ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA GLECCSEREK FÖLDJÉN

Alaszka Gleccserek földjén

Életre szóló kalandra hív a Princess Cruises hajótársaság alaszkai hajóútja a gyönyörű Coral Princess fedélzetén. Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb tagállama a messzi északon, távol a civilizációtól a világon egyedülálló természeti látnivalókban és élményekben részesíti látogatóit. Juneau szárazföldön „megközelíthetetlen” városa, a lélegzetelállító Tracy Arm fjord, a hosszúszárnyú bálnák látványa a Stephen’s Passage-on áthaladva és a híres White Pass festői vasútvonala csupán ízelítő az alaszkai hajóútból, melyet természettudós és indián mesemondó előadása tesz még színesebbé. Alaszka csak arra vár, hogy felfedezzék!

1. nap

Alaszka Gleccserek földjén

Budapest-Vancouver

Hétfő, augusztus 5.

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással Vancouverbe. Érkezés után transzfer a szállodába.


2. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Vancouver

Kedd, augusztus 6.

Reggelit követően a város főbb látnivalóinak felfedezése. A kirándulás első állomása a Stanley park, mely 130 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A parkban számos látnivaló található: gyönyörű óceán partok, kertek, emlékművek, szobrok, és egy Totem oszlop park, mely közelebbről is megtekinthető. Továbbutazás a kínai negyedbe, melyet a világ egyik legnagyobbjaként és 2011 óta nemzeti történelmi helyszínként tartanak számon. Ezután a bájos történelmi óváros, Gastown megtekintése, ahol viktoriánus házak, virágzó divatüzletek, butikok, galériák és Vancouver legjobb kulináris ételei találhatók. Következő megálló a Granville negyed, mely legfőképp a helyi piacáról, művészeti és kézműves üzleteiről ismert. Városnézés után transzfer a szállodába. Délután szabadprogram.


3. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Vancouver

Szerda, augusztus 7. Indulás: 16.30 óra

Reggeli után rövid szabadprogram, majd transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Tengeren

Csütörtök, augusztus 8.

Egész napos hajózás a tengeren Ketchikan irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik a Coral Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó egyik legnagyobb attrakciója a SeaWalk - ez a hajó jobb oldali oldalán húzódó, fedett, üvegezett fenekű zárt sétány, ahonnan a vendégek drámai kilátásban részesülnek a tenger hullámaira és a horizontra. A „Princess Watercolor Fantasy” a hajó központi medencéjénél kínál nappali és éjszakai előadásokat, mely a szökőkút vízjátékából, különleges zenéből és élő előadókból áll. A Coral Princess nemzetközi ételekkel, tészta-sarokkal és salátabárral várja a vendégeket. Emellett medencék, jacuzzik, kávézó, borbár, medenceparti pizzéria, jégkrém bár, 24-órás szobaszerviz, színházterem, bárok, night klub, szivarszoba, sportpályák, fotó és videó galéria, könyvtár, művészeti galéria, felár ellenében Lotus Spa, kaszinó, internet kávézó, üzletek állnak a vendégek rendelkezésére. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Alaszka hajóút Ketchikan

Ketchikan

Péntek, augusztus 9. Kitötés: 06.30 óra Indulás: 15.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Ketchikanba. A félnapos fakultatív program során a Misty fjordot tekintheti meg a csoport Alaszka egyik leggyorsabb városnéző hajójával. Ketchikan festői kikötőjét elhagyva színes halászhajók és hidroplánok szegélyezik az utat. A hajóút során delfineket, bálnákat és oroszlánfókákat is lehet látni valamint a smaragdszínű tengerből kiemelkedő New Eddystone Rock hatalmas vulkanikus tornyát. A Rudyerd-öbölben a hegyek között kialakult jégvájta vízi úton lassan hajózva vízesések és fészkelő vízimadarak éneke teszi felejthetetlenné a napot. Visszaúton egy könnyű ebéd elfogyasztása közben egy tlingit indián mesemondó avatja be az utasokat a helyi kultúrába és a történelembe. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Alaszka hajóút Juneau

