Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig
Tartson velünk Casanova nyomdokaiba, az Olympia eredeti helyszínére és a görög Pompei-be!

A végtelen kék óceánon ismeretlen tájak felé hajózni az egyik legfelszabadítóbb érzés a világon. Az Adriai-, Jón-, és Égei-tenger festői hátteret biztosít egy ókori emlékekkel átitatott utazásnak, mely az olasz kultúrába és a görögök gazdag múltjába egyaránt betekintést ad. Az ókori görög építészet és kultúra legszebb emlékeit fedezhetjük fel egyetlen kalandos hajóút alatt, miközben felhőtlen pihenésünket a MSC Musica garantálja. Tartson velünk Casanova nyomdokaiba, az Olympia eredeti helyszínére, a Földközi-tenger által körülölelt Krétára és Santorini szigetén a görög Pompei-be, Akrotiribe!

Velence

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig - OTP TravelA sokszor csak Adria királynőjeként emlegetett várost szinte mindenki páratlan szépségéről ismeri. A vízre épült paloták és templomok lenyűgöző gazdagsága - akárcsak híres lakója Casanova tette volna egykoron - rabul ejti az utazók szívét. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile.

Katakolon - Olympia

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig - OTP TravelGörögország egyik legnagyobb ásatási területe Olympia 1989 óta UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Az ókori olimpiai játékok színhelye a Kronosz-hegység erdős lankáinak lábánál található. A Zeusz tiszteletére rendezett első játékok i.e. 776-ban kezdődtek, mely a görög időszámítás kezdete is. 1896 óta ezen a helyen lobbantják lángra a modern kori nyári olimpiai játékok lángját. A különleges ásatási helyszínen Zeusz-templom romjai, a tornacsarnok, a lóversenypálya és a stadion tekinthető meg, melyet 40.000 néző befogadására építettek. 1982-ben nyitotta meg kapuit az olympiai Régészeti Múzeum, ahol az ásatások során előkerült tárgyak egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg.

Heraklion - Kréta

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig - OTP TravelA Földközi-tenger által körülölelt Krétát a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagy Szigetnek becézik. A turisták által szívesen látogatott görög sziget olyan látni-, és felfedeznivalókat kínál mint, Phaisztosz és Gortüsz ásatásai, Rethymno velencei kastélya, a Knósszoszi palota vagy éppen a Szamariász-szurdok. Kréta a minószi kultúra, a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt, ennek nyomait a mai napig megtaláljuk a szigeten. A szigeten járva a történelmi emlékek, kulturális látnivalók, és más érdekességek széles skálája gyönyörködtetik érzékeinket.

Santorini

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig - OTP TravelSantorini szigete egy 3500 évvel ezelőtt történt vulkánkitörés nyomait őrzi. A tűzhányó első áldozata ez az egykor virágzó település, Akrotiri lett. Az őskorban a minószi kikötőváros jó összeköttetésekkel rendelkezett a görög szárazfölddel, valamint Egyiptommal és Szíriával is. Akrotirit a "görög Pompei" néven emlegetik, mivel a helyszínt vulkáni hamu borította és olasz névadójához hasonlóan egy elszenesedett ágyat is találtak a régészek.

A településen számos figyelemre méltó dolgot fedeztek fel, kifinomult vízelvezető rendszerrel rendelkezett, és gondosan megmunkált, többszintes épületekből állt, amelyeket gyönyörű falfestményekkel díszítettek. A bútorok és kerámiaedények minősége és mennyisége a város jólétéről tanúskodik. Míg a régészek által előkerült számos importált tárgy a Földközi-tengeren átívelő széles kereskedelmi hálózatra utal.

Bari

Ókori emlékek nyomában Olaszországtól Görögországig - OTP TravelBari megyében, Puglia régiójában található a festői kis település Alberobello, mely hírnevét trullóinak köszönheti. A trullók az UNESCO világörökség részeinek számító ikonikus épületek, melyek különlegessége, hogy kizárólag kőből épültek mindenféle kötőanyag és tartószerkezet felhasználása nélkül a XVI. században. Az építési mód mögött leleményes turpisság állt, hiszen II. Giangirolamo Acquaviva conversanó gróf az itt letelepedő parasztoknak építtette, viszont szerette volna megspórolni a területén álló házak után az adófizetést. Ezért megparancsolta az alattvalóknak, hogy olyan épületeket húzzanak fel, melyeket az adószedők érkezésekor gyorsan és könnyen le lehet bontani, majd távozásukkor újraépíteni. A habarcs nélkül épült trullók ideálisak voltak a célra. Végül nem sikerült átverni a nápolyi királyt, aki börtönbe záratta a grófot adócsalás vádjával. Szerencsére azonban az ide érkezők napjainkban is gyönyörködhetnek a cselszövő gróf által létrehozott varázslatos épületekben, melyeken nem fogott az idő vasfoga.

Csoportos ajánlataink