Ocho Rios - Jamaica ütőere

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ocho Rios természeti szépségei mindenkit lenyűgöznek!

Ocho Rios Jamaica természeti szépségeinek legjavát sorakoztatja fel. Ökoturisztikai szempontból is kiemelkedő, az ember teljesen ki tud kapcsolódni és ráhangolódni erre a trópusi csodavilágra, előcsalogatni a szigetlakó énjét. Csokorba gyűjtöttük a legnépszerűbb látnivalókat.

Bob Marley Nine Mile Tour

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda
Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda

Köztudott, hogy Kingstonban van a Bob Marley Múzeum, de nem Jamaica déli partja az egyetlen hely, ahol a zene rajongói megismerkedhetnek azzal az emberrel, aki világszerte népszerűsítette a reggae zenét és a rasztafari kultúrát. Mielőtt az ország fővárosában élő szupersztár lett volna, a St Ann-i Nine Mile gyermeke volt. A Bob Marley Nine Mile Tour végigvezet azon a házon, ahol gyermekként született és nevelkedett, mielőtt Trench Townba költözött volna, és felfedezte volna zenei tehetségét. A látogatók megpillanthatják azt a kilátást, amelyet Bob kisfiúként bizonyára több százszor látott. A túra természetesen nem lenne teljes a lemezeket felsorakoztató trófeaszoba vagy a Marley márkájú kávé megkóstolásának lehetősége nélkül. Összességében egy ígéretes utazás a reggae zene rajongóinak a szerény kezdetekről, amelyekből a legenda formálódott.

Dunn's River vízesés

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda A Dunn's River vízesés egyike azoknak a helyeknek, amelyeket az emberek Jamaicával azonosítanak, természetesen nem véletlenül szerepel mindenki bakancslistáján, aki ide látogat. A mintegy 55 méter magas és 180 méter hosszú vízesések teraszosan, óriási, természetes lépcsőkhöz hasonlóan helyezkednek el. A vízesések függőleges szakaszai között több kisebb lagúnát is találunk. A vízesések egy vonzó, fehér homokos strand nyugati végénél ömlenek a Karib-tengerbe. A spanyolok "Las Chorreras"-nak nevezték el a területet, ami azt jelenti, hogy "a vízesések vagy a források". A "Las Chorreras" jelentése az idők folyamán "Ocho Rios"-ra csökkent, ami nyolc folyót jelent, bár valójában csak négy folyó található a területen: a Cave River, a Roaring River, a Turtle River és a Dunn's River. A reklámokban ígért idilli paradicsomi vízeséseket a kalandvágyók végigmászhatják, míg a nyugodtabbak élvezhetik a természetes medencéket, amelyekbe a vízesés ömlik, vagy sétálhatnak a szomszédos strandon. Kézműves piacokat is találunk, ahol művészeti alkotásokat vásárolhatunk , és megkóstolhatjuk a jamaicai konyha ízeit.

Zöld Grotto barlang

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda A kalandos barlangászathoz fejlámpát, ruházatot biztosítanak, miközben a föd alatti misztikumba repítenek bennünket, hogy megismerjük a fegyver- és rumcsempészet történetét. A XVII. században, amikor az angolok megszállták Jamaica szigetét, a Zöld Grotto barlangot az országból elűzött spanyolok rejtekhelyként használták. A XX. század közepén, a két világháború között a Kubába irányuló fegyvercsempészek használták. A második világháború utolsó éveiben a jamaicai kormány használta a barlandgot a hordókban tárolt rum raktáraként. A labirintus szerű mészkőbarlangban egyedülálló sziklaalakzatokat, cseppköveket és sztalagmitokat csodálhatunk meg.

Mystic Mountain

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási Iroda A Mystic Mountain a szabad természetet és a vidámparki tevékenységeket ötvözi. Az egyik fő attrakció a Sky Explorer ülőlift, amely ízelítőt nyújt a csodálatos kilátásból, illetve a zipline és a bobpálya, amely az esőerdőn keresztül repít. De az adrenalintól fűtött attrakciókon kívül élvezhetjük a madármegfigyelést, a medencét és a vízicsúszdát, valamint a lábunk előtt elterülő Ocho Rios látványát is.

Delfin-öböl

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási IrodaIgazi testközeli élmény a delfinekkel, akikkel együtt lehet úszni, természetes élőhelyükön. Kiemelt figyelmet fordítanak az állatok jólétére, akik az óceánnal összekötött természetes medencékben fogadják a vendégeket.

Blue Hole

Ocho Rios - Jamaica ütőere - OTP Travel utazási IrodaA Blue Hole egyike azoknak a lélegzetelállító jamaicai vízi látványosságoknak, amelyek a helyiek és a szigetre látogatók kedvencei. A belépés ingyenes és elég közel van Ocho Rioshoz. A Blue Hole találóan kapta nevét a magasan a St. Mary-i dombok közé ékelődő White River hihetetlenül fényes és gyönyörű türkizkék vize miatt. A folyó többféle méretű természetes úszómedencét kínál, emellett néhány barlangot is felfedezhetünk, valamint néhány olyan vízesést, ahol mászhatunk, kötélhintázhatunk és ugrálhatunk.

Csoportos ajánlataink