Jamaica ritmusa

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ahogyan Bob Marley mondaná „Egy jó dolog van a zenében: amikor ez üt ki téged, nem érzel fájdalmat.”

Bob Marley és reggae-örökség az első, ami Jamaicáról mindenkinek eszébe jut. A sziget azonban olyan rendkívül népszerű műfajok gazdagságával is büszkélkedhet, mint a dancehall és a dub, valamint a népzene és kevésbé ismert, de nagy hatású műfajok, mint a mento. A legjobb jamaicai reggae élményeket leginkább Kingstonban, a sziget fővárosában lehet megtapasztalni. Elvégre ez a jamaicai zenei kultúra központja, ahol bárok és klubok tucatjai játszanak minőségi dubot, rocksteadyt, reggae-t és ska-t késő estig. A város kiváló múzeumoknak is otthont ad, amelyek olyan zenei ikonok karrierjét mutatják be, mint Bob Marley és Peter Tosh. Csokorba gyűjtöttük azokat a helyeket, melyeket érdemes a zenekedvelőknek bakancslistára tűzni.

Bob Marley Múzeum

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda

A Bob Marley Múzeum a reggae zene legendájának egykori otthonában található Kingstonban. Egy fotógaléria, egy 80 férőhelyes színházterem és egy lemezbolt révén lenyűgöző betekintést nyújt Marley életébe. Láthatjuk kedvenc ruháit, Grammy-életműdíját, valamint számos arany- és platinalemezét bemutató tárlatokat. Még egy életnagyságú hologram is látható a legendáról, mely az 1978-as a One Love Peace koncertet eleveníti fel. A Bob Marley Múzeum megőrizte a ház összes eredeti helyiségét, beleértve a hálószobát és a hangstúdiót is.

Trench Town Kulturális udvar

A Trench Town Kulturális udvar egy nagyszerű hely a jamaicai rocksteady, ska és reggae zene megismerésére. A Trench Town egy 7 tömbből álló lakónegyed, amely az 1940-es évekből származik, szerény házakkal, amelyek közösségi udvarokat vesznek körül. A reggae zene szülőhelyének is tartják, köszönhetően olyan ikonikus neveknek, mint a The Wailers, Bob Marley, Peter Tosh és Anton Ellies. A Trench Town Kulturális udvar élő múzeumként szolgál, ahol megismerkedhetünk a reggae zene egyedülálló történetével. Egy vezetett túra során a környék számos közösségi udvarát, galériáját és kiemelkedő bárját tekinthetjük meg.

Nine Mile

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda A Nine Mile különleges célpont a Bob Marley rajongók számára. A Saint Ann vidéken található falu Marley szülőhelye és végső nyughelye is egyben. Kihagyhatatlan látnivaló a Bob Marley-mauzóleum, amely egy kis kápolnát foglal magában, gyermekkori otthona közelében. Ezen a kis helyen Marley számos gitárját, díját és fényképét láthatod. Nine Mile Kingstontól körülbelül 142 km-re északnyugatra fekszik.

Rockers International Records lemezkiadó

A Rockers International Records egy régimódi zenebolt az Orange Street-en, a Liberty Halltól mintegy 2 háztömbnyire északnyugatra. Ez a családi tulajdonban lévő hely remek hely azok számára, akik neves rock- és reggae-zenészek eredeti bakelitlemezeit keresik. A Rockers International Records szinte olyan, mint egy élő múzeum, köszönhetően az 1970-es évekbeli berendezésnek és hangulatnak. Sok művész gyakran megfordul itt - ha szerencsénk van, összefuthatunk helyi legendákkal.

Rae Town régi slágerei

A Rae Town Old Hits Jamaika egyik legrégebbi rendezvénye, melyet 1982 óta egy helyi csapat szervez. A buli vasárnap esténként a Sabina Parkban, a Kingston Cricket Club mellett zajlik. A Rae Town Old Hits több száz külföldi és helyi reggae-rajongót vonz az 1950-es évektől az 1980-as évekig terjedő ritka felvételekből álló lejátszási listájával.

Peter Tosh Múzeum

A Peter Tosh Múzeumban Jamaica egyik leghíresebb reggae-zenészének különböző tárgyi emlékeit és emléktárgyait tekinthetjük meg. Bár a The Wailers reggae együttes alapító tagjaként ismert, Tosh 1976-os Legalize It! című lemezének megjelenése után kiemelkedő szólókarriert futott be.

Csoportos ajánlataink