Juneau

Szombat, augusztus 10. Kitötés: 08.00 óra Indulás: 21.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. Félnapos fakultatív kirándulás, mely egy katamarán túrával kezdődik a Stephen’s Passage-on. A csatorna az Alexander-szigetcsoport délkeleti részén található; nevét 1794-ben kapta Sir Philip Stephensről. A fedélzetről megcsodálhatók a hosszúszárnyú bálnák, melyek sokszor igen közel merészkednek a hajóhoz. A bálnákról a legfontosabb tudnivalókat egy helyi természettudós ismerteti. Ezt követően partraszállás Colt-szigetén, ahol ebéd egy helyi étteremben. A szigeten lehetőség nyílik ellátogatni a tenger életét bemutató kiállításra, sétálni a tengerparton vagy pihenni és gyönyörködni a táj szépségében. Visszautazás az Auke-öbölbe, ahonnan a legszebb fotók készíthetők a Mendenhall gleccserről, majd a látogatóközpont felkeresése. A gleccser a kis jégkorszak során formálódott 3000 évvel ezelőtt. A helyi geográfiai viszonyoknak és különleges klímának hála valószínűleg sokkal hosszabb élettartamú lesz, mint más gleccserek és segít jobban megérteni a múlt, a jelen és a jövő éghajlati változásait. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Alaszka hajóút Skagway

Skagway

Vasárnap, augusztus 11. Kitötés: 07.00 óra Indulás: 20.30 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Skagway-ben. A reggelit követően kezdetét veszi az egész napos fakultatív program, elsőként a Yukon kapujaként is ismert Skagway városában, mely különleges helyet foglal el Alaszka történelmében. Az 1897-es Klondike-i aranyláz idején fontos szerepet játszott, mivel több tízezer aranyásó indult innen. Továbbutazás az aranyásók által használt útvonallal párhuzamosan futó Klondike főúton a tengerszint feletti 1003 m magasságban végződő White Pass hegycsúcshoz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a gleccserekre, a lépcsőzetes vízesésekre és hegycsúcsokra. Továbbutazás a Caribou Crossing Trading Post-ba, ahol egy ízletes grillebéd elfogyasztása után a Yukon tartomány legkiterjedtebb vadvilágát bemutató múzeum, majd a szánhúzó kutyák kiképzésére kialakított helyszín felkeresése. Helyszíni fizetés ellenében a kutyaszánok kipróbálására is lehetőség nyílik. Később rövid megálló Carcross városánál, mely korábban a rénszarvas csordák vándorlási területe volt. A túra utolsó állomása a Brit Columbiai Fraser, ahonnan a híres White Pass vasútvonal indul vissza Skagway-be. A vasútvonal azért épült, hogy a szerencsét próbáló aranyásók könnyebben eljuthassanak Klondike-ba az aranyláz idején. A közel 200 km-es, mintegy két év alatt elkészült szakasz a világ egyik legfestőibb útvonala, mely 45 km-en át kanyarog a hegyláncba robbantott keskeny nyomtávú pályán 1000 méteres magasságig, csodálatos panorámát nyújtva a résztvevőknek. A vasútállomásról transzfer a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Alaszka hajóút Glacier Bay

Glacier Bay Nemzeti Park

Hétfő, augusztus 12. Kitötés: 06.00 óra Indulás: 15.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban. Panoráma hajózás az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjord található. Itt láthatók a világ talán leglenyűgözőbb gleccserei, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilág. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, melyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. Mind közül a leglátványosabb a 34 km hosszú Margerie gleccser, mely 3-4 métert halad előre naponta. Ismertebb gleccserek közé tartoznak a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, hajózás egy újabb csodához a College Fjordhoz. Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

ALaszka hajóút College Fjord

College Fjord

Kedd, augusztus 13. Kitötés: 18.00 óra Indulás: 20.30 óra

Késő délután érkezés a festői szépségű College Fjordhoz, ahol a különböző gleccserek Egyesült Államokbeli egyetemek után kapták nevüket: mint a Yale és Harvard gleccser. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között bálnák is felbukkanhatnak. A Fjordot 1899-ben fedezték fel a Harriman expedíció során, melyet Edward Harriman, gazdag vasúti mágnás vezetett. Harriman célja eredetileg az volt, hogy Alaszkában grizzly-re vadászik, ám végül felfogadott egy teljes tudományos csapatot, hogy dokumentáljanak mindent az út során, mely Seattle-től Szibériáig tartott. Továbbhajózás Anchorage irányába.


10. nap

Alaszka hajóút Anchorage

Anchorage – Talkeetna

Szerda, augusztus 14. Kitötés: 12.30 óra

Éjszaka érkezés Anchorage-ba. Kora reggel kijelentkezés a hajóról, majd továbbutazás a Princess panoráma vonatával Talkeetna-ba. A vonat szolgáltatásai között üvegtetős kocsik, nyitott kilátó fedélzet, valamint (felár ellenében) étkezési, italfogyasztási lehetőség áll rendelkezésre. Ezt követően közel 1 órás autóbuszos utazás a Mt. McKinley Princess Lodge-hoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a Denali hegyre, és az alaszkai vadonra. Szállás elfoglalása után szabadprogram. A lodge számos kirándulási lehetőséget kínál, mint például lovaskocsis kirándulás, hajós kirándulások, kajakozás, vadvízi evezés, túrázás lóháton és gyalogosan, a környék repülős vagy helikopteres felfedezése, szánhúzó kutyafarm látogatás, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni.


11. nap

Alaszka hajóút Talkeetna

Talkeetna- Denali

Csütörtök, augusztus 15.

Délelőtt szabad program, majd továbbutazás a Denali Nemzeti Parkba. A 24 585 négyzetkilométeren elterülő változatos vadonban fellelhető a tajga erdő, alpesi élőhelyek és hatalmas havas hegycsúcsok is. Itt emelkedik a maga 6168 méterével Észak - Amerika legmagasabb hegye, a Denali, korábbi nevén McKinley-hegycsúcs. 1988-ban a hegycsúcsot egy magyar hegymászó csapat is meghódította. A Denali Princess Wilderness Lodge a Nemzeti Park bejáratától mintegy másfél kilométerre található. A szállás egyik fő központja a „Nagy szoba”, ahol a 9 méter magas ablakból kitekintve lenyűgöző látvány fogadja a vendégeket. A szálloda shuttle szervize könnyű eljutást biztosít a Park látogatóközpontjába és a Patkó tóhoz.


12. nap

Denali

Péntek, augusztus 16.

Félnapos kirándulás a Denali Nemzeti Parkba és Vadrezervátumba. A park otthona számos vadnak: mint a karibu, jávorszarvas, farkasok, alaszkai vadjuhok, fehérfejű rétisas és grizzly medve. A program első megállója az 1925-ben épült parkőr kabin a Savage kabin, ahol megismertetik a parkőrök múltbeli és jelenlegi életét, munkáját. A Primose hegygerincnél az őslakos alaszkaiak életének bemutatása által az utazók betekintést nyerhetnek a régmúlt idők Alaszkájába. Visszautazás a szállásra, a nap hátralévő részében szabadprogram.


13. nap

Alaszka hajóút Denali

Denali – Fairbanks

Szombat, augusztus 17.

A délelőtt a pihenésé, majd indulás Fairbanksbe, Alaszka legészakibb egyetemi központjába, az „Aranyszív Városba”. Az 1902-ben Felix Pedro által felfedezett Fairbanks, Alaszka második legnagyobb városa. Délután kirándulás lapátkerekes hajóval a Chena folyón az alaszkai vadonon át az aranyláz korába. A folyó menti tábornál a füstölt és szárított lazac elkészítésének fortélyával lehet megismerkedni. Tovább folytatva a hajózást, csodálatos látvány a Chena és Tanana folyó találkozása, vagy ahogy a helyiek mondják „a folyók házassága”. Chena faluban ismerkedés az Athabascan indiánok gazdag örökségével, a földdel és az állatokkal való kapcsolatukkal, valamint a gyöngyökkel díszített bőrből és szőrből készült öltözékekkel. Bejelentkezés a folyóparton található Fairbanks Princess Riverside Lodge szállásra.


14. nap

Alaszka hajóút Fairbanks

Fairbanks

Vasárnap, augusztus 18.

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, szabad program, majd késő este transzfer a repülőtérre.


15. nap

Alaszka hajóút Seattle

Seattle

Hétfő, augusztus 19.

Kora reggel megérkezés Seattle-be, kb. háromórás panoráma városnézés, majd továbbutazás Budapestre.


16. nap

Budapest

Kedd, augusztus 20.

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. augusztus 5-20. (7 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Vancouver + 4 éjszaka Alaszka)

Vízum: a biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba És Kanadába. A beutazáshoz érvényes ESTA és ETA engedély szükséges, melyet a részvételi díj nem tartalmazza.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Vancouver / Fairbanks – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • transzferek légkondicionált autóbusszal,
 • 2 éjszakai szállás Vancouverben reggelivel,
 • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában,
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
 • 1 éjszakai szállás Talkeetnaban önellátással,
 • 2 éjszakai szállás Denaliban önellátással,
 • 1 éjszakai szállás Fairbanksben önellátással,
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • félnapos panoráma városnézés Vancouverben,
 • félnapos kirándulás a Denali Nemzeti Parkban, félnapos hajókirándulás Fairbanksben, félnapos panoráma városnézés Seattle-ben,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (95 USD/fő)
 • Fakultatív programok


A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos információ

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal. A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben előzetesen min.10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

ALASZKA - gleccserek földjén


Indulási kikötő:Vancouver, Kanada
Hajó:Coral Princess

Katalógus ár: 1 696 000 Ft/fő-től

Kanada
Vancouver (BC)
Hajó
Hajó
Nincs
Alaszka gleccserek földjén
Illetékek: 209 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 95 USD/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!