ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Csoportos tengeri hajóút idegenvezetővel

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Velence romantikája mellett Görögország kincsei is feltárulnak a gazdag útvonalú hajóút során. A változatos látnivalóknak az Adriai-, a Jón- és az Égei-tenger szemkápráztató kékjei nyújtanak hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Musica pompás élményei gondoskodnak!

1. nap: Budapest - Velence

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a szállodába. Bejelentkezés, majd délután szabadprogram. Szállás Velencében. Velence minden kétséget kizáróan az Adria királynője. Elegáns, bájos, kacér, bámulatos. Páratlan gazdagságáról számos palota és templom, valamint a bennük őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások tanúskodnak. Leghíresebb nevezetességei közé tartozik a Rialto és a Rialto híd, a Szent Márk-bazilika csodálatos, bizánci stílusú épülete, illetve annak harangtornya, a Campanile. A vízen fekvő várost áthatja a romantika, elmesélni nehéz mitől ennyire különös, egyszerűen látni kell!

2. nap: Velence

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Délelőtt szabadprogram, majd délelőtt transzfer a monfalconei kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Musica fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Tengeren

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Útban Görögország partjai felé bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat valamelyik étteremben. A sportolást kedvelők ismerkedhetnek a sportcentrum kombinált sportpályájával (röplabda, kosárlabda, tenisz), a jól felszerelt edzőteremben vagy a szabadtéri futópályán gyakorolhatnak. Az Aurea Spa térítés ellenében törökfürdővel, szaunával és kényeztető masszázzsal áll a vendégek rendelkezésére. Teljes ellátás és szállás a hajón.

4. nap: Katakolon (Olympia)

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kora délelőtt kikötés Katakolon városában. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás a kb. 20 km -re levő Olympiába, mely Görögország egyik legnagyobb ásatási területe és 1989 óta UNESCO világörökségi védelem alatt áll. Az ókori olimpiai játékok színhelye a Kronosz-hegység erdős lankáinak lábánál található. A Zeusz tiszteletére rendezett első játékok i.e. 776-ban kezdődtek, mely a görög időszámítás kezdete is. 1896 óta ezen a helyen lobbantják lángra a modern kori nyári olimpiai játékok lángját. A kirándulás során Zeusz-templom romjai, a tornacsarnok, a lóversenypálya és a stadion tekinthető meg, melyet 40.000 néző befogadására építettek. Látogatás az 1982-ben nyílt olympiai Régészeti Múzeumban, ahol az ásatások során előkerült tárgyak egyedülálló gyűjteménye tekinthető meg. A kirándulás után visszautazás a kikötőbe.

Aki a fenti programon nem kíván részt venni és a pihenést részesíti előnyben, egy másik fakultatív programot választhat, magyar idegenvezető nélkül: transzfer egy közeli tengerpartra, ahol napozásra, fürdésre nyílik lehetőség. A tengerpart nyilvános, nem privát, a napernyők és napágyak korlátozottan állnak rendelkezésre és térítés ellenében használhatók. A parton levő bárban az étel- és italfogyasztás helyszíni fizetéssel történik.

A fenti két program egyikére lehet előzetesen jelentkezni. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Heraklion (Kréta)

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

A délelőtti órákban érkezés Kréta szigetére, Heraklion kikötőjébe. A Földközi-tenger által körülölelt Krétát a helybeliek csak Megáloniszosznak, azaz Nagy Szigetnek becézik. Kréta a minószi kultúra, a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt, ennek nyomait a mai napig megtaláljuk a szigeten.
Tervezett fakultatív program: egész napos kirándulás ebéddel. Első megálló Knósszosz, a sziget legnagyobb és legkifinomultabb palotájának otthona. Több mint 1000 szobát tartalmazott, és élvezte a kidolgozott vízelvezető rendszer, az öblítő WC-k és a kövezett utak kényelmét. Itt található a legendás földalatti labirintus is, amelyet a mitikus Minotaurusz bebörtönzésére terveztek. A romok megtekintése után egy órás utazás Aghios Nikolaosba, a sziget egyik leghíresebb üdülőhelyére. Kiváló elhelyezkedéssel büszkélkedhet a Mirabello-öbölben, mely a kikötő és a Voulismeni-tó köré épült. A környék tele van hangulatos üzletekkel és kávézókkal, és lesz egy kis szabadidő a környék egyéni felfedezésre, majd ebéd egy Elounda környéki helyi étteremben, egy pohár helyi bor kíséretében. Visszaútban a kikötő felé pillantás Spinalonga szigetére, amely egy velencei erőd uralta egykori lepratelep volt. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Szantorini

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban a Szantorini szigeténél lévő kalderában (a hajó nem tud kikötni a kikötőben, ezért a szárazföld kishajókkal közelíthető meg). Reggelit követően egész napos tervezett fakultatív kirándulás Santorini szigetén, mely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. A szárazföldet rövid hajózással Athinios kikötőjében érik el, ahonnan kezdetét veszi az autóbuszos kirándulás, melynek első állomása a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. Az ásatási területen tett látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. Séta a hangulatos kis sikátorok között, ahonnan fel-felbukkan a Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre nyíló csodás panoráma. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. A program mozgásában korlátozott és kerekesszékes utasoknak nem javasolt. Visszautazás a kikötőbe, ahonnan kishajókkal szállítják vissza az utasokat az MSC Musica hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Tengeren

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Útban Olaszország partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep az MSC Musica hajójának fedélzetén. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

8. nap: Bari

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Érkezés Bari kikötőjébe a kora délutáni órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás Alberobellóba. A kikötőt elhagyva 1 órás autóbuszos utazás a festői olasz tájakon a Puglia tartományban lévő településre. A tartomány az „olasz csizma sarkának” tetején helyezkedik el. A várost jellegzetes házai a „trulli”-k miatt 1996-ban az UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánította. Ezek az épületek kerek kövekből, habarcs nélkül összerakott, kúpos tetejű házak, sokuk tetején az ún. „pinnacolo” egyfajta fehér sapka vagy gömb található. Valamennyi tetőre különös szimbólumokat festettek, feltehetően a jó szerencse megidézésére. Séta a rendkívül érdekes, szokatlan látnivalókat kínáló városban, mely során a St.Antonio templom – a világ egyetlen „trullo” temploma is látható. Visszautazás a hajóra, majd vacsora és szállás.

9. nap: Velence – Budapest

Görög emlékek csoportos tengeri hajóút az MSC Musica fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban Monfalconéban. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer a velencei repülőtérre. Hazautazás a késő délutáni órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban. Amennyiben a repülési menetrend lehetővé teszi, kb. 2 órás gyalogos városnézés Velencében.

Minimum létszám: 20 fő

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Időpont

2022. július 23-31. (1+7 éjszaka)
GARANTÁLT INDULÁS

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladható poggyásszal, átszállással
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Velencében helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
   
 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint

Útlemondási biztosítás a hajóút lefoglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).

A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Italcsomagok irányára

Alkoholmentes italcsomag
65 000 Ft/fő

Easy italcsomag
92 000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag
125 000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag
175 000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag, gyermek (3-17 éves)
45 000 Ft/fő

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (7 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe, a tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok (min. 10 fő esetén biztosítunk magyar idegenvezetést):

- Katakolon (Olympia)
- Katakolon (transzfer a tengerpartra)
- Heraklion (Kréta legjava)
- Szantorini
- Bari (Alberobello)

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. (a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek).
A hajón kikötőnként más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

GÖRÖG EMLÉKEK


Indulási kikötő:Velence
Hajó:MSC Musica

Katalógus ár: 649 000 Ft-tól/fő

Olaszország
Velence sziget
Nincs
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Görög emlékek MSC
 
Adatok betöltése folyamatban...