ, edzőterem, kaszinó, internetsarok, könyvtár és üzletek széles választéka szolgálja a vendégek kényelmét. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Icy Strait Point

Kora délután kikötés Alaszka legnagyobb Tlingit falujának közelében Icy Strait Point-ban. A tlingit község Hoonah, jelentése „falu a szikla mellett”, a Huna Tlingit otthona, akik évezredek óta megszállták ezt a területet. Hoonah felfedezése egyénileg. A hajótársaság számos programot kínál, melyre egyénileg a hajón lehet jelentkezni. Néhány a választható kirándulások közül: az alaszkai vadon felfedezése terepjáróval vagy A T V kisautókkal, törzsi tánc show halvacsorával, kirándulás a vadonban, bálna les, kajakozás és zip-line-ozás. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Juneau

Kikötés a kora reggeli órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A csatorna az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található; nevét 1794-ben kapta Sir Philip Stephensről. A fedélzetről megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően partraszállás Colt-szigetén, ahol ebéd egy helyi étteremben. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazás az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpont felkeresése. A gleccser a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Glacier Bay Nemzeti Park

Érkezés a kora reggeli órákban. Panoráma hajózás az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjord található. Itt láthatók a világ talán leglenyűgözőbb gleccserei, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilág. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, melyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. Mind közül a leglátványosabb a 34 km hosszú Margerie gleccser, mely 3-4 métert halad előre naponta. Ismertebb gleccserek közé tartoznak a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, hajózás egy újabb csodához a College Fjordhoz. Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Ketchikan

Érkezés a kora reggeli órákban Ketchikanba. A tervezett félnapos fakultatív program során a Misty fjordot tekintheti meg a csoport Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jégvájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy tlingit indián mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.


10. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Tengeren

Egész napos hajózás Victoria irányába. Pihenés, a hajó nyújtotta szolgáltatások felfedezése. Vacsora és szállás a hajón.


11. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Victoria

Kora reggel kikötés Victoriában. A régi világ varázsát árasztó, színes és illatos virágokkal tarkított város legszebb látnivalói a Beacon Hill zöldellő parkja, a Royal British Columbia múzeum, a Parlament, az Empress Hotel borostyánnal befutott épülete, valamint az ámulatba ejtő Butchart Kertek. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a csoport Kanada Nemzeti Történelmi Emlékhelyét, a Butchart Kerteket keresi fel. A Butchart család az egykori kőbánya területén alakította ki a szinte egész évben virágzó, színpompás kertet. Visszautazás Victoria kikötőjébe. Vacsora és szállás a hajón.


12. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Tengeren

Egész napos hajózás San Francisco irányába. Pihenés, a hajó nyújtotta szolgáltatások felfedezése. Vacsora és szállás a hajón.


13. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

San Francisco

Kikötés a reggeli órákban. Délelőtt kijelentkezés a hajóról, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a kora délutáni órákban.


14. nap

Alaszka – Gleccserek földjén - OTP Travel Utazási Iroda

Budapest

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Időpont:

Előkészületben: 2023 nyár


Minimum létszám: 16 fő


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőjáratokkal, átszállással Budapest – San Francisco – Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 2 éjszakai szállás San Franciscóban reggelivel
   
 • 10 éjszakai szállás a hajón kétágyas balkonos kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • egész napos városnézés San Franciscóban ebéddel
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
   
 • fakultatív programok

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Vízum: a biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet a részvételi díj nem tartalmaz.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

- Juneau
- Ketchikan
- Victoria


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

ALASZKA - GLECCSEREK FÖLDJÉN


Indulási kikötő:San Francisco
Hajó:Ruby Princess

Katalógus ár: érdeklődésre

Kanada
Vancouver (BC)
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Alaszka gleccserek földjén
Szervizdíj a helyszínen fizetendő: kb. 102 USD/fő
Adatok betöltése folyamatban...