ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA GLECCSEREK FÖLDJÉN

Alaszka Gleccserek földjén

Életre szóló kalandra hív a Princess Cruises hajótársaság alaszkai hajóútja a gyönyörű Emerald Princess fedélzetén. Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tagállama a messzi északon, távol a civilizációtól a világon egyedülálló természeti látnivalókban és élményekben részesíti látogatóit. Juneau szárazföldön „megközelíthetetlen” városa, a lélegzetelállító Tracy Arm fjord, a hosszúszárnyú bálnák látványa a Stephen’s Passage-on áthaladva és a híres White Pass festői vasútvonala csupán ízelítő az alaszkai hajóútból, melyet természettudós és indián mesemondó előadása tesz még színesebbé. Alaszka csak arra vár, hogy felfedezzék!

1. nap

Budapest-Seattle

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal Seattle-be. Érkezés után transzfer a szállodába.


2. nap

Seattle

Reggelit követően szabadidő, majd a kora délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Egész napos hajózás a tengeren Ketchikan irányába. Pihenés a hajón.

Ezen a napon lehetőség nyílik az Emerald Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre.


4. nap

Ketchikan

Érkezés a kora reggeli órákban Ketchikanba. A félnapos fakultatív program során a Misty fjordot tekintheti meg a csoport Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jégvájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy Tlingit mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és a történelembe.


5. nap

Tracy Arm Fjord

Hajózás a Juneau közelében található Tracy Arm Fjordban, amely Benjamin Franklin Tracy haditengerészeti miniszterről kapta nevét a II. világháborút követően. A lélegzetelállító fjord hosszúsága 48 km, melynek mintegy egynegyedét borítja jégtakaró. A végében található északi és déli Sawyer gleccserek élővilága igen gazdag: fekete- és barnamedvék, szarvasok, farkasok, valamint olyan különleges madárfajok otthona, mint a sarki csér. Kikötés a kora délutáni órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Félnapos fakultatív kirándulás, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A csatorna az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található; nevét 1794-ben kapta Sir Philip Stephensről. A fedélzetről megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően partraszállás Colt-szigetén, ahol ebéd egy helyi étteremben. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazás az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpont felkeresése. A gleccser a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait.


6. nap

Skagway

Kikötés a kora reggeli órákban Skagway-ben. A reggelit követően kezdetét veszi az egész napos fakultatív program, elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Itt helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe.


7. nap

Egész napos hajózás a tengeren Victoria irányába. Pihenés a hajón.

Ezen a napon lehetőség adódik pihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élmények sokaságát, vagy bekapcsolódni a hajó által szervezett számtalan program valamelyikébe.


8. nap

Viktória

Az esti órákban érkezés Victoriába. A csendes-óceáni partvidék egyik legrégebben alapított városa nevét 1837-ben, Viktória brit királynőről kapta. A félnapos fakultatív kirándulás során a csoport Kanada Nemzeti Történelmi Emlékhelyét, a Butchart Kerteket keresi fel. A Butchart család az egykori kőbánya területén alakította ki a szinte egész évben virágzó, színpompás kertet. Visszautazás Victoria kikötőjébe.


9. nap

Seattle

Érkezés a kora reggeli órákban Seattle-be. A reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos gyalogos és autóbuszos városnézés Seattle városában, majd kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás európai átszállással.


10. nap

Seattle-Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. június 2.- június 11.(9 éjszaka)

Vízum: az új, biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.


Az ár tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Seattle – Budapest útvonalon, turista osztályon
transzfer autóbusszal,
1 éjszakai szállás Seattle-ben reggelis ellátással,
7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában teljes ellátással és korlátozott italfogyasztással,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
magyar idegenvezetés,
audioguide használata a fakultatív kirándulások során.
Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 240.000,- Ft /fő,
A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (95 USD/fő)
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Ketchikan / 76 000,- Ft/fő

Időtartam: fél nap

A kaland már akkor kezdődik, amikor Ketchikan festői kikötőjét elhagyva, színes halászhajók és hidroplánok között elhajózunk olyan élmények felé, melyeket soha nem felejtünk el. Hajónk szinte „repül” a vízen, miközben elhaladunk a Revillagigedo csatornát szegélyező szaggatott partvonal előtt. A hajó felkészült, segítőkész legénysége tájékoztatást ad a tenger és a partvidék élővilágáról és a látnivalókról. A Behm csatornába hajózva körbevesz minket a Misty Fjord ősi, háborítatlan szépsége. A hajóút során megállunk, hogy megfigyelhessük egy fehérfejű rétisas fészket, egy Tlingit sziklarajzot és a smaragdszínű tengerből kiemelkedő hatalmas, vulkanikus tornyot, a New Eddiystone Rock-ot. A Rudyerd öbölben ,a jég által kivájt vízi úton kényelmesen hajózva hallgathatjuk a sziklák üregeiben fészkelő madarak énekét, arcunkon érezhetjük a csillogó vízesések könnyű páráját.

Visszaúton Ketchikanba könnyű ebédet fogyasztunk, miközben bálnákat, fókákat, sasokat és egyéb vadon élő állatokat figyelhetünk meg. Az út során egy bennszülött mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és történelembe, de lehetőség van a túrával kapcsolatos videó film megtekintésére is.

Megjegyzés Az út során gyakran lehet látni a vadvilág állatait, de látványuk nem garantált. Réteges, meleg öltözet javasolt,hogy a nyitott fedélzeten zavartalanul élvezzék a megfigyelést és a fotózást. A kiránduláson biztosítunk látcsövet és ajándék térképet az útvonalról A könnyű ebéd tartalma : halleves, vegetáriánus csili, sütemény, füstölt lazac kétszersültön,kávé,tea, forró csokoládé, víz. 

Tracy Arm Fjord/Juneau / 79 000,- Ft/fő

Időtartam: kb. 6,25 óra

Rövid autóbuszos utazást követően érkezünk meg Auke Bay-be, ahol felszállunk egy speciálisan az alaszkai vizekre tervezett katamarán hajóra. A tágas, kényelmes, meleg kabin panoráma ablakaiból megcsodálhatjuk a hósapkás hegycsúcsokat és a gleccsereket, miközben a tapasztalt kapitány vezetésével hajónk a szigetek szabdalta Stephens Passage vízén úszik. A fedélzeten egy természettudós ad ismertetést a környező vadvilág élőhelyeiről és az állatok szokásairól. A látcsőnek és a fényképezőgépnek mindig kéznél kell lenni, hiszen bármikor láthatunk Steller oroszlánfókát, Dall barna delfint, fehérfejű sast, Sitka fekete farkú szarvast és néhanapján még medvét is. Természetesen egy bálna les sem lenne teljes anélkül, hogy ne látnánk bálnát. Mi annyira bízunk az alaszkai legénység ügyességében, hogy ha a kiránduláson nem látunk bálnát, a visszaérkezéskor 100 $ visszatérítést adunk. De ne nagyon reménykedjenek, mert az utóbbi 15 évben minden kiránduláson felbukkant egy bálna ! Juneau közelében a Passage belső vizei nagyon kedvező élőhelyet biztosítanak a púpos bálnáknak. Ezek a varázslatos emlősök a nyári hónapokat az élelemben gazdag vizekben töltik, mielőtt Hawaii felé vennék az irányt ,hogy szaporodjanak. A bálnáknak sajátos légzési ciklusuk van, ez tipikusan 4-6 percig tart; gyors egymásutánban jönnek a felszínre hogy pótolják az oxigént, majd farkuszonyukkal intenek és eltűnnek a mélyben élelem után kutatva. A látcsőnek és a kamerának mindig kéznél kell lenni. A hajóút befejeztével partra szállunk a Colt szigeten, ahol az Orca Point Lodge-ban pompás lazac ebéd vár, grillezett alaszkai vadlazac,csirke kebab, vegyes zöldség,rizs, káposzta saláta,frissen sült péksütemény és desszert.

Ebéd után lehetőség nyílik a sziget és a tenger élővilágának megfigyelésére,vagy sétálni, kikapcsolódni a tengerparton, mielőtt újra hajóra szállunk és visszatérünk Auke Bay-be. A felejthetetlen nap harmadik eseménye a világhírű Mendenhall gleccser, ahová autóbusszal utazunk. Az autóbuszon ismertetést kapunk a gleccser történetéről, amely közel 3000 évvel ezelőtt, a kis jégkorszak során alakult ki a Juneau fölötti jégmezőn. A szemközti,jéghegyekkel tarkított tó mellől kiválóan megfigyelhető, ahogyan a gleccser nagy erővel vág magának utat a tenger felé. A terület geográfiai viszonyainak és különleges klímájának köszönhetően a gleccser sokkal hosszabb életű lesz, mint észak Amerika más gleccserei. Fennmaradása hozzásegít ahhoz, hogy jobban megértsük múlt, jelen és jövő éghajlati változásait. A völgy feletti sziklában épült a látogatóközpont, ahol interaktív kivetítők és az U.S. Erdészeti szolgálatának munkatársai segítségével mélyebb betekintést nyerhetünk ennek a lélegzetelállító természeti jelenségnek az életébe. A látogatóközpont óriási panoráma ablakaiból zavartalan kilátás nyílik a gleccserre és a környező túra útvonalakra. Látványos, pihentető autóbuszos utazás zárja ezt az emlékezetes napot.

Megjegyzés: Réteges, meleg öltözet javasolt. A túra sorrendjében lehet változás. A túra szervezője speciális engedéllyel rendelkezik a a Tongass nemzeti erdőbe való belépésre. A túra nem tartalmaz sétát a gleccseren. A gleccser meglátogatása egyénileg történik, mert a gépkocsivezető nem jogosult túravezetésre. A kiránduláson biztosítunk: látcsövet és ajándék térképet az útvonalról Ebéd: frissen grillezett alaszkai lazac, csirke kebab, vegyes zöldség, rizs, káposzta saláta, péksütemény, desszert, kávé, tea, kakaó, víz.

Skagway / 76 000,- Ft/fő

Időtartam: egész nap

A varázslatos természeti környezetben fekvő Skagway különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. A Yukon kapujaként is ismert város kulcsszerepet játszott az 1897-1898-as Klondike-i aranyláz idején. A kikötőben autóbuszra szállunk és a deszkajárdák és ál homlokzatú épületek szegélyezte utcákon keresztül 105 km-t utazunk a kanadai Yukonba. Az aranyásók által a nagy aranyláz idején használt útvonallal párhuzamosan utazunk a festői Klondike főútvonalon. 1003 m magasságig emelkedünk a White Pass csúcsra,ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a bámulatos hegyekre, gleccserekre és a lépcsőzetesen alázúduló vízesésekre. Az úton az idegenvezető történeteket mesél arról, hogy milyen nehézségeket kellett leküzdeniük egykor az utazóknak. A White Pass-t elhagyva a buja tengerpartot felváltja Kanada zord szépségű vidéke. A Tormented völgyként ismert gleccser vidéken utazunk keresztül, a Yukon folyót tpáláló tavak füzére mentén. Útközben több alkalommal is megállunk, hogy fotókon örökíthessük meg a látványt.

A Caribou Crossing Trading Post-nál ízletes ebéd vár ránk: csirke barbecue és házi készítésű fánk, amelyből mindenki annyit ehet, amennyit csak akar. Ebéd után megtekintjük a Yukon tartomány vadvilágát bemutató múzeum gazdag gyűjteményét. Láthatjuk a múlt és jelen teremtményeit: sztyeppei bölényt, grizzly medvét, óriás jávorszarvast, gyapjas mamutot és a világ legnagyobb sarki medvéjét. A Caribou Crossing legújabb kiállításán megismerkedhetünk a Királyi Kanadai Lovasrendőrség történetével, és megtudhatjuk, milyen szerepet játszottak a Klondike aranyláz idején. Meglátogatjuk a szánhúzó kutyák faluját, ahol találkozhatunk a kiképzőkkel és fényképet is készíthetünk a kutyákkal és kölykeikkel. Külön díj fizetése ellenében lehetőség van a kutyaszán kipróbálására. Ez a látogatást gyermekek és felnőttek egyaránt kedvelni fogják. Megállunk a Bennett tó partján lévő, idilli fekvésű Carcoss bennszülött falunál.
Itt szabad idő van vásárlásra és a környék felfedezésére. Az ajándékboltban egyedi művészeti alkotások, helyi készítésű hiteles ajándéktárgyak találhatók: kézzel készített bőr tárgyak, faragott szappanok, bennszülött maszkok.

Utunkat a Brit Columbiai Fraserbe folytatjuk, ahonnan a híres White Pass vasúttal utazunk vissza Skagway-be. A White Pass & Yukon Road vasútvonal 1898-ban a Klondike-i aranyláz idején épült, hogy az aranyásók el tudjanak jutni a céljukhoz. A keskeny távú vasút a tengerszintről 1000 méteres magasságig emelkedik az első 44 km-en. Egy mérnöki csoda, 2 alagúton, magas hidakon halad keresztül. A teljesen felújított, kényelmes, panoráma ablakos kocsikat dízel mozdonyok húzzák. A 44 km-es úton lélegzetelállító látványban lesz részünk, vízesések, hegyek, gleccserek tárulnak a szemünk elé, és a felejthetetlen '98-as Klondike ,tisztelgés a szerencsét próbáló optimista aranyásók előtt.

Megjegyzés: A túra belép Kanadába, ezért minden utasnak útlevél szükséges. Bizonyos országok állampolgárainak a Kanadába való belépéshez vízum szükséges, erről a www.cic.gc.ca/english/visit/visas/asp oldalon lehet tájékozódni.
A kiránduláson biztosítunk : All Aboard vasúti magazin és palackozott víz a vonaton Étkezés: csirke barbecue, sült krumpli, péksütemény, házi készítésű fánk, kávé, tea. Vegetáriánusoknak indiai dahl leves. Kíséret nélküli kiskorú: 18 év alatti gyermekek csak szülővel vagy kísérővel vehetnek részt a kiránduláson. 

Viktória / 29 000,- Ft/fő

Időtartam: fél nap

Autóbusszal utazunk a Saanich félszigeten lévő,lélegzetelállító Butchart kertekhez, mely Kanada Nemzeti Történelmi Emlékhelye. Rövid utazás után a világ egyik legszebb ,gazdagon pompázó,buja vidékén találjuk magunkat. A 22 hektáros kertben színpompás növényekben, virág ritkaságokban, témák szerint kialakított kertecskékben gyönyörködhetünk. A kertet gyaloghidak, lépcsőzetes vízesések és bájos tavirózsás medencék díszítik. Az 1,75 órás, egyéni séta elegendő idő arra, hogy magunkba szívjuk a csodálatos hely hangulatát, és jut idő a felüdülésre és ajándékvásárlásra is a jól felszerelt ajándékboltban.

Alkonyatkor a kert ezer fényben pompázó csodakertté alakul át, a fények színe és ereje folyamatosan változik. Ez az un. Éjszakai fényjáték egyszerre egyedülálló és lélegzetelállító. A kertek központjában álló Rózsa szökőkút vize táncot lejt a fényben, a hatást különféle szabadtéri események kísérik. A varázslatos este befejeztével a belvároson keresztül visszautazunk a kikötőbe. Megjegyzés: A túra rendszerint este zajlik, amikor a látási viszonyok már korlátozottak,annak ellenére, hogy a kert bizonyos részeiben helyi világítás van. Néhány esetben, nappali kikötésnél a túra napvilágnál zajlik, ezért az éjszakai kivilágításra nem lehet számítani. A túra nincs az ajánlatban május elején és szeptember közepén, amikor a nappali órák száma korlátozott. A kiránduláshoz biztosítunk: Butchart kertek térképet.

Fontos információ

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal. A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben előzetesen min.10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

ALASZKA - gleccserek földjén


Indulási kikötő:Seattle, USA
Hajó:Emerald Princess

Katalógus ár: 659 000 Ft/fő-től

Usa
SEATTLE (WA)
Hajó
Hajó
Nincs

Illetékek: 240 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 95 USD/fő
Időpont és csomag kijelölése