ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Csoportos tengeri hajóút

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Velence romantikája mellett Görögország kincsei is feltárulnak a gazdag útvonalú hajóút során. Korfu és Santorini a görög szigetvilág szépségeibe enged bepillantást, Dubrovnik romantikus óvárosa és a Bariból fakultatív programként látogatható Alberobello igazi kuriózumok. A változatos látnivalóknak az Adriai-, a Jón- és az Égei-tenger szemkápráztató kékjei nyújtanak hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Musica pompás élményei gondoskodnak!

1. nap: Budapest - Velence

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd délután szabadprogram. Szállás Velencében.
Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

2. nap: Velence

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Musica fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Bari

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Érkezés Bari kikötőjébe a kora délutáni órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás Alberobellóba. A kikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő településre. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd vacsora és szállás.

4. nap: Tengeren

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Útban Szantorini partjai felé bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat valamelyik étteremben. A sportolást kedvelők ismerkedhetnek a sportcentrum kombinált sportpályájával (röplabda, kosárlabda, tenisz), a jól felszerelt edzőteremben vagy a szabadtéri futópályán gyakorolhatnak. Az Aurea Spa térítés ellenében törökfürdővel, szaunával és kényeztető masszázzsal áll a vendégek rendelkezésére.
Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Szantorini

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban a Szantorini szigeténél lévő kalderában (a hajó nem tud kikötni a kikötőben, ezért a szárazföld kishajókkal közelíthető meg). Reggelit követően egész napos tervezett fakultatív kirándulás Santorini szigetén, mely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. A szárazföldet rövid hajózással Athinios kikötőjében érik el, ahonnan kezdetét veszi az autóbuszos kirándulás, melynek első állomása a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. Az ásatási területen tett látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. Séta a hangulatos kis sikátorok között, ahonnan fel-felbukkan a Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre nyíló csodás panoráma. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. A program mozgásában korlátozott és kerekesszékes utasoknak nem javasolt. Visszautazás a kikötőbe, ahonnan kishajókkal szállítják vissza az utasokat az MSC Musica hajóhoz.
Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Chania (Kréta)

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Érkezés a reggeli órákban Chania kikötőjébe. Kréta egyik legrégebbi települése gazdag történelmi múltra tekint vissza. A tervezett félnapos fakultatív program során séta a hegyoldalban található botanikus kertben. A közel 20 hektáron elterülő parkban nemcsak a mediterrán éghajlatra jellemző növények és fák találhatóak meg, hanem gyógynövények, kisebb madárfajok is. A kellemes környezetben tett séta igazi felüdülést jelent, és a hegyoldalból csodálatos kilátás nyílik a környező tájra. Ezt követően Chania óvárosában tett séta során szinte az időben is utazást tehetünk, hiszen a bizánci atmoszféra, a velencei és török idők nyomai az épületeken tetten érhető. Pillantás a velencei kikötő kilátótornyára, majd a piacteret érintve visszautazás a hajóra.
Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Korfu

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Délben kikötés Korfu szigetén. Félnapos tervezett fakultatív városnézés a sziget egyik legszebb kastélyához. Az ókori Görögországban Odüsszeusz hazafelé, Ithakába tartó legendás útjának utolsó állomása Korfu volt. Nem eposzi méretekben, de ez a kirándulás alkalmat kínál arra, hogy megismerjék a zöldellő sziget gyönyörű tájait. A kirándulás során az Achilleon palota tekinthető meg; ez a gyönyörű fehér kastély egykor Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné – vagy ahogy szeretetteljesen nevezték – Sissi lakhelye volt. A gazdagon díszített kastély egy tengerre néző színpompás kert közepén fekszik; nevét egy másik mitológiai hősről, Achillesről kapta. Idő függvényében a hajóra történő visszatérés előtt rövid szabadidő Korfu városában, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Dubrovnik

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban a horvát kikötővárosban. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során látogatás az 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi városba. Dubrovnik óvárosa olyan szép állapotban maradt meg, hogy több történelmi filmet forgattak itt, talán a legismertebb a Trónok harca filmsorozat, Királyvár helyszíne. A tervezett félnapos gyalogos városnézés során a 2 km hosszú városfallal körülvett óváros főbb látnivalóinak megtekintése kívülről. A város főterén a harangtorony, a XVI. században gótikus-reneszánsz stílusban épült Sponza palota, a Rektori palota, az Orlando oszlop és a város védőszentje után elnevezett Szent Balázs templom látható. A program után visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Velence – Budapest

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban Velencében. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer a repülőtérre. Hazautazás a kora délutáni órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 
 

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 

Minimum létszám: 20 fő

Időpontok:

2022. június 17-25., július 22-30. (1+7 éjszaka)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal, átszállással
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
   
 • kikötői illeték és szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
   
 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint

Útlemondási biztosítás a hajóút lefoglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

Fakultatív programok változhatnak, ezért indulás előtt legkésőbb 60 nappal tudunk tájékoztatást adni a fakultatív kirándulások tervezett programjáról és azok részvételi díjairól.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség. 2021-ben a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

Italcsomagok irányára:

Alkoholmentes italcsomag
65 000 Ft/fő

Easy italcsomag
92 000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag
125 000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag
175 000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag, gyermek (3-17 éves)
45 000 Ft/fő

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (7 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe, a tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok változhatnak, ezért indulás előtt legkésőbb 60 nappal tudunk tájékoztatást adni a fakultatív kirándulások tervezett programjáról és azok részvételi díjairól.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség. 2021-ben a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

GÖRÖG EMLÉKEK


Indulási kikötő:Velence
Hajó:MSC Musica

Katalógus ár: 599 000 Ft/fő-től

Olaszország
Velence sziget
Nincs
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Görög emlékek MSC
 
Adatok betöltése folyamatban